Cum alegem cele mai potrivite pensule de machiaj?

Pensule de machiaj pentru un proces mai corect

Ne place să ne machiem pentru că ne simțim mult mai bine. Îți dă un plus de încredere în tine, mai ales în zilele în care ai întâlniri importante. Ideal este să folosim produse și ustensile de calitate care ne ajută să facem un machiaj mai corect, mai ușor. Din varietatea de pensule de machiaj de pe piață, trebuie să alegi cu atenție.

Suntem tentate să alegem în funcție de culoare, brand, preț, ofertă. Ar fi mult mai bine să ne documentăm înainte sau să cerem ajutor unui profesionist. În urma cursului de automachiaj, mi-am dat seama că am o mulțime de pensule de machiaj total nepotrivite. Acum e nevoie de altele noi, dar știu cum să le aleg, și cum să le folosesc aproape perfect.

Cum alegem pensule de machiaj potrivite?

Orice achiziție facem, este important să o analizăm înainte. Calitatea trebuie să fie înainte de toate. Așa că îți ofer câteva sfaturi pentru a alege pensule de machiaj ideale:

**Pensule cu fire naturale

Pe piață, găsim pensule pentru machiaj cu fire naturale și cu fire sintetice. Recomandarea mea este să optezi pentru cele cu fire naturale pentru că sunt moi și mult mai eficiente. Fardul mai ales cele de tip pigment, se așează mai bine pe firele naturale ca să poți lucra mai eficient. Pensulele cele mai scumpe sunt cele peri din păr de veveriță albastră, apoi cele din păr de capră, ponei și samur.

Și pensulele cu fire sintetice sunt bune, mai ales pentru produsele de machiaj lichide, precum baza și corectorul, se curăță mult mai ușor. Ideal ar fi să cumpărați un set de pensule de machiaj de la același producător.

**Pensule cu formă variată

Există atât de multe variante de pensule, încât alegerea celor potrivite poate fi o provocare. Pensulele sub formă de cupolă ajută produsul să se distribuie mai uniform pe față. Pensulele plate ajută la trasarea și aplicarea produselor de machiaj mult mai precis. Iar pensulele de formă curbată facilitează aplicarea machiajului fiind mai ușor de controlat.

**Investește în pensule de machiaj de calitate

O investiție în pensule de machiaj de înaltă calitate este justificată. Da, pensulele din fibre naturale sunt mai scumpe, dar au multiple avantaje. Prețul unui produs reflectă și calitatea acestuia. Dacă ai grijă de un produs/obiect, el te poate servi mulți ani și să-și păstreze proprietățile.

Nu uita să îți cureți și speli constant pensulele de machiaj. Poți opta pentru soluție tip spray pentru a le curăța, igieniza. Dar poți să le speli și cu apă și șampon, mai ales pe cele cu fire naturale. Clătește-le bine cu apă călduță și lasă-le să se usuce pe un prosop curat.

**Set complet de pensule pentru machiaj sau doar cele mai uzuale?

Dacă ești la început de drum și înveți să te machiezi, îți recomand să îți cumperi câteva pensule. Iar dacă bugetul tău este limitat, cumpără pensulele de strictă necesitate, dar asigură-te că le achiziționezi pe cele de calitate. Cu timpul, poți investi într-un set complet de la un brand renumit.

Ai nevoie de o pensulă pentru fondul de ten, o pensulă pentru corector, una pentru fard de obraz și o pensulă pentru fard de ochi. Se recomandă ca fondul de ten să se aplice cu un burețel sau o pensulă pentru ca uleiul de pe mâini să nu înfunde porii, dar și pentru o aplicare mai uniformă. Aplicarea corectorului cu degetele poate duce la ștergerea lui, dar fiind aplicat cu pensula va permite o acoperire mai bună.

Atenția la detalii să-ți ghideze alegerile

Fiecare dintre noi, ne dorim să achiziționăm produse de înfrumusețare și pensule de machiaj de calitate. Acest lucru implică un nivel ridicat de know-how pentru a te asigura că faci alegerea potrivită ție.

Da, produsele de calitate costă, dar în timp își vor spune cuvântul și vei vedea că investiția a meritat. Nu te lăsa atrasă de oferte și promoții, achiziționează doar după o cercetare în detaliu. Ai grijă de lucrurile tale și le asiguri o viață lungă și satisfacția că ai investit, a meritat!

Cum ai ales pensule de machiaj și cât de multe folosești în procesul de machiaj? Eu le-am ales ținând cont de calitate și după ani buni, se păstrează impecabil!

10 thoughts on “Cum alegem cele mai potrivite pensule de machiaj?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.