Chec cu zucchini și ricotta – rețetă sănătoasă

Chec cu zucchini și ricotta – o nouă rețetă încercată

Zilele trecute, am făcut un chec cu zucchini și ricotta. Ador zucchini și acesta nu mai este un secret. Încerc să-l integrez în multe rețete. De fiecare dată, preparatul final est gustos. Are un gust fresh minunat. Zucchini în combinație cu ricotta? Un preparat cu gust fresh și extrem de sățios.

Încerc acele rețete care cuprind ingredientele noastre preferate. Legumele fac parte din alimentația noastră zilnică. Le consumăm fresh sau la grill, dar și integrate în preparate, sunt la fel de delicioase. Ca să fie mai aspecutos, eu l-am făcut în tavă rotundă. Italienii îi spun gogoasă cu zucchini și ricotta. Dar eu când spun gogoasă, mă gândesc la ceva dulce.

Ingrediente necesare chec cu zucchini și ricotta:

  • 2 zucchini mari, mai subțiri, 
  • 200 grame pancetta sau speck,
  • 4 ouă,
  • 100 grame parmezan sau cașcaval cuburi mici,
  • 100 ml ulei de floarea soarelui,
  • 250 grame ricotta,
  • praf de copt,
  • 230 grame făină integrală,
  • sare, piper, boia.

Mod de preparare chec cu zucchini și ricotta:

Etapa 1:

Spălăm bine zucchini. Îi curățăm de coajă și îi tăiem în cuburi mici. Se pot lăsa și cu coajă. Checul va fi mai colorat. Însă eu am preferat să o îndepărtez. Prea de departe veneau zucchini. Într-o tigaie mai mare, punem ulei de măsline. Când s-a încălzit, adăugăm cuburile de zucchini. Pune puțină sare și adăugăm pancetta tăiată cuburi mici. Pancetta e puțin mai grasă și afumată. Va da un gust aparte checului. Lăsăm la foc mic și amestecăm din când în când. După 10 minute, tragem tigaia de pe foc. Lăsăm să se răcească puțin.

chec cu zucchini și ricotta

Etapa 2:

Spălăm bine ouăle și le spargem într-un bol. Le mixăm bine cu sare, piper, boia dulce. Adăugăm treptat uleiul, ricotta, făina cu praful de copt. La final, adăugăm parmezanul sau cașcavalul. Amestecăm bine și adăugăm combinația de zucchini cu pancetta. Dacă zucchini a lăsat zeamă multă, nu o vom adăuga compoziției.

chec cu zucchini și ricottachec cu zucchini și ricotta

Etapa 3:

Tapetăm o tavă rotundă sau tavă de chec cu ulei și puțină făină. Turnăm compoziția și o nivelăm frumos. Dăm tava la cuptor pentru 50 de minute, la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. E bine ca întotdeauna cuptorul să fie preîncălzit. Lăsăm să se coacă. Preparatul este gata când s-a rumenit frumos deasupra.

chec cu zucchini și ricotta

Scoatem cu grijă checul din tavă și lăsăm să se răcească. Se poate servi cald sau rece. Ideal ca aperitiv, dar merge și garnitură sau gustare. Checul este foarte aromat, are un gust fresh și este sățios!

chec cu zucchini și ricotta

chec cu zucchini și ricotta

Vouă vă plac preparatele culinare cu zucchini? Vă tentează să încercați acest chec cu zucchini și ricotta?

27 thoughts on “Chec cu zucchini și ricotta – rețetă sănătoasă”

  1. Ador checurile. Zucchini, ca multe alte legume, a intrat in alimentatia noastra de cand il diversificam pe bebe. Imi place reteta ta si o voi incerca cu siguranta.

    Reply
  2. Pregatesc si eu checuri aperitiv dar cu produsele prezentate de tine chiar nu am facut,multumesc de pont,voi pregati si eu si am sa revin cu reteta!

    Reply
  3. hai ca tot am eu musafiri sambata, poate incerc sa pun de un aperitiv cu reteta ta, ca imi place mai mult decat precedenta pentru ca pun toata compozitia intr-o forma si scap.

    Reply
  4. Ce faina e reteta! Si eu fac astfel de checuri aperitiv cu tot felul de ingrediente, insa la dovlecel sau zucchini nu am pus niciodata, nici nu mi-a trecut prin minte. Merita incercat, categoric!

    Reply
  5. Eu fac deseori checuri aperitiv. Sunt foarte usor de facut si extrem de atragătoare și gustoase! Am să încerc, cu siguranță, și rețeta ta! Fotografiile arată foarte bine!!! Felicitări!

    Reply
  6. Zucchini nu este leguma mea favorita. Imi este oarecum indiferenta. In schimb, imi plac checurile aperitiv si recent am facut si eu unul, dar ai mei nu l-au apreciat si l-am terminat singura. Cred ca nu am facut combinatiile pe gustul lor. Mai incerc! Nu ma las

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.