Cățelul tău merită îngrijire și atenție

Tu câtă grijă ai de cățelul tău?

Acest articol se dorește un semnal de alarmă. Văd tot mai mulți căței maltratați. Mă doare să văd animale neîngrijite, maltratate, terorizate. Se vede că le este frică de oameni. Prin urmare, au fost bătuți sau alungați. Devin agresivi pentru că au fost agresați. Sunt agresivi pentru că le e foame și sunt speriați.

Nu e greu să ai grijă de un cățel. Cățelul tău înseamnă responsabilitatea ta. Când ai decis să-l duci acasă înseamnă că ți-ai asumat să-l îngrijești. Cățelul are suflet. Te va iubi și te va proteja indiferent de situație. Așa că fă pentru el ceea ce trebuie.

Ce înseamnă grija față de cățelul tău?

Unii se vor scuza spunând că nu au timp și bani pentru îngrijirea cățelului. Însă avem pretenția ca el să ne apere indiferent de vremea de afară. Considerăm că trebuie să ne protejeze indiferent cum ne purtăm cu el. Oferă atenție, vei primi de sute de ori înapoi dragoste și devotament.

1. Vizită la un cabinet veterinar

E important să ducem câinele la același cabinet veterinar. Așa cum știți și câinii au carnet de sănătate. Acolo medicul veterinar notează tratamentele cățelului. Medicul cunoaște câinele. Câinele este deja acomodat cu medicul și locația. Va fi mai puțin stresat. Vă recomand un medic veterinar pasionat de munca sa și răbdător cu animalele.

cățelul tău

2. Tratament obligatoriu pe an

Există anumite tablete pe care cățelul tău trebuie să le primească de două – trei ori pe an. Astfel de pastile e bine să le luăm de la o farmacie veterinară de încredere. Cățelul trebuie vaccinat la timp, trebuie să primească medicamentele necesare pentru a fi sănătos. Cât sunt mici se recomandă vaccinurile mono și polivalente. Apoi se continuă cu pastile pentru deparazitare internă și zgardă sau geluri pentru deparazitarea externă. Nu uitați de vaccinul anti-rabie. Respectați întocmai schema de vaccin și tratament recomandată de medicul veterinar.

3. Răsfăț la o frizerie canină

Orice ființă are nevoie de răsfăț. Spun asta pentru că majoritatea oamenilor asta cred că e. Atât pentru un cățel de talie mare, cât și pentru unul de talie mică, mersul la o frizerie canină este importantă. Dincolo de aspectul fizic, este vorba și despre îngrijire. Blana murdară și încâlcită menține căldură și umiditate. Acestea duc la mirosuri neplăcute, dar și la iritarea pielii.

4. Hrană corespunzătoare

Hrana este foarte importantă pentru cățelul tău. Are nevoie de aport de vitamine și proteine multe. Încearcă să nu îi dai mâncare stricată, deloc dulciuri și pe cât posibil hrană specială pentru căței. Găsim în magazine diferite sortimente de salam, conserve, bobițe pentru animale. Alegeți-le pe cele cu procentaj mare de proteine pe suta de grame.

5. Plimbări și afecțiune

Nu în ultimul rând, acordați câinelui timp, afecțiune și multă joacă. Un cățel este ca și un copil. Are nevoie de atenție și de multă joacă. Chiar dacă are toate jucăriile preferate, va aprecia mai mult joaca cu stăpânul. Fă mișcare și plimbări lungi alături de cățel. El se va bucura să aibă un spațiu mare pentru joacă și alergat.

Ai grijă de cățelul tău și el te va răsplăti. Iubește-l și îngrijește-l! E de datoria ta!

Tu cum ai grijă de cățelul tău? Îi acorzi suficientă atenție și dragoste? Cât de des îl duci la veterinar?

Foto

50 thoughts on “Cățelul tău merită îngrijire și atenție”

  1. Eu nu am un catel (am un iepuras, dar mi se aplica multe dintre lucrurile scrise de tine!), dar de fiecare data cand vad catei ma gandesc doar ca ei sunt bureti de iubire. Adica absorb iubire mai ceva ca oamenii. Doar iubire vor ei! Sunt asa de dragalasi unii, mor dupa ei, pacat ca n-am loc in apartament si timp in viata de plimbat catei 🙂

    Reply
  2. Eu sunt mai mult fan pisici. Daca esti din Bucuresti, daca dai o fuga la Hello Free Z One Discount vei gasi produse de ingrijire pentru catei 😀

    Reply
  3. Noi nu am vizitat foarte des cabinetul veterinar, dar cu toate acestea i-am făcut mereu vaccinurile si am avut grija de catelusa noastra. Mi-am propus ca anul acesta sa schimb lucrurile si sa acord mai multa importanta catelusei.

