Ce trebuie să știi atunci când montezi un aparat de aer condiționat

14

Ce trebuie să știi atunci când montezi un aparat de aer condiționat

De peste 100 de ani, aparatele de aer condiționat asigură răcirea și încălzirea locuințelor pentru un confort sporit și comoditate. De la an la an, tehnologia evoluează constant și vine în ajutorul nostru cu soluții și mai bune care ne ajută să avem o viață normală chiar și atunci când temperatura este cu mult peste limita suportabilă pentru organism.

Producătorii de aparate de aer condiționat pun foarte mult preț pe calitatea produselor așa că vin în ajutorul tău de fiecare dată cu soluții eficiente și de cea mai bună calitate la prețuri rezonabile. În ultimii ani, economisirea consumului de energie joacă un rol foarte important în alegerea unui aparat de aer condiționat.

Producătorii de top ale căror produse sunt disponibile și pe site-ul celor de la Vollmax vin în ajutorul tău cu soluții optime astfel încât consumul de energie să fie foarte mic raportat la eficiența produselor. După ce ai ales aparatul de aer condiționat pe care vrei să îl folosești în locuința ta, important este să ai în vedere să:

Montezi sistemul de climatizare într-un loc ferit de lumină

Dacă vrei să ai un consum redus de energie la fiecare utilizare, atunci este indicat să nu montezi unitatea internă a aparatului de aer condiționat aproape de o sursă de căldură sau la lumină. E mai bine să montezi aparatul într-un loc umbrit astfel încât termostatul să identifice corect temperatura din interior și să pornească aparatul doar atunci când este cazul. Poziționarea corectă  a aparatului poate aduce o scădere a consumului de energie chiar și cu 15%-20%.

Setezi temperatura potrivită pentru tine și familia ta

Încearcă să setezi o temperatură potrivită pentru tine și familia ta la fiecare utilizare. Nu e recomandat să pui o temperatură prea mică deoarece crești consumul de energie inutil fiindcă o temperatură mult prea mică nu îți va crea un confort sporit. Temperatura optimă nu va avea nevoie nici de utilizarea aparatului la capacitate maximă și astfel optimizezi corect consumul de energie. 

Setezi viteza minimă atunci când umiditatea din interior e ridicată

De multe ori pe timpul verii, umiditatea din interior este foarte mare. Probabil e și din cauza faptului că gătești cu geamul închis și astfel tot condensul rămâne în casă, dar nu acesta e singurul factor care influențează creșterea umidității. Atunci când simți că umiditatea e crescută, setează la viteza minimă sistemul de climatizare pentru a scăpa rapid și eficient de umiditate. Aparatul de aer condiționat Daikin are si funcția de reducere a umidității folosind filtre speciale care împrospătează aerul și elimină particulele de praf. 

Pentru bucătărie ai nevoie de un aparat de climatizare cu o capacitate mai mare de absorție față de cea recomandată suprafeței respective. E indicat să alegi o capacitate cu cel puțin 30% mai mare pentru a putea răci corespunzător camera unde de regulă umiditatea este foarte mare.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Cereces Loredana on

    Ma bucur ca am mai aflat lucruri de care trebuie sa tinem cont si pe care nu le stiam!Nu stiam ca sunt aparate care absoarbe si umiditatea din casa!

  2. Chiar că trebuie să mă gândesc la un aparat nou de aer condiționat. Cel vechi încă funcționează, dar are destule lipsuri, prin urmare, informațiile tale îmi prind foarte bine.
    Mulțumesc!

  3. Din pacate, noi am ales gresit peretele pe care sa il montam si pentru ca batea aerul fix in noi, cand stateam pe canapea la un film, a trebuit sa rearanjam complet camera ca sa nu avem probleme…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ENGIE
ENGIE Thermo Smart te motivează să îți înlocuiești centrala termică

Acceptă schimbarea pentru mai mult confort Tindem să ne atașăm de lucruri prea mult. Ne vine greu să ne despărțim...

Close