Ce nu trebuie să-i lipsească unui bebeluș

15

Tot ce e mai bun pentru bebeluș

Un nou membru în familie înseamnă bucurie. Părinții sunt copleșiți de emoție. Încearcă să-i ofere tot ce e mai bun. Tentația de a cumpăra totul pentru el este mare. De multe ori, părinții se trezesc cu lucruri nefolosite. Însă unele lucruri sunt absolut necesare.

Am multe prietene mămici. Fiecare a considerat folositoare anumite lucruri. Alte mămici le-au considerat utile pe cele considerate nefolositoare de altele. Însă unele puncte au fost comune.

Ce nu trebuie să-i lipsească unui bebeluș

Produse de calitate

 • Chiar dacă bugetul este restrâns, optează pentru calitate. Decât multe lucruri de calitate îndoielnică, mai bine câteva de calitate. Decât multe suzete colorate, tari și ineficiente, mai bine o suzeta  ultramoale, ortodontică și rezistentă, fără BPA.
 • Hainele e bine să fie din bumbac, nu foarte colorate, fără accesorii care pot crea disconfort bebelușului.
 • Jucării potrivite vârstei. Consider că bebelușul are nevoie de jucării. Multe, colorate, vesele, educative.

pentru bebeluș

Sistem de supraveghere

99% dintre părinți optează pentru un sistem ca acesta. Pentru liniștea lor, dar și pentru siguranța bebelușului. Astfel părinții nu mai trebuie să stea lipiți de patul bebelușului. În timp ce bebelușul doarme, mama se poate ocupa de treburile casei. În plus, cel mic trebuie să se obișnuiască și singur. Mama îl poate supraveghea discret.

pentru bebeluș

Cosmetice potrivite tipului de piele

Produsele dermato-cosmetice destinate bebelușilor există pe piață datorită bebelușilor cu piele sensibilă. Tot mai multe mămici se plâng de reacții și alergii diverse la gelurile de duș. Având posibilitatea să aleagă, mămicile optează pentru cosmetice speciale pentru bebeluși cu piele sensibilă.

Aceste cosmetice pentru bebeluși sunt fără săpun, fără parfum, fără coloranți.

Dragoste, atenție și răbdare

Înainte de toate, un bebeluș are nevoie de multă dragoste. Dragoste, atenție și timp petrecut împreună. 

Un bebeluș iubit va fi liniștit. Va crește într-un mediu în care se va simți în siguranță. Va crește armonios și se va dezolva bine. Simțindu-se iubit, va avea încredere în el. Pare greu de crezut, dar cei mici simt când sunt iubiți. Pentru a le asigura un început bun, consider că au nevoie de toate la un loc.

pentru bebeluș

 

Joaca cu părintele va conta mai mult decât orice jucărie sau orice desen animat.Copilul nu își va aminti de jucării, ci de ieșirile în parc cu mami și tati.

Voi ce considerați că are nevoie un bebeluș în primul an de viață? Ce e util și folositor?

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

 1. Atentia si dragostea parintilor, lucrurile materiale conteaza mai putin. Strictul necesar in materie de haine, jucariii si echipamente cat sunt bebelusi. Dar bineineteles ca nimeni nu respecta asta, eu nici atat care am inceput sa cumpar trente cand avea doar 1 luna in burtica :))

 2. Un leagan si un carucior ca sa fiti independenti si sa dormiti bine. Eu 3 ani am leganat copilul in brate si as fi dat orice pentru un leagan electric.

 3. Aluculesei Brindusa on

  Eu sunt trecuta de vremea cand poti sa faci un copil,insa ma bucur mereu cand vad atatea lucrusoare frumoase si utile pentru nou nascuti!

 4. Habar n-am, eu n-am avut copii din motive karmice, ca sa zic asa 🙂 dar cred ca dragostea parintilor este cel mai important lucru de care are nevoie o fiinta, pui de om sau de orice altceva.

 5. Si acum imi pare rau ca m-am zgarcit si nu am cumparat un sistem de supraveghere pentru cea mica cat a fost bebelus. Am folosit alte sisteme improvizate. Daca ar tebui s-o iau de la capat, cred ca as sti exact ce produse m-ar ajuta

 6. Sistem de supraveghere i-am oferit noi cadou nepoatei la cateva zile dupa nasterea ei. Gasisem unul la reducere si ne-am gandit noi ca ar fi util unor tineri parinti. Mama s-a luat de noi ca am dat bani pe chestia aia, dar sa stii ca si acum, cand ratusca are un an, parintii il mai folosesc pentru ca are prostul obicei sa se trezeasca in cea mai mare liniste si sa incerce sa escaladeze patutul si pe monitor ei o vad mereu ce face.

 7. Sunt destule chestioare pe care le-am cumparat pentru puiul nostru si nu le-am folosit. Ma refer mai mult la consumabile, cosmetice bebe.
  Am avut si un sistem de supraveghere, cu interfon, dar prea putin l-am folosit. E util, oricum! Vom profita de el la al doilea :-))

Leave A Reply

Read previous post:
Povestea unei vieți
Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld recomandare lectură

Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld Povestea unei vieți, cartea care m-a atras prin titlu. Nu citisem niciun review. Nu...

Close