    Reply
  4. daca tot ai deschis subiectul hrana, am si eu un sfat pentru posesorii de caini – sa intrebe medicul veterinar ce mancare e buna pentru animalut. De ce? pentru ca cei mai multi aleg hrana cea mai ieftina din magazine, cea care nu are mai nimic bun ea, doar E-uri, coloranti si arome artificale. Pentru ei este la fel de rea cum este fastfood-ul pentru noi.

    Reply
  5. Sunt de acord cu tot ce ai scris in aceasta postare. Decizia de a avea un animal de companie este o responsabilitate pe care trebuie sa ne-o asumam la luarea acestei hotarari. Nici un animal nu merita sa sufere din cauza nehotararii sau a toanelor noastre.

    Reply
  6. O daaa. Este bine de stiut pentru pesoanele care au de gand sa adopte un catel.eu nu am stiut multe si sicer nu m am descurcat si nu am vrut sa il chinui, l am dat unei persoane apropiate care l-a facut fericit.

    Reply
  7. Nu am un catel, desi mi-ar placea. Mi se pare o responsabilitate destul de mare si nu stiu daca as onora aceasta responsabilitate, asta din cauza problemelor de sanatate pe care le am eu. Imi place insa cand vine fi-meu acasa cu prietenna lui, care are un catel. De Revelion, anul trecut, cand au pleca la munte mi-au lasat-o mie, dar au fost dati cand au luat-o si pe ea, de nu se mai vedea de prin zapada. 😀

    Reply
  8. Eu nu am nici un animal in casa pentru ca stau la bloc si nu as putea sa am grija de el asa cum trebuie, dar imi plac toate animalele. Am avut pe la 18 ani un catel pe care l-am tinut doar 3 luni dupa care am hotarat ca merita o viata mai buna si mai mult spatiu asa ca l-am dat unor oameni care au avut mare grija de el si nu l-am uitat niciodata.

    Reply
  9. Nu mai am catel, dar am avut. Imi plac la nebunie aceste animale atat de iubitoaere, inteligente si amuzante, uneori! <3
    evident, ca estre si el un sufletel, asa ca merita atentie si ingrijire!

    Reply
  10. Mor cand vad persoanele care isi iau cainii la concerte/proteste. E atata galagie si e un chin pentru animalute. Dar logica lor e urmatoarea: iese din casa, deci e fericit. NOT! Ai punctat foarte bine in acest articol ce inseamna sa ai grija de un caine!

    Reply
  11. E o responsabilitate mare sa ai grija de un animalut. Unii nu ar trebui sa aiba animale de companie, daca nu le ingrijesc corespunzator.

    Reply
  12. oh, al meu e nebun si arata ca un boschetar pletos 🙁
    are 14 ani si nu sta la tuns decat cu anestezie si deja e prea batran, nu mai pot risca cu anestezia…
    in rest, tot rasfatul pentru el!

    Reply
  13. Fiica mea isi doreste atre mult un catel, insa am incercat sa ii explic ca un catel nu este o jucarie, ci trebuie sa ai o raspundere fata de el. Oricat de mult si-ar dori, acum nu este momentul sa ii cumpar un catel. Am avut cand eram mica, cand va mai creste poate altfel vor sta lucrurile si vom putea sa ii indeplinim dorinta.

    Reply
  14. sigur ca merita! in momentul in care te hotarasti sa adopti un animalut, trebuie sa stii tot ce ai de facut si sa-l consideri ca face parte din familie!

    Reply
  15. Nu de putine ori am zis ca imi iau si eu un catel (imi plac mult mai mult decat pisicile, parca sunt mai loiali si afectuosi), dar m-am lovit de aceste aspecte. Un catel necesita multa grija si atentie, iar eu cum am o viata destul de agitata si un program haotic cred ca l-as neglija si nu i-ar face bine 🙁

    Reply
  16. Când ai un animal trebuie sa-i acorzi toată atenția. Este ca un copil
    Eu nu am cățel, dar dacă as avea l-as răsfață și eu și l-as duce regulat la medic

    Reply
  17. Nu am avut patrupede în familie, dar consider că sfaturile oferite în articol sunt extrem de utile. Un animal de companie trebuie îngrijit din mai multe puncte de vedere pentru a se simți iubit și sănătos. 😃😃

    Reply
  18. Nu am caine fiindca am alergie la parul de la animale. Cu toate astea fiul meu ma bate la cap zilnic sa cumparam sau sa adoptam unul si sa il ducem la tara. Tocmai din cauza celor amintite de tine nu doresc. Daca l-am vedea in weekend, cand copilul e liber de la scoala nu cred ca e suficient, nici macar daca vecinii s-ar ocupa de hranirea lui. Prefer sa il duc pe fiul meu in vizita la adapostul de animale. Mi-ar placea sa fie unul ca in strainatate, in care sa poti merge sa te joci cu ei, eventual sa ii duci la plimbare si seara sa il duci inapoi la adapost. Momentan la adapostul din orasul meu nu accepta aceasta posibilitate.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.