Cele mai importante beneficii ale călătoriilor

19

Beneficii ale călătoriilor – bun pretext de evadare

Iubesc călătoriile și invoc mereu beneficiile acestora când doresc să evadez. Majoritatea dintre noi călătorim pentru a ne relaxa și a ne reîncărca bateriile. Fie că optăm pentru evadare în natură sau într-un alt oraș, există motive întemeiate pentru a călători. Unii își doresc de la vacanță, explorare și aventură în natură, liniște și aer curat. Alții au nevoie de viața agitată a marilor orașe. Nici nu contează ce alegem atâta timp cât ne ajută să ne simțim bine.

În această perioadă în care se muncește de acasă, școala se face online, micile evadări sunt esențiale. Am blamat drumul de acasă până la job/școală, dar uite cât ne-am dori acum acel drum. Toamna se anunță frumoasă, cu zile cu soare. Deci e momentul să profităm și să ieșim pentru că avem atâta nevoie!

Cele mai importante beneficii ale călătoriilor

Ne putem bucura de fiecare loc nou, dar ne putem bucura și de locurile vechi. Chiar dacă am mai fost în acea locație, putem descoperi lucruri noi.

 • entuziasmul unei noi descoperiri într-un loc cunoscut

Mă întreabă unele persoane de ce aleg să vizitez un loc de mai multe ori. Ei bine, le răspund că de fiecare dată găsesc ceva nou. Prima dată e explorarea în viteză. Bifez tot ce e important și sunt fericită. A doua oară bifez și punctele mai puțin importante. Următoarele dăți decid să mă plimb pe străzi, să observ detalii. Îmi aloc timp pentru a savura o cafea într-o locație renumită. Rezerv timp și pentru a gusta preparatele tradiționale ale locului. De fiecare dată, o nouă emoție mă încearcă.

Am vizitat multe locuri din România și în multe m-aș reîntoarce cu drag. Una din locații ar fi Sighișoara, iar de data aceasta aș rămâne și peste noapte. Sighișoara cazare  centru voi căuta pentru următoarea evadare și abia aștept să explorez orașul, noaptea.

 • minunăția naturii în sezon

În fiecare anotimp, natura este superbă. Culorile peisajului ne încarcă cu energie pozitivă, atât de necesară. Plimbarea în natură, în liniște, ne ajută să ne limpezim gândurile. Natura întotdeauna a ajutat la eliminarea stresului, gândurilor negative.

Avem zone minunate în țară care trebuie explorate. M-aș întoarce mereu și mereu în Maramureș, Bucovina. Zona verde minunată a țării, care păstreză cu strictețe tradițiile și obiceiurile. Cred că îmi voi surprinde soțul cu o mini-vacanță aici. Am găsit cazare Borșa exact pe placul meu și abia aștept să evadăm. Sunt atât de multe locuri de văzut în zonă.

 • mișcare în aer liber

Știm că trebuie să facem mișcare, dar nu prea mai avem timp. Ce bine că aceste călătorii includ multă mișcare, mulți pași făcuți. Iar dacă plimbarea e în natură, va implica și mișcări mai ample și activitate mai intensă asupra musculaturii.

 • îmbunătățirea stării sufletești

Ești stresat, panicat, agitat? O plimbare te va ajuta să te liniștești, să te aduni. Îți va ridica moralul, vei găsi soluții pentru problemele tale. Vei fi mai optimist și mai plin de viață, dar și vei dormi mult mai bine.

 • natura și puterea de concentrare

Natura ne ajută să ne concentrăm mai bine. Activitățile pe care le facem în natură nu sunt lipsite de logică. Va trebui să ne punem mintea la contribuție. Și va fi un exercițiu care ne va ajuta și pe viitor în alte împreujurări sau la job.

 • exerciții de respirație corecte

Credem că știm să respirăm corect. Puțini știm cât de importantă este respirația corectă. În aer liber, făcând mișcare, vom învăță să respirăm corect. Astfel vom ajuta mintea și corpul să funcționeze corect, împreună.

 • depășirea propriilor limite

Escapadele în natură înseamnă trasee mai grele, ceea ce înseamnă o provocare pentru fiecare dintre noi. Te poți limita la ceva ușor. Sau îți poți propune ceva mai dificil tocmai pentru a-ți testa limitele.

Tu care consideri că sunt cele mai importante beneficii ale călătoriilor? Unde ai pleca în următorul weekend, dacă s-ar putea?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. starea sufleteasca cu siguranta se imbunatateste atunci cand mergem in vacanta. poate si cea fizica, avand in vedere ca uneori vacantele presupun mai multa miscare, fata de zilele in care stai doar la birou, te urci in masina si apoi stai pe canapea.

 2. Da, total de acord cu tine, eu mereu când plec într-un loc nou, cât de aproape ar fi, mă entuziasmez ca un copil. Aș mai adăuga la beneficii faptul că întâlnești mulți oameni cu mentalități diverse de la care ai ce învăța și care îți fac mai interesantă experiența.

 3. Orice ieșire în natură, în aer liber, este foarte benefică pentru sănătatea noastră și pentru starea noastră de bine. Ador călătoriile, cred că dosr asta aș face dacă aș putea: m-aș plimba non-stop!

 4. Cat de frumos este articolul! Ma regasesc foarte tare in ce ai scris tu si sunt de acord. Calatoriile sunt bogatii ale sufletului.

 5. Cata si mai cata dreptate ai 🙂 sunt extrem de importante calatoriile si plimbarile… le-am dus lipsa cu totii in perioada starii de urgenta. Macar prin parcuri sa mai iesim, daca nu ne permite perioada calatorii prin tara… si vorba ta, sa descoperim lucruri frumoase care sa ne aduca putina bucurie.

 6. Evident ca este bine sa ne mai deconectam din cand in cand si o visez la o vacanta inca din vara. Mi-am cam luat gandul si asta este. Poate ne vom mai reveni cu pandemia asta

 7. Total de acord, calatoriile sunt vitale pentru mine, ma scapa de rutina, imi schimba peisajul, ma incarca si ma intorc alt om, plin de energie si pofta de viata 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
super alimente
Top super alimente pentru sănătatea ta

Sănătatea noastră e pe primul plan Ni s-a dovedit că trebuie să punem pe primul plan, sănătatea noastră. Trebuie să...

Close