Cum alegem chiuveta pentru bucătărie

16

Chiuveta pentru bucătărie – o grea alegere?

Cunoști zicala: ”Totul până la chiuvetă?” Nu? Ei bine, îți voi explica. Chiuveta pentru bucătărie trebuie aleasă cu grijă din multitudinea de chiuvete pentru bucătărie. Ea trebuie amplasată în bucătărie după o îndelungă analiză. Trebuie să te gândești bine unde dorești să fie pusă. Nu uita să iei în calcul faptul că ea nu poate fi mutată în altă parte.

O dată stabilit locul chiuvetei în bucătărie, alege chiuveta! Nu e ușor să alegi chiuveta ideală pentru bucătăria visurilor tale! Piața ne pune la dispoziție o mare varietate. Alegând cu grijă, fără grabă, ne vom bucura de chiuvetă mult timp.

Cum arată chiuveta pentru bucătărie ideală?

Te-ai întrebat vreodată câte tipuri de chiuvete există? Cred că vei avea o surpriză. Însă cunoscând toate tipurile vei alege mai ușor.Chiuvetele pentru bucătărie se împart în mai multe categorii:

În funcție de compartimentare, avem:

 • chiuvetă mare cu o singură cuvă. E ideală pentru spălat vase mari, oale, tăvi. Te ajută să speli mai repede cantități mai mari de legume, fructe, carne.
 • chiuvetă cu două cuve, de dimensiuni diferite. Te ajută să faci două lucruri deodată. Într-o cuvă, poți spăla vasele, iar în cealaltă poți spăla carne, legume. Avantajul celei de a doua cuvă este că poți depozita acolo vasele care trebuie să se înmoaie sau să se usuce.
 • chiuvetă cu două cuve egale. Pentru cei care spală vase cu mâna și le place să le limpezească pe toate la final.
 • chiuvetă cu 3 cuve, una mică la mijloc. Cuva mică este folosită pentru scurgerea tacâmurilor.

chiuveta pentru bucătărie

În funcție de forma chiuvetei, avem:

 • de tip farmhouse cu una sau două cuve. Sunt acele chiuvete mari și adânci, rustice, din compozit alb. Deși sunt chiuvete încorporate, o laterală va rămâne la vedere.

chiuveta pentru bucătărie

 •  cu marginile rotunjite. Gospodinele spun că se spală mai ușor datorită designului rotunjit. Ca sfat, nu se potrivește în bucătăriile cu stil minimalist.

chiuveta pentru bucătărie

 • cu suprafață de scurgere. Chiuvetele din trecut erau prevăzute cu această suprafață ”în valuri”. Este locul ideal pentru vase să se scurgă sau pentru legume/fructe să se usuce. Modelele moderne de chiuvete au această suprafață de scurgere din diferite materiale. Lemn, sticlă, compozit, metal.

În funcție de materialul din care este confecționată, avem:

 • din oțel inoxidabil. O chiuvetă de bucătărie din oțel inoxidabil va rezista în timp și este ușor de curățat.
 • din porțelan. Acest tip de chiuvetă este disponibil în diferite culori. Pentru cei care vă doriți o chiuvetă de bucătărie colorată, aceasta este soluția.
 • din granit – compozit. O chiuvetă din granit este rezistentă, nu se zgârie, nu se pătează.
 • din piatră naturală. O chiuvetă din piatră naturală va fi piesa de rezistență a bucătăriei.

chiuveta pentru bucătărie

Producătorii de chiuvete pentru bucătărie oferă multe accesorii. De la baterii variate la tocătoare din lemn bambus sau sticlă colorată până la coșuri, boluri și diverse recipiente. Alegerea unei chiuvete pentru bucătărie nu mai pare așa de simplă. Însă având toate informațiile, vei merge la sigur.

Care este chiuveta ideală pentru bucătăria ta? Pentru care model ai optat și  de ce?

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Ma crezi ca nu stiam ca exista chiuvete cu 3 cuve? Eu am o chiuveta din aia ieftina, metalica, cu o singura cuva mare. Cred ca o mai tin un an sau doi si apoi vreau sa trec si eu pe o chiuveta mai moderna din granit sau piatra naturala, in functie de ce finisaje vom alege.

 2. Barascu Violeta Ramona on

  Am optat pentru varianta din otel inoxidabil pentru ca a fost ieftina si se intretine usor. Sper sa fac ceva modificari peste vreo 2 ani si cu siguranta aleg alta varianta.

 3. Aceea cu cuva mica la mijloc ar fi ideala pt mine, dar la mn in bucatarie spatiul pt chiuveta e intre un corp de dulap si aragaz, asa ca trebuie sa aleg chiuveta exclusiv in functie de acest prim aspect, dimensiunea, mai apoi pot alege un model sau altul.

 4. Eu stiu exact ce vreau si cum vreau sa arate. Am nevoie de o chiuveta cu o singura cuva pentru ca n-am bucataria foarte mare si-mi doresc una din granit. Parca asa este cea pe care am pus eu ochii.

Leave A Reply

Read previous post:
Non Dolor
Încearcă Non Dolor de la Ayurmed și durerea dispare!

Non Dolor de la Ayurmed pentru o viață fără dureri Non Dolor de la Ayurmed promite o viață fără dureri. Am...

Close