Cele mai populare pietre semiprețioase

6

Cele mai populare pietre semiprețioase

Trebuie să recunoaștem că bijuteriile cu pietre semiprețioase ne atrag atenția de fiecare dată când ieșim la shopping, indiferent de culoare, montură sau model. Fie că este vorba de brățări, coliere sau cercei, sclipirile pietrelor semiprețioase nu pot rămâne neobservate, astfel că, la fiecare sesiune de shopping adăugăm piese noi colecției noastre. Pentru că au atât calități estetice, cât și vindecătoare, conștient sau nu, de fiecare dată când purtăm o bijuterie cu piatră semiprețioasă, transmitem un mesaj și o energie aparte.

În cele ce urmează, vom descrie pe scurt calitățile celor mai apreciate pietre, pe care le puteți regăsi și pe site-ul Mărgele.ro.

Peridotul, o piatră cu puteri magice

Peridotul este o piatră de cuoare galben-verzui care se fomează în adâncul pământului, ca și diamantul. A fost una dintre primele pietre semiprețioase folosită de preoți în ritualurile magice, iar în prezent se poate obține doar din cinci regiuni ale lumii, cele mai pure varietăți provenind din Birmania.

pietre semiprețioase

Citrinul, piatra care aduce fericire

Citrinul este o piatră semiprețioasă din familia cuarțului, de culoare galben pal și cu aspect lucios, în prezent extrasă din minele din Brazilia, Spania și Madagascar.

Citrinul este foarte apreciat pentru minunatul joc de reflexii pe care îl oferă, culoarea sa galben-aurie ducându-ne cu gândul la bucurie, energie și vitalitate.

pietre semiprețioase

Turcoazul sau lacrima zeilor

Turcoazul este o piatră din aceeași familie cu lapis lazuli care a început să fie extrasă din Egipt încă din anul 3000 Î.Hr. Conform unei vechi legende aztece, turcoazul s-a format din lacrimile zeilor, piatra fiind considerată mult timp sacră în mai multe culturi.  Se credea că frumusețea și intensitatea culorii turcoazelor atrage fericirea și îi întărește încrederea în sine purtătorului. Și astăzi piatra este extrem de populară în rândul iubitoarelor de bijuterii, fiind folosită cu precădere în monturi de argint.

pietre semiprețioase

Aventurinul, piatra norocului și a speranței

Se pare că denumirea acestei pietre vine de la expresia italiană “un ventura” care înseamnă din întâmplare. Sunt cuvintele unor muncitori venețieni care au scăpat din greșeală pilitură de cupru peste sticla topită pe care o pregăteau. A rezultat astfel o piatră superbă, ce se poate găsi într-o mare varitetate de culori: verde, albastru, portocaliu, roșu, maroniu. Aventurinul stimulează creativitatea, imaginația, alungând depresia și anxietatea.

pietre semiprețioase

Oricare ar fi preferințele tale în materie de pietre semiprețioase, magazinul Margele.ro îți pune la dispoziție o bogată ofertă pietre de diverse forme, culori și texturi: cuarț roz mat sau fațetat, coral picătură, rondele sau sfere, jad în toate nuanțele, Lapis lazuli, Turcoaz, Obsidian, Ochi de tigru, onix, jasp, hematit.

La noi vei găsi de asemenea uneltele și accesoriile necesare realizării unor bijuterii unicat, precum și tutoriale utile care îți vor stimula creativitatea. În cazul în care te-am făcut curioasă, te așteptăm pe Margele.ro cu produse de înaltă calitate, prețuri imbatabile și livrare rapidă (gratuită pentru comenzi de peste 70 RON).

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

6 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    nu port eu prea des bijuterii din pietre semipretioase, desi poate ar trebui (ca am inteles din multe materiale citite ca au efecte benefice si asupra starii noastre de spirit daca stim ce sa alegem), dar imi place tare mult ochi de tigru si aventurinul.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
a purta ochelari de soare
7 motive pentru a purta ochelari de soare mai des

Poartă ochelari de soare pentru sănătatea ta A purta ochelari de soare nu mai este un moft de ceva timp....

Close