Cinci copeici de Sarah Stricker – recomandare lectură

18

Cinci copeici de Sarah Stricker – o carte pe care mi-am dorit-o

Există anumite cărți care ne atrag. Deși nu știam nimic despre carte, am zărit-o la Târgul de Carte. Coperta, titlul, scurta descriere, toate prevesteau o carte bună. Dezamăgită de prețul ridicat de la târg, am căutat-o pe net. Am găsit-o pe site-ul Elefant. Mi-a ajuns fix înainte de Paște. Cadou de la Iepuraș. Cele 400 de pagini nu m-au speriat. Simțeam că povestea ascunsă printre ele e de valoare.

cinci copeici de sarah stricker

Cinci copeici – moneda care aduce noroc

M-am tot întrebat ce înseamnă cinci copeici și am aflat doar la finalul cărții. Este vorba de o monedă din Ucraina. Ea se dăruia celor care aveau un examen pentru a purta noroc.

”Cinci copeici” spune o poveste în poveste. Anna spune povestea de viață a mamei ei. Bunicul, om de afaceri, bunica, prea grijulie, mama prea docilă, o nepoată care ascultă povestea. Poveste care se regăsește în această carte. Simțindu-și sfârșitul aproape, mama Annei își spune povestea de viață, fiicei. Începe cu copilăria. Aspirațiile bunicului pentru ea. Bunica mereu îngrijorată, dar supusă. Fiica învățată să citească, să învețe ca să își facă o carieră. Nimănui nu îi pasă de ce își dorește ea.

cinci copeici de sarah stricker

Cinci copeici – pasaje amuzante printre cele triste

Recunosc că m-a prins povestea doar după jumătatea cărții. A fost una dintre cărțile citite în mai puțin de 4 zile. Oricât aș vrea, nu aș putea să vă povestesc prea mult despre carte. Există cărți care nu trebuie citite doar pentru poveste, dar mai mult pentru stilul în care este scrisă. Povestea în sine una tristă, este prezentată și amuzant. Cititorul nu se întristează, dar rămână captivat de poveste.

cinci copeici de sarah stricker

O carte – multe învățături

Am învățat multe din această carte. Părinții trebuie ascultați, dar nu trebuie să ne lipsească curajul de a spune ce ne dorim. Copilul nu trebuie sufocat cu griji fictive și ambiții ale părinților. Povestea de dragoste dintre un bărbat și o femeie nu trebuie confundată cu pasiunea dintre doi oameni.

Mi-a plăcut mult această carte. Vă invit să o savurați, să vă bucurați de o poveste frumoasă! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. La tara la mine se foloseste termenul asta: copeica. Stiu ca e vorba despre o moneda. Si tatii mai are o expresie: uite copeica, nu-i copeica cand dispar banii rapid din buzunar :))

  2. Un titlu destul de interesant, aveam impresia ca este vorba despre orice altceva si nu despre o moneda. Din cate am citit recenzia ta nu cred ca este o carte pe genul meu.

  3. Suna foarte capitavant.
    Eu mi-am propus sa reiau incepand cu luna viitoare tot ce am citit de Alexandru Dumas. Nu-mi amintesc oricum prea bine, pentru ca le-am citit cand eram practic copil si sunt convinsa ca acum as intelege altfel acele romane.

  4. Pare sa fie tare interesanta cartea. In ultima perioada nu prea am mai avut timp sa citesc, desi imi doresc tare mult sa fac asta. Abia astept sa vina vara si sa ma relaxez in curte cu o carte in mana! <3

  5. Stiam de legenda cu moneda, auzisem de carte, o am pe lista de cumparaturi, dar este primul articol pe care il citesc despre carte.
    Din ce spui tu, pare o carte relativ interesanta….daca se refera la ce banuiesc eu, cred ca ea reprezinta un fel de lectie de viata.

  6. Datorita recenziei tale am cautat date despre scriitoare si am descoperit o femeie tanara cu o multime de premii la activ. Eu ma asteptam la cineva in varsta si care nu ne mai este contemporan. Ma aspetama si la o scriitoare rusa si am descoperit ca este din Germania. Uite, asa te inseli doar privind sau citind numai titlul unei carti.

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close