Câteva motive să iubești viața de Matt Haig recomandare lectură

14

Câteva motive să iubești viața de Matt Haig

Câteva motive să iubești viața de Matt Haig este o carte care m-a surprins. De ce? Matt Haig a scris câteva cărți minunate pentru copii. Mă așteptam să fi avut o viață liniștită. Mă gândeam că e un tip tare vesel, optimist. Am parcurs cartea seara, în liniște ca să pot să fiu atentă acolo. Recunosc, am fost surprinsă să aflu că a suferit de depresie la 24 de ani.

Cartea aceasta, cât și alte cărți de Matt Haig le găsiți pe site-ul Libris. Aceasta se regăsește la categoria Biografii memori jurnal. Este o lectură care vă va prinde bine la început de primăvară.

Câteva motive să iubești viața de Matt Haig – cum arată depresia?

Depresia este una dintre bolile secolului. Este o boală tăcută care face mult victime. E greu de diagnosticat de cei din jur. Persoana afectată nu vrea să recunoască cât suferă.

Matt Haig povestește multe detalii din viața lui cu depresia. A identificat și descris foarte bine simptomele pentru că a trecut prin această boală. Lucrurile banale păreau foarte greu de realizat. Era un stres mersul până la magazin. Îi era frică să rămână singur în casă.

A încercat tratamentul cu medicamente. Însă la el nu a funcționat. Așa că s-a văzut nevoit să găsească altă cale de vindecare.

Câteva motive să iubești viața

Se poate vindeca depresia?

Da, așa cum mărturisește și autorul. Dar trebuie multă voință și ajutor din partea familiei. Prietenii, familia joacă un rol important în această vindecare. Când ești depresiv, ai impresia că toată lumea e împotriva ta. Însă nu e așa. Având oamenii aproape, ei te pot susține în momentele critice. Te pot ajuta să treci mai ușor peste ele.

Primul pas e să admiți că ai o problemă. Să îți dorești mult să treci peste ea. Și apoi să faci totul pentru a depăși faza grea. Unele zile pot fi mai grele, altele mai ușoare. Uneori boala pare să fi trecut, ca în secunda următoare să fii pus la pământ.

Treci de depresie și învățând să iubești viața

Cred că dacă am iubi viața mai mult, depresia nu ne-ar afecta. Suntem în goană după bani, carieră, aprecieri pe rețelele de socializare. Punem accent fix pe ce nu este important. Pierdem din vedere esența vieții. Uităm să ne bucurăm de viață. Însă viața ne oferă atât de multe lucruri frumoase. Doar că suntem prea orbi sau grăbiți ca să le observăm.

Câteva motive să iubești viața – te învață să deschizi ochii

Este o carte bine de citit în liniște. Vei simți nevoia să faci o pauză și să analizezi. Poate chiar să te analizezi. Bun prilej să îi analizezi pe cei din jur care dau semne de depresie. Ei pot fi ajutați și au nevoie de ajutor, doar că intervine rușinea. Citind cartea, poți afla ce trebuie să urmărești la cei din jur. Dar ai și informații cum te poți ține departe de depresie.

Câteva motive să iubești viața, care ar fi acestea din punctul vostru de vedere? 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Din punctul meu de vedere, iubesc viața pentru tot ceea ce are aceasta de oferit, experiențe, oameni, sentimente, dragoste, răutate, tot ceea ce există pe acest pământ căci, aceasta este viața.
    În general nu optez să citesc acest gen de cărți, prefer clasicele romane, dar, pare destul de interesantă încât să mă gândesc serios dacă să o achiziționez sau nu. În altă ordine de idei, mulțumesc pentru acest articol!

    • Uneori simt nevoia să fac o pauză între povești și atunci aleg o astfel de carte! Sper să o cumperi, eu consider că merită. Nu uita de seria de Crăciun a lui Matt Haig, vei descoperi alt om.

  2. In momentul de fata cred ca aceasta carte ar trebui sa fie in fiecare biblioteca, pentru ca asa cum ai spus si tu, depresia este o boala tacuta, care ne afecteaza destul de rau.

  3. Nu stiu cum e cu depresia, dar stiu cu e cu atacurile de panica si pot sa iti spun ca inclusiv in anii in care m-am izolat in casa, in care in timpul fiecarui atac de panica simteam ca o sa mor, cine m-ar fi intalnit si nu ar fi stiut prin ce trec, nu am renuntat la a face glume si a fi vesela cand nu imi era rau. Iubeam si iubesc viata. O iubesc asa cum e. Nu e perfecta, dar e un dar. Si cand altii ar da orice pentru o zi in plus, nu pot sa fiu magareata si sa nu ma bucur de ce am.

  4. Este o carte pe care mi-as dori s-o citesc. Inclin sa cred ca nu m-a atins depresia pana acum. Poate doar cea postnatala, dar m-am vindecat usor si singura. Cred ca ar fi interesant sa analizez si eu cartea si sa gasesc solutii

  5. Din ce-am auzit, este o problema destul de grava. Multi poate nici nu realizeaza ca o au. Este important sa avem oameni in jurul nostru care sa ne ajute si sa ne sustina si noi sa le intoarcem moneda atunci cand au nevoie. O carte foarte interesanta

  6. Depresia e din ce in ce mai prezenta in viata noastra. Este important sa nu o lasam sa ne acapareze. Carti ca acestea, in care autorul ne povesteste cum a trecut peste, pot fi de mare ajutor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
city break în Sibiu
Ai nevoie de o pauză? Alege un city break în Sibiu!

Nevoie de o pauză? Alege city break în Sibiu! City break în Sibiu poate fi o bună alegere dacă simți...

Close