Cum alegem cel mai potrivit laptop pentru noi?

12

Cel mai potrivit laptop, există, dar trebuie căutat

Există cel mai potrivit laptop pentru noi? Da, dacă avem răbdare pentru a-l găsi. Dacă ești în căutarea unui laptop nou, trebuie să știi exact de ai nevoie. De multe ori, alegem pentru noi ce vedem la alții. Nu după mult timp, ne dăm seama că nu ni se potrivește.

Un laptop trebuie ales în funcție de nevoile noastre. Noi știm pentru ce îl folosim. Știm cât putem investi în el. Nu întotdeauna alegerile altora ni se potrivesc. Înainte de a achiziționa un laptop nou, studiază câteva criterii. Pe baza lor, vei alege cel mai potrivit laptop.

Cum alegem cel mai potrivit laptop pentru noi?

Oamenii întreană mereu care este cel mai bun laptop. Sau care este cel mai bun brand. Și se așteaptă să primească un răspuns singular. Cel mai corect ar fi să primească o listă. O listă cu criterii de bifat pentru noul laptop necesar.

cel mai potrivit laptop

 • Mărimea laptopului

Când vine vorba de laptopuri, mărimea chiar contează.

Mărimea depinde pentru ce ai nevoie de laptop. Trebuie să te asigură că alegi cea mai bună mărime pentru tine. Mărimea nu este ca și memoria. Mai târziu, la nevoie, nu poți face upgrade. Ești blocat cu ceea ce ai ales. Deci alege cu grijă.

Mărimile pornesc de la 11.6 inches până la 17.3 inches. Cele mai multe branduri oferă laptopuri cu 3 mărimi ale display-ului:

 • 13.3 inch,
 • 15.6 inch,
 • 17.3 inches.

La unele branduri, veți găsi și mărimi atipice, cum ar fi , 11.6 inches, 12.5 inches și 14 inches.

Dacă obișnuiești să iei laptoptul cu tine, ar fi bine să optezi pentru unul mai mic. Display mai mic înseamnă că e mai subțire și mai ușor. Aici, pot să îți recomand să ai în vedere un laptop Dell.

 • Calitatea monitorului

Vei folosi laptopul minim 8 ore pe zi. Prin urmare, trebuie să alegi unul confortabil la privit, dar și de folosit.

Poți opta și pentru un monitor cu touchscreen. Sunt mai ușor de folosit decât cele clasice. Dar monitorul e mult mai strălucitor și poate fi obositor pentru ochi. Nu se recomandă dacă te joci mult. Sau dacă folosești laptopul pentru a edita conținut sau poze.

Trebuie să acordăm atenție și rezoluției. Putem opta pentru Full HD, iar laptopurile mai noi, au chiar rezoluție 4K. Acestea sunt produse mai scumpe, dar diferența se vede și merită.

 • Calitatea tastaturii

Atenție și la tastatură, mai ales dacă o folosiți îndelung. Tastatura trebuie să fie ușor de folosit și comodă. Tastele să fie subțiri și silențioase. Din plastic moale și anti aderente. Spun asta din proprie experiență. Mie mi se pare comodă o tastatură cu taste mai mici, subțiri și luminoase. Eu lucrez mult și noaptea. Și ajută mult. Mie îmi place tastatura de la acest laptop HP

 • Procesorul potrivit

Există două branduri importante de procesoare, Intel și AMD. Intel sunt procesoare ce se încălzesc mai puțin. Rulează la temperaturi mai scăzute decât cele de la AMD. Acesta este un aspect important având în vedere sistemele de răcire insuficient de bine realizate. Un procesor mai vechi poate fi upgradat. Ceea ce face ca laptopul tău să poată fi folositor mai mult timp.

 • Memoria laptopului

Cu cât memoria laptopului este mare, poți avea mai multe aplicații instalate. Vor funcționa foarte bine deodată. Sistemul se va deschide rapid și va rula fără probleme. Ai nevoie de o memorie mare pe laptop dacă editezi poze/filme. Și mai ales dacă te joci mult.

 • Durata de viață a bateriei

Este încă un detaliu extrem de important. Dacă participați la întâlniri/conferințe, aveți nevoie de autonomie mare. Există unele practici care descarcă mai rapid un laptop. Dacă vă uitați la multe filmulețe sau dacă aveți multe aplicații care rulează simultan. Când alegeți cel mai potrivit laptop pentru voi, trebuie să aveți în vedere și acest detaliu.

Trebuie să puneți în balanță aceste caracteristici cu bugetul. Alegeți cel mai potrivit laptop pentru nevoile voastre.

Care este, pentru tine, cel mai potrivit laptop? Care sunt cele mai importante caracteristici când alegi un laptop?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

 1. HP am vrut si eu prima data, dar nu am gasit nimic cu SSD in bugetul pe care il aveam eu la dispozitie, asa ca m-am orientat spre un alt brand. Am fost atenta in primul rand la marimea display-ului, la procesor si sloturi pentru RAM si memorie maxima posibila, la tastatura sa fie silentioasa.

 2. De obicei, mă uit doar la aspect când cumpăr un laptop, dar iubitul meu care este în domeniu m-a făcut să mă gândesc și la alte aspecte de funcționalitate și de obicei mă las la mâna lui:)).

 3. Trebuie să -mi iau un laptop nou dar habar nu am ce trebuie să aleg pentru a face ceea ce am nevoie: să fie rezistent pentru că lucrez mult pe el, să fie mai ușor decât cel actual, nu prea mic, am avut unul care nu era cine știe ce, memorie, tastatură etc. Dar nu mă pricep deloc la tehnică.
  Voi ține cont de sfaturile tale, mulțumesc.

 4. Chiar este foarte bun si util acest articol! Eu de ceva ani aleg Apple 🙂 am avut pana anul trecut un Mac Book Pro iar acum am trecut la Mac Book Air 🙂 sunt cele cu care mă înțeleg cel mai bine! 🙂

 5. Cel mai potrivit pentru mine este un laptop subțire și de preferat cât mai ușurel. Contează sa aibă și o autonomie buna a bateriei pentru ca nu-mi place sa fiu legată de priza

 6. Eu de curand am primit un nou laptop, tot Asus, de data asta modelul este VivoBook X542U imi place ca e destul de usurel, ma tine bateria foarte bine si se si incarca usor si incarcatorul e mult mai usor decat la cel precedent.

 7. La mine conteaza viteza cu care se misca. Sunt atenta la procesor si la memorie, dar si la placa video si audio. Si sa aiba si spatiu mult, ca stochez multe pe el. Off, am ditamai lista de cerinte.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
shopping online
5 avantaje pentru shopping online

Shopping online - doar avantaje! Zi de zi, mă bucur că există posibilitatea de shopping online. Și de fiecare dată,...

Close