Cum să alegi cel mai bun grătar?

Vine sezonul cald! E timpul pentru un grătar!

Vine 1 Mai! Sărbătoarea care anunță începutul sezonului de făcut grătare. Zi liberă, toată lumea planifică cel mai bun grătar alături de cei dragi. Unii preferă să organizeze un grătar în curte. Alții doresc să evadeze în natură și caută un loc frumos lângă o pădure, un curs de apă.

Nouă ne place să facem un grătar indiferent de anotimp sau de sărbătoare. Reușita unui grătar se datorează alegerii grătarului perfect pentru nevoile noastre. Studiază varietatea de modele cu atenție. Nu alege în grabă!

Cum să alegi cel mai bun grătar?

Gândește-te cât de des îl vei folosi și ce vrei să pregătești! Pentru câte persoane vei găti cel mai mult. Sursa de combustibil și spațiul de depozitare. Analizează toate aceste detalii pentru a alege cel mai bun grătar.

  • grătar pe cărbuni, lemne, gaz sau curent

Dacă vrei să-l iei cu tine, în vacanțe sau diverse ieșiri, alege un grătar pe cărbuni sau lemne. Ușor de transportat, rapid de pornit și de făcut un grătar delicios.

Variantele pe gaz sau curent sunt pentru grătarele statice. Adică cele care au un loc al lor pe terasă sau în curte. Le vei conecta definitiv la o sursă de gaz/butelie sau curent.

  • grătar cu spațiu generos sau de dimensiuni reduse

Cât de des organizezi un grătar? Și cât de multe persoane îți place să inviți? Dacă la grătar, se adună o gașcă generoasă de prieteni, atunci alege un grătar mai mare. Vei putea prăji mai mult și mai repede, astfel ca toată lumea să fie servită deodată.

cel mai bun grătar

  • grătar cu funcții și accesorii diverse

Este foarte important să poți monitoriza temperatura. Cărnurile diferite necesită temperaturi și timpi diferiți de gătire. Pentru a realiza grătarul perfect, e bine să monitorizăm toate aceste detalii. Nu e treabă ușoară un grătar, mai ales dacă vrei să iasă perfect.

Accesoriile de grătar, cum sunt suflanta, termometrul de grătar, chiar și afumătoarea, sunt extrem de necesare. Le vei înțelege rolul și rostul atunci când le vei folosi constant. Nu uita de accesoriile de grătar, mănușile speciale și sprayul non stick. Toate îți vor face treaba mai ușoară, dar și mai sigură.

Activități după ce ai savurat cel mai bun grătar

Ai mâncat pe săturate și ai savurat un grătar realizat impecabil. Nu lenevi, e timpul pentru mișcare. Joacă-te cu cei mici un fotbal, volei, tenis. Sau ieși la o plimbare cu bicicleta. Dacă se înserează, verifică dacă funcționează lumini pentru biciclete. Te vei simți și vei fi mult mai în siguranță.

Se recomandă minim 30 de minute de mișcare după fiecare masă. Poți alege între joacă, plimbări, drumeții. Ajută digestia și arderea caloriilor consumate. Îți garantăm că te vei simți mult mai bine decât dacă alegi să lenevești.

Ție îți place să faci grătare, dar să le savurezi? Cum arată pentru tine, cel mai bun grătar? Care funcții ți se par cele mai utile?

Foto

15 thoughts on “Cum să alegi cel mai bun grătar?”

  1. Cui nu ii place grătarul?! Mirosul e cel ce ne ispitește, doar ca mie nu îmi face bine fumul, asa ca prefer sa fac pe grill.

    Reply
  2. Super pofta mi-ai făcut un grătar. Doar timpul să mai tina cu noi și sigur ieșim în afara orașului la relaxare.
    Grătarul cu cărbuni ne-a fost mereu parteneri în astfel de acțiuni. Am luat parte și la grătare mai fancy, dar diferența nu a fost mare. Fiindcă a contat atmosfera și oamenii avuți alături 😁

    Reply
  3. De-a lungul timpului am tot experimentat diverse tipuri de grătar.
    După ce am aflat de la prietena mea că este toxic cel cu cărbuni, am încercat varianta cu rocă vulcanică.
    Avem un grătar construit în curte din piatră de râu la care facem săptămânal friptură, dar și legume.
    Toată lumea adoră să vină în vizită și să stea în jurul lui. Abia așteptăm vremea frumoasă.
    Mulțumesc pentru idei și recomandări!

    Reply
  4. Imi doresc si eu tare mult un gratar dupa ce vom reusi sa ne facem casuta mult dorita. Multumesc pentru info, le voi lua in considerare la momentul potrivit!

    Reply
  5. Avantajul de a sta la curte e ca ai unde face gratar fara sa pleci cu jumatate de bucatarie dupa tine. Noi facem gratar doar la noi acasa, foarte rar la un picnic. Avem un gratar solid, metalic, care isi face bine treaba de ani de zile, pe lemne.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.