Ce înseamnă să ai grijă de un animal de companie?

22

Animalul de companie implică responsabilitate și atenție

Un animal de companie nu ar trebui să ne lipsească. Fie că vorbim de cățel, pisică, fie că vorbim de papagal, iepuraș. Sunt suflete minunate care ne înveselesc și ne ajută să uităm de griji. Pentru orice animăluț de casă am opta, e bine să nu uităm de responsabilitățile pe care le implică.

El nu are nevoie doar de o căsuță și mâncare. Îngrijirea unui animal de companie necesită atenție, răbdare și timp. Alege o astfel de companie doar dacă te simți în stare să-i oferi o viață bună. Tot mai multă lume optează pentru un cățel și mă bucură acest fapt. Însă mi-aș dori să le ofere condiții mai bune!

Oferă atenție și grijă unui animal de companie

Te-ai decis. Vrei un cățel! Felicitări, e o bună alegere! Însă ai citit puțin despre îngrijirea lui? Iată la ce te sfătuiesc să fii atent:

 • hrană potrivită și apă curată tot timpul

Cățelul tău nu trebuie să primească mâncarea ta. Pentru o bună dezvoltare, se recomandă să primească hrană câini potrivită vârstei. Ea este special concepută pentru nevoile câinilor și îi ajută să crească armonios.

Apa este foarte importantă în toate anotimpurile. Ideal ar fi să aibă apă curată în 1-2 boluri, ferită de razele solare. Verificați cât de des puteți starea apei. Dacă e cazul o veți înlocui cu apă curată.

 • adăpost curat și încăpător

Dacă este un cățel de curte, are nevoie de o căsuță. Încăpătoare, aș adăuga eu! Dacă intrarea e prea îngustă sau spațiul interior limitat, va refuza să intre și va rămâne afară în ploaie și soare. Chiar dacă îl luați de pui, nu uitați, câinii cresc foarte repede. Optați de la început pentru o căsuță mai mare!

 • analize și tratamente la timp

Da, poate fi costisitoare îngrijirea unui animal de companie. Însă e o responsabilitate financiară de care nu trebuie să uităm. Nu uitați de vitamine, dar nici de Advantix – atât de necesară pentru sănătatea cățelului. Consultați-vă cu medicul veterinar ce pastile trebuie să ia și la ce interval. Respectați recomandările medicului veterinar pentru a vă putea bucura de un animal sănătos.

 • joacă și educație

Un cățel are nevoie de atenție și multă joacă. Se va juca singur suficient timp, dar nu e destul pentru el. Are nevoie și de companie. În plus, tu te vei relaxa și te vei deconecta. Chiar vei face mișcare, care îți va face mult bine!

Ar fi bine ca animalul de companie să respecte câteva comenzi. Îl poți învăța chiar tu. E bine să te respecte ca stăpân, dar și să respecte regulile. Îți va fi mai ușor când va crește. În plus, vei putea ieși cu el în spații publice fără griji că se poate pierde sau poate agresa pe cineva.

animal de companie

Tu câtă grijă ai de animalul tău de companie? Sunt curioasă pentru ce animal de companie ai optat? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

 1. Momentan stau la apartament + călătoresc destul de mult, deci e mai greu să am animale de companie, dar am avut acasă la părinții mei și știu câtă grijă și atenție necesită. În viitor sper să am posibilitatea de a avea din nou animăluțe de companie. ^^

 2. Și eu am foarte mare grijă de animăluțele mele. Am optat către Orijen și Acana. Sunt cele mai bune mânăruri pentru căței din lume.
  Să te ferești de Royal Canin, au avut mii de probleme, de la cioburi în saci, la mâncare contaminată cu diverse…

 3. Pentru ca locuiesc la curte imi este usor sa am mai multe animale de companie. Cand ma voi muta la bloc nu stiu daca m-as incumeta sa imi iau un animal de companie. Este o responsabilitate mare.

 4. Eu am doi ciobanesti germani, doua fetite scumpe, care se bucura de spatiu si curte, de iubire, de distractie si am mereu grija de ele ier ele ne pazesc cu mare grija! 🥰🥰🥰

 5. Nu e usor sa ai un animalut, dar sunt si multe beneficii la mijloc. Trebuie sa ii acorzi atentie speciala si hrana buna, de asemenea sa nu uiti sa ii oferi plimbari lungi si frumoase. 😍

 6. Eu am caini.. avem grija de ei atat cat ne permite timpul. Momentan sunt tinuti la curte la parintii mei, dar urmeaza sa ne mutam si atunci ii luam cu noi acasa..

 7. Daniela Oţet on

  Vreau și eu să-mi iau un câine, să-l am cu mine la Cluj. Îmi sunt foarte dragi animalele. Este adevărat, trebuie atenție și responsabilitate, dar pentru un iubitor de animale, nimic nu-i imposibil.

 8. un caine presupune multa atentie, ceva timp liber pentru el si multa cheltuiala. Nu e asa simplu sa ii dai o bucata de paine si gata. Cainii de companie sunt sensibili, au nevoie de hrana speciala, de produse antiparazitare, tratamente, etc.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
city break Suceava
Hotel Balada și cât de importantă este cazarea într-un city break Suceava

City break Suceava - câteva zile de relaxare Visez de ceva timp la un city break Suceava. Îmi place tare...

Close