Ai nevoie de o pauză? Alege un city break în Sibiu!

18

Nevoie de o pauză? Alege city break în Sibiu!

City break în Sibiu poate fi o bună alegere dacă simți nevoia de relaxare. Când spunem city break, ne gândim la evadare. Dar de ce prin propria țară? Avem multe orașe frumoase, care ascund locuri minunate. E timpul să acordăm mai multă atenție țării noastre. Are atât de multe de oferit.

City break pentru mine înseamnă deconectare. Evadare în alt oraș, unde pot să descopăr locuri frumoase. Avem nevoie de relaxare. Și nu întotdeauna prin odihnă. Ci mai mult prin aventură. Pentru prima evadare din Cluj, am ales orașul Sibiu!

De ce să alegi un city break în Sibiu?

Mă veți întreba de ce Sibiu? Am fost de multe ori în Sibiu, dar o singură dată am avut timp pentru plimbări. Mi-aș dori să pot explora orașul, pe jos. Să ne plimbăm pe străduțe înguste și să ne pierdem, admirând orașul. În plus, e aproape de Cluj și o parte din drum se poate face pe autostradă. Deci ajungem mai repede și mai în siguranță.

După ce am stabilit destinația și perioada, am început să caut cazare Sibiu. O mulțime de variante, dar am optat pentru un hotel din acest lanț cunoscut. Cel mai important pas fiind făcut, urmează distracția.

city break în Sibiu

De vizitat în Sibiu!

Ne-am gândit să ne plimbăm prin oraș, dar am vrea și să bifăm câteva obiective turistice. Nu trebuie să ratăm Turnul Sfatului situat între Piața Mică și Piața Mare. Vom avea de urcat peste 140 de scări, dar abia aștept să văd orașul din turn.

Muzeul Brukenthal îmi doresc mult să-l vizitez. Muzeul cuprinde peste 13 săli, unde putem admira tablouri și opere de artă. Cel mai mult îmi doresc să văd biblioteca din cadrul muzeului. Aici găsim peste 280.000 de volume deosebite.

Biserica Evanghelică am reușit să o văd cu ani în urmă. Dar mi-ar plăcea nespus să urc cele 192 de scări pentru a ajunge în vârf. Priveliștea de acolo, cred că este minunată.

Podul Minciunilor nu trebuie ratat. Este primul pod de fontă suspendat din România. A fost construit în 1859 și este împodobit cu ornamente frumoase din fier.

Nu rata preparatele săsești și șvăbești!

După atâta plimbare, sigur ni se va face foame. Știu că în Sibiu există multe localuri cu mâncare bună. Pe unele le-am încercat cu ani în urmă. Acum am primit niște recomandări noi. Preparatele săsești și șvăbești trebuie încercate. Abia aștept să savurez ștrudelul cu mere și cremă de vanilie.

City break mai lung? Vizităm și împrejurimile!

Dacă timpul ne va permite, aș vrea să vedem iar Transfăgărășanul. Nu mă satur niciodată de acel drum frumos și de priveliștea oferită. Am vrea să bifăm și satul Viscri. Satul iubit atât de mult de Prințul Charles. Neapărat trebuie să ajungem la Castelul de Lut ”Valea Zânelor” un loc de basm, unde ne-am putea relaxa!

Locuri frumoase sunt de vizitate, doar timp și dorință de explorare să avem! Abia aștept să plecăm și promit să revin cu impresii și recomandări!

V-ar plăcea un city break în Sibiu? Ce alte obiective turistice îmi recomandați să vizitez în Sibiu? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Nu pot sa cred ca m-ai nimerit. Asta vorbesc cu sotul de cateva zile – sa evadam vreo 4 zile, in iunie, de ziua lui, La Sibiu. Inca nu ne-am hotarat, dar vom avea grija sa ne cautam cazare din timp.

  2. Am vizitat Sibiul prin toamna si este un oras deosebit! M-as intoarce oricand cu drag pentru ca sunt o multime de obiective turistice, iar zona e chiar magica 🙂

  3. Sibiul este un oras frumos. Am fost de cateva ori prin Sibiu doar ca am stat mult prea putin. Imi doresc sa petrec macar un weekend si sa ma plimb in liniste pe strazile lor si sa vizitez principalele obiective

  4. sosoi paula on

    Daaa..Sibiu…imi doresc de mult sa ajung acolo cu familia, sper sa facem un city break cat mai curand si cand se va imbunatati putin si vremea 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Makarska
Sfaturi pentru vacanța ideală în stațiunea Makarska, Croația

Vacanța mea în stațiunea Makarska, Croația Anul 2020 ne-a dat planurile peste cap. Dar eu nu am renunțat să sper...

Close