Cum să alegi cel mai bun aspirator pentru casa ta

17

Cel mai bun aspirator pentru o casă curată

A cumpăra cel mai bun aspirator poate fi o provocare. Varietatea de modele și caracteristici ne fac alegerea grea. La o primă căutare, îți vine să-l cumperi pe primul văzut. Dar o bună documentare este importantă. Mie îmi place să studiez piața. Mă uit la mai multe branduri. Analizez ceea ce știe să facă, dar și prețul. Am adunat în acest articol câteva sfaturi utile pentru a alege cel mai bun aspirator.

Aspirator vertical sau aspirator clasic?

cel mai bun aspirator

Aspiratorul vertical

 • este modern, ușor, ocupă puțin spațiu, aspiră cu succes covoarele și praful din locurile greu accesabile.

Aspiratorul clasic

 •  are uneori un preț mai bun, spațiu mai mare de acoperire la aspirare, putere mai mare de aspirare.

Aspirator cu sac sau aspirator fără sac?

Când alegi cel mai bun aspirator trebuie să fii atent și la acest detaliu. Ambele modele au avantaje și dezavantaje așa că alege cu grijă.

cel mai bun aspirator

Aspirator cu sac – cum ar fi acesta. În compartimentul principal are un sac pentru depozitarea prafului și mizeriei. Acest sac poate fi golit sau înlocuit cu unul nou.

Avantaje

 • Mult mai igienic  – tot praful și mizeria sunt reținute în sac. Este ideal pentru cei bolnavi de astm sau care au alergii.
 • Ușor de îndepărtat – când se înlocuiește sacul, praful este bine închis în sac. Nu există riscul ca praful să ajungă din nou în spațiul proaspăt aspirat.

Dezavantaje

 • Costurile – dacă optezi pentru modelul de aspirator care are nevoie de sac nou de fiecare dată când primul se umple, în timp, costurile cresc.
 • Performanță slabă – capacitatea de aspirare scade pe măsură ce sacul se umple. Uneori pentru un aspirat perfect trebuie să înlocuiești sacul înainte de a fi plin.

Aspirator fără sac

Acest tip de aspiratoare au un mod simplu de acționare. Ele sunt prevăzute cu un filtru care captează mizeria și praful. Unele folosesc o tehnologie prin care în interiorul recipientului separă aerul de praf.

Avantaje

 • Mai ieftin – nu mai cheltui bani cumpărând mereu saci noi. Iar uneori pierzi timp căutând sacul potrivit pentru aspiratorul tău.
 • Vizibilitate – aspiratoarele fără sac au recipientul transparent. Astfel ai posibilitatea de a vedea ce ai aspirat. Uneori din greșeală putem aspira lucruri mici pe care nu le mai găsim și le considerăm pierdute. Dar de fapt ele doar au fost aspirate.
 • Ușor de întreținut – datorită recipientului transparent, ai posibilitatea de a vedea când e plin și când trebuie golit.

Dezavantaje

 • Costisitor – dacă filtrul se sparge, el trebuie înlocuit. Unul nou este destul de scump.
 • Operațiunea de curățare a filtrului dificilă – când filtrul se curăță, tot praful se împrăștie. Această operațiune e bine să se facă într-un sac de gunoi, de preferat cu mască și ochelari de protecție, mai ales dacă suferiți de alergii sau astm. Dacă din greșeală scapi filtrul, mizeria se împrăștie și trebuie să aspiri din nou.

Pentru fiecare dintre noi, cel mai bun aspirator este diferit. Eu am ales un aspirator fără sac, cu filtru și am optat pentru modelul tradițional. Am pus accent pe caracteristici și proprietăți.

Cum arată pentru voi cel mai bun aspirator?

Foto Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

 1. Amm un singur covor in toata casa. Am renuntat la ele pe vremea cand aspiratoarele nu erau atat de performante. Chiar o sa ma uit sa vad ce aspirator mi s+ar potrivi. Imi doresc unul vertica de o vesnicie

 2. anul trecut, dupa o discutie apriga cu sotul din dotare, am decis sa imi comand un aspirator fara sac. Cand l-am primit, a cam bombanit. A zis ca el tot cu ala vechi aspira ca e mai bun. Dupa 3 zile l-a suit in pod pe ala vechi :)) Concluzia e clara. Mai ales ca avem caine si aspiram zilnic, mi se pare mult mai misto sa scutur recipientul. Sigur nu imi permiteam sa schimb sacul in fiecare zi si mirosul ramanea orice as fi facut.

 3. Am patru modele de aspirator si nu folosesc decat unul. Dintre toate modelele aparute pe piata vreau sa spun ca cel clasic mi se pare cel mai bun. Poate m-am invatat eu cu sacul si cu pozitia un pic incovoiata :))

 4. Pana acum am avut un aspirator cu sac, asemanator cu cel prezentat de tine si de curand mi-am cumparat unul fara sac. Este mai avantajos ultimul mentionat intrucat nu este necesar sa mai dai o groaza de bani si pe sacii de aspirator, care, de cele mai multe ori, se gasesc cam greu.

 5. Eu folosesc un aspirator clasic si as fi curioasa sa vad cum este aspiratorul cu apa. Imi doresc de ceva timp sa-l incerc si din cauza costurilor riicate nu mi-am luat inca

Leave A Reply

Read previous post:
Povestea unei vieți
Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld recomandare lectură

Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld Povestea unei vieți, cartea care m-a atras prin titlu. Nu citisem niciun review. Nu...

Close