Cea mai bună prăjitură cu mere de post

Minunata prăjitură cu mere de post

Fan prăjituri cu mere, a trebuit să găsesc și o variantă de post. Așa am descoperit cea mai bună prăjitură cu mere de post. Am ales mere aromate. Am combinat ingrediente noi și am fost surprisă de rezultat. Cât timp se cocea prăjitura, mirosea minunat în casă!

Există posibilitatea de a prepara deserturi gustoase de post. Multe dintre ingrediente de la rețetele clasice pot fi înlocuite cu succes. Vom obține niște preparate noi, absolut surprinzătoare!

Rețeta am găsit-o aici, dar eu am mai adaptat-o puțin.

Ingrediente necesare prăjitură cu mere de post:

  • 450 grame făină,
  • un praf de copt,
  • 150 ml lapte de migdale cu vanilie,
  • 100 grame zahăr pudră,
  • 100 grame ulei de cocos presat la rece,
  • esență de vanilie,
  • 1,7 kg mere,
  • zahăr, scorțișoară, pesmet.

Mod de preparare prăjitură cu mere de post:

Etapa 1:

Spălăm bine merele și le curățăm de coajă. Le dăm pe răzătoarea mare și le lăsăm să lase zeama. După câteva minute, le stoarcem și adăugăm zahăr.

Etapa 2:

Amestecăm laptele cu uleiul de cocos presat la rece. Adăugăm și zahărul pudră și vanilia și amestecăm bine. Într-un bol punem făina albă, praful de copt și puțină sare. Turnăm încet compoziția lichidă și amestecăm ușor. Vom obține un aluat nelipicios, cu care se poate lucra.

Împărțim aluatul în două bucăți egale și întindem două foi mai subțiri. Cel mai ușor se va întinde cu sucitorul pe hârtie de cop. Apoi va fi mai ușor de manevrat.

Etapa 3:

În tava de la aragaz, punem hârtie de copt și prima foaie. Presărăm puțin griș pentru ca zeama în exces să fie absorbită. Punem merele și încercăm să repartizăm uniform. Deasupra, presărăm puțin griș și apoi și scorțișoară. Eu nu pun foarte multă deoarece mi se pare că devine amară dacă e în exces. Punem deasupra a doua foie și dăm tava la cuptor.

prăjitură cu mere de post

prăjitură cu mere de post

Eu am avut cuptorul preîncălzit la 200°C. Când am dat tava la cuptor, au coborât la 180°C, încălzire de sus și jos, pentru o oră. După o oră, am schimbat opțiunea la grill rapid la 200°C pentru a căpăta acea crustă arămie frumoasă.

Etapa 4:

Prăjitura este coaptă când foaia de sus este arămie și bine întărită, ca un biscuite. Lăsăm să se răcească și se taie cu atenție. Se servește pudrată cu zahăr pudră!

prăjitură cu mere de post

prăjitură cu mere de post

Blatul este minunat, crocant, ca de biscuite. Merele sunt aromate. Combinația perfectă pentru un desert delicios de post!

Voi faceți prăjituri cu mere? Ați încercat să faceți și variante de prăjitură cu mere de post?

27 thoughts on “Cea mai bună prăjitură cu mere de post”

  1. ceva in genul asta fac si eu si toti sunt innebuniti dupa ea. La noi o tava din aia mare se mananca rapid daca o scot pe masa afara. Suntem 9 adulti in curte, asa ca… prajitura cu mere sa fie! Ca are cine sa o manance.

    Reply
  2. Trebuie sa recunosc ca nu am stiut cat de pofta imi este dupa o prajitura cu mere pana nu ti-am citit articolul. Deci, iertat sa-mi fie limbajul explicit, dar salivez in fata ecranului. Am prea multe de facut maine, ca altfel sigur puneam de un rasfat culinar!

    Reply
  3. Mama îmi face prăjitură cu mere de post. Reteta ta e delicioasă și o să o fur, prăjitură cu mere e un desert minunat indiferent daca e de post sau de dulce.

    Reply
  4. Arata bine si cred ca este apetisanta. Imi doresc si eu sa incerc o prajitura de genul. Sunt putine ingrediente necesare si cred ca nu prea am cum sa dau gres

    Reply
  5. Prăjitura cu mere îmi aduce aminte de copilărie. Până acum nu am făcut acasă, mai cumpăr din când în când de la brutărie dar parcă nu este chiar atât de bună.
    Am salvat rețeta, o să încerc să fac și eu.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.