City break în Miskolc, Ungaria – recomandări și impresii

Aventură de weekend în Miskolc

Pandemia m-a învățat să mă bucur de fiecare evadare de weekend. Dacă înainte, concentram totul în vacanțe pe sezon, acum evadăm de câte ori putem. Restricțiile în diverse țări se anunță de pe o zi pe alta. Planuri nu prea mai poți face. Dar nu ne împiedică nimic să profităm de mici ocazii. Așa am ajuns să facem un city break în Miskolc.

În weekend, am fost invitați la Miskolc de niște prieteni. Oferta presupunea relaxare și răsfăț la băile termale din oraș. Am împachetat toate cele necesare și am pornit la drum. În 4 ore, am ajuns la cazare și ne-am bucurat de zile frumoase.

Atracția din Miskolc – băile termale

Cazare am avut la Hotel Kitty, un hotel drăguț, de 3 stele, curat și primitor. A fost o bună alegere deoarece băile termale sunt la 2 minute de mers pe jos.

***Băile termale Barlangfurdo

O zi întreagă, ne-am petrecut la ștrandul cu băi termale, Barlangfurdo. Este un complex întreg, cu piscine interioare și exterioare. Aceste băi termale cu izvoare unice sunt într-o peșteră naturală. Aceste peșteri s-au format în stânca dură de calcar datorită apei care le-a săpat. Există mai multe trasee spre peșteri variate, fiecare cu farmecul ei și apa cu o temperatură diferită. Bazinele din peșteră, care se găsesc în galerii și în sălile naturale, își așteaptă musafirii pentru a le oferi momente de relaxare. Un masaj aparte este oferit de jeturile de apă subacvatică care țășnesc de jos.

Sala Stelelor este locul unde poți să te bucuri de apa caldă sub un cer înstelat. Așezat pe unul din scaunele dispuse în cerc, poți asculta un ecou misterios. Apa se colorează în diverse culori care te îmbie la meditație, deconectare. După baie, poți merge la saună finlandeză, cu infraroșu, te poți bucura de efectele unei băi jacuzzi. Îți recomand să nu ratezi o ședință de masaj, după care te vei simți mult mai relaxat.

city break în Miskolc
city break în Miskolc

Tarife, program, detalii

Tarifele sunt variate în funcție de ce alegi, ce dorești să faci.

  • 3100 forinți acces full la băi – aproximativ 43 lei
  • 1500 forinți acces la saună
  • ședința de masaj aproximativ 83 lei

Program de luni până vineri – 8 – 18, iar în weekend 9 – 18 și pentru o taxă suplimentară de 3000 forinți, acces de la 19 – 23.

Ți se dă o brățară cu care închizi și deschizi dulapul unde îți lași lucrurile personale. Există vestiare unde te schimbi. Sunt șezlonguri în diferite zone, te poți așeza unde dorești. Toalete decente, un singur loc de unde poți achiziționa mâncare, sucuri.

A fost o experință interesantă, nouă pentru mine. Mi-a prins bine o zi de baie, căldură și leneveală pe șezlong.

*** Sugestii de localuri pentru luat masa

Micul dejun a fost inclus în costul camerei de cazare. Hotelul avea și restaurant, unde puteai să comanzi cina, dar noi am preferat să ieșim în oraș. Prietena mea a găsit un restaurant care se anunța interesant și am mers acolo. Bine am făcut. Am avut o experiență culinară unică.

Prima recomandare

Végállomás Bistro & Wine Miskolc este un restaurant de top în oraș. Un local foarte cochet, unde accentul s-a pus pe detalii, un design interior de invidiat. Un personal amabil, bine pregătit, dispus să îți ofere toate detaliile de care ai nevoie pentru a alege un preparat culinar interesant și un vin potrivit.

Am comandat un aperitiv și primisem din partea casei, pâine de casă și cremă de unt, 4 feluri de mâncare și 4 deserturi. Fiecare a comandat altceva pentru a încerca ceva nou. Vinurile, zic cunoscătorii, au fost de excepție. Prin urmare, s-a plecat acasă și cu un vin special. Abia aștept să-l gustăm.

city break în Miskolc
city break în Miskolc

A doua recomandare

Zip Brewhouse Miskolc este locul unde am avut o experință culinară mai diferită, râdem și azi de întâmplare. Eram flămânzi, ne doream să comandăm mai multe preparate din meniu. Toate mergeau de minune cu berea pe care o serveau în local. Noi, fetele, am comandat câte un preparat culinar. Soții noștri au optat pentru coaste de porc în sos de prune și malț de bere. Zicea în meniu porție de 2 kg. Speram să se sature amândoi din porție. Ne gândeam că vom lua și noi o bucată, două.

Surpriza a fost când s-a servit carnea. Un ospătar a adus o tavă mare de piatră cu o porție gigant de coaste. Inițial ei zic 2 kg, porția ni s-a părut mult mai mare. Nu doar că au mâncat 2 bărbați flămânzi, au fost ajutați de noi, soțiile, dar ne-am luat și pachet pentru 2 zile. Porția a fost imensă, probabil personalul trebuia să ne atragă atenția că e suficient pentru toți 4, să nu mai comandăm și altceva. De știu pe viitor!

Aici servesc diferite sortimente de bere, preparate culinare care merg de minune cu berea și desert tare bun.

city break în Miskolc

Recomandare cafenea

Înainte să ne pornim spre casă, am vizitat centrul orașului. Ne-am refugiat într-o cafenea să savurăm o cafea de specialitate și niște prăjituri tare bune.

Cafe Frei Miskolc este o cafenea tare cochetă. Servesc specialități de cafea, din diferite sortimente. Au o mulțime de prăjituri, dar și cafea pentru luat acasă. Am băut cafea espresso pentru a simți aroma cafelei, dar și specialități cu tutun sau castane.

city break în Miskolc

City break în Miskolc a fost exact ce aveam nevoie. Relaxare, plimbare, mâncare bună și experiențe noi. Ungaria are multe de oferit și ne-am propus să îi descoperim comorile prin city break-uri.

Off topic – dar bine de știut

Ungaria nu are restricții privind Covid. Masca este obligatorie doar în magazinele mari. În centrul ștrandului, în hotel sau restaurant, nu a fost necesară. Certificatul verde nu ne-a fost solicitat decât la întoarcerea în vamă.

Ce zici de un city break în Miskolc? Unde ai pleca pentru câteva zile? Ce destinație ai alege, în ce țară?

12 thoughts on “City break în Miskolc, Ungaria – recomandări și impresii”

  1. Nu am fost inca in Ungaria dar stiu ca e frumos, poate pe viitor. Avem bilete in Viena si tare sper sa nu se prelungeasca carantina.

    Reply
  2. Foarte faina experiența ta! Eu chiar ma.uotam cat de fain e la vecinii noștri si as vrea sa merg la anul in Budapesta. Nu de alta, la noi e problema cu Aki, nu am încredere cu avionul, stiu ca au mai fost cazuri nasoale cu cainii in cala,asa ca nu vrem sa riscam

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
revelion în România
Sugestii locații de revelion în România

Prea devreme pentru planuri de revelion? Începutul postului Crăciunului și venirea frigului, ne determină să ne gândim la sărbătorile de...

Close