Cazare în cămine private – partea frumoasă a vieții de student

Proaspăt student în căutare de cazare în cămine private

Începutul verii aduce vacanța de vară pentru unii. Însă pentru alții înseamnă așteptarea cu sufletul la gură. E perioada examenelor și a tensiunii. Toată lumea așteaptă rezultate la examene. Notele nu sunt importante, dar te ajută să-ți îndeplinești visul. Vara, fiecare tânăr visează la viața de student. Parcă stresul și emoțiile datorate examenelor trec mai ușor cu gândul la viața de student.

Partea cea mai frumoasă din viața mea, a fost studenția. Am făcut parte dintr-un colectiv frumos. Ne-am ajutat și ne-am sprijinit cât de mult am putut. Am legat prietenii frumoase și avem multe amintiri împreună. Învățam împreună prin biblioteci și camere de cămin. Dar ne și distram de minune la chefuri. Eu am făcut facultatea în orașul natal, dar tare mi-ar fi plăcut independența din căminele studențești. Acolo era adevărata distractie!

Cazare în cămine private – partea frumoasă a vieții de student

Studenție înseamnă să înveți să fii independent. Să-ți porți singur de grijă și să devii responsabil. Pe lângă participarea la cursuri și seminarii, viața de student înseamnă organizarea corectă a timpului. Dacă decizi să optezi pentru cazare în cămine private, te vei bucura la maxim de viața de student. Iar asumarea tuturor responsabilităților, te va ajuta să te maturizezi mai rapid și mai bine.

De ce viața de student în cămine private?

Din fericire, numărul studenților este în creștere, an de an. Acest lucru înseamnă tot mai multe locuri de cazare necesare. Statul poate distribui doar un număr limitat în căminele de stat. Așa că studenții pot opta pentru chirie sau pentru camere în cămine private.

Eu aș alege cazare în cămine private pentru că se potrivește mai mult cu viața de student. În plus, ai aproape colegii de la facultate. Poți socializa mai ușor cu tineri. Căminele private oferă condiții mai apropiate cu ce ai avut acasă. Te ajută să te obișnuiești mai ușor cu viața în cămin.

  • Beneficiezi de camere spațioase, mobilier suficient, baie și bucătărie proprie. Ai suficient spațiu pentru haine și obiecte personale. Nu riști ca cineva să-ți împrumute lucrurile fără să te anunțe. Ai intimitatea ta și acest detaliu este foarte important.
  • Liniște pentru a studia. În sesiune, vei prețui mai mult decât orice, liniștea. Când vei avea de pregătit proiecte și referate, spațiul tău nu va fi invadat de colegi curioși. Îți vei găsi lucrurile exact acolo unde le-ai lăsat. Și contează foarte mult.
  • Siguranța e mai presus de orice. E important să te simți în siguranță în locul unde îți petreci timpul, dar îți lași și obiectele personale de valoare, laptop, tv, electronice. Cazarea în cămine private înseamnă supraveghere și monitorizare non stop, însă fără a te face să te simți analizat.
  • Spații de recreere și mișcare. Dacă alegi să te cazezi în acest loc, vei avea la dispoziție terenuri pentru sport, piscină, dar și spații destinate studiului. Adică tot ce ai nevoie pentru o viață de student fericită.
  • Beneficiezi de servicii medicale private. Încă un detaliu de luat în calcul. Sănătatea este pe primul plan și trebuie să avem acces la servicii medicale urgent și în apropiere.

Viața de student este frumoasă!

Viața de student este extrem de frumoasă. Este o experiență prin care fiecare tânăr trebuie să treacă. Se vor lega multe prietenii și peste ani,ne vom aminti cu drag de acea perioadă. Amintirile sunt de neprețuit, mai ales cele din tinerețe.

Vouă v-a plăcut viața de student? Ați optat pentru cazare în cămine private sau ați ales chiria? Cum vi se par condițiile oferite de căminele private?

Foto

11 thoughts on “Cazare în cămine private – partea frumoasă a vieții de student”

  1. Condițiile din căminele studențești private sunt cu siguranță net superioare celor de stat. Cred că este soluția ideală,. depinde și de costuri.
    Eu am stat și la cămine dar și cu chirie.
    Util articolul tău pentru studenți!

    Reply
  2. Nop! Pe mine nu reuseste sa ma atraga deloc locuitul in caminele studentesti, decat daca as fi singura in camera. Dar cum buncarele sunt destul de putine si acordate mai mult… stim noi cum, zic pas la treaba asta. :))

    Reply
  3. Am facut facultatea in orasul meu, dar in afara de a invata nu am prea simtit eurofia de student. Eram cam maritata… cu un bou… relatie toxica…

    Citind articolul rau mi-am dat seama ca la cateva strazi distanta este unul din caminele de care spui tu. Poate reusesc sa fac o vizita in el.

    Reply
  4. Am vazut un reportaj la tv in care aceste camine private aratau foarte bine si studentii erau mai mult decat multumiti de conditii asa ca sigur as opta pentru un astfel de camin daca fiul meu ar alege sa faca facultatea in alt oras.

    Reply
  5. Clar căminele private sunt o variantă bună pentru studenți, asta dacă dispun de o sumă mai mare de bani. Dar sigur merită, condițiile oferite nici nu se compară cu cele oferite de căminele de stat, unde totul lasă de dorit.

    Reply
  6. din toate punctele de vedere, caminele private sunt de preferat in locul celor de stat. Din pacate, multi nu si le permit. Si asa ajung sa nu aiba parte de niciunul din avantajele de care ziceai tu mai sus. Nu siguranta, nu liniste… nimic.

    Reply
  7. Parca imi pare rau ca nu am indraznit si eu sa fac facultatea intr-un alt oras. Poate ca nu m-am simtit suficient de stapana pe picioarele mele. Mi-ar fi placut sa experimentez viata de student intr-un camin

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.