Castelul de sticlă de Jeannette Walls recomandare lectură

18

Castelul de sticlă de Jeannette Walls – de 8 ani bestseller

Castelul de sticlă de Jeannette Walls este povestea care îți frânge inima. Am văzut filmul înainte de a citi cartea. Și totuși, povestea m-a surprins și de această dată. Una e să privești, alta e să ai acces la emoțiile personajelor. Povestea te șochează pe alocuri. Deși unele pasaje te fac să zâmbești, următoarele rânduri îți aduc lacrimi în ochi.

Minunata carte poate fi comandată de pe site-ul Libris. O găsiți în categoria Beletristică, Literatură universală, alături de alte titluri minunate. Și cum se anunță frig și ploi, va fi momentul ideal pentru lectură.

Castelul de sticlă de Jeannette Walls – autobiografie plină de înțelepciune

Ne place sau nu, copilărie noastră nu poate fi schimbată. Părinții sunt așa cum sunt, nu putem avea alții. Această autobiografie m-a surprins prin sinceritate și puterea de acceptare. Uneori chiar și explicații inedite pentru un copil de doar 5 ani.

Jeannette este fiica mijlocie a unei familii extrem de nonconformistă. Știam că americanii sunt extrem de libertini, dar această familie surprinde cu fiecare reacție.

Mama, artistă neîmplinită, tata, un alcoolic visător. Copii maturizați înainte de vreme. Fără o slujbă stabilă, fără o casă proprie, familia se plimbă prin mai multe orașe. Își stabilesc domiciliu în rulote sau case părăsite. Rămân acolo o perioadă cât tatăl sau mama au un job. Copiii merg la școală, dar colegii îi umilesc pentru că sunt prost îmbrăcați și foarte slabi.

Castelul de sticlă de Jeannette Walls

Și totuși, continuă să își iubească părinții

Ai crede că toate acestea fac din copii niște frustrați. Greșit! Reușesc să înțeleagă situația dificilă a familiei. Nu au pretenții și, de multe ori, le găsesc scuze inimaginabile, părinților. Au încredere că tatăl lor găsește mereu o soluție pentru problemele lor. Și își doresc doar o casă a lor și mâncare. Înțeleg că nu există Moș Crăciun care aduce cadouri mult dorite sub brad. Știu că mama lor nu acceptă să întoarcă rău pentru rău, ci găsește mereu scuze celor care le fac rău.

Chiar și atunci când moștenesc o casă proprie și o sumă frumușică de bani, nu se trezesc la realitate. Obișnuiți să prade tot și să nu îngrijească nimic ce nu a fost obținut cu sudoarea frunții, ajung din nou săraci și pe drumuri.

Copii care găsesc scuze părinților

Deși tatăl visează la un castel de sticlă pentru familia sa, proiectul nu se poate realiza. Binele său și distracțiile sunt mai presus decât realizarea unui cămin pentru copii. E surprinzător cum Jeannette își înțelege tatăl. O înțelege pe mama care visează să ajungă o celebritate prin operele ei. Deși operele ei nu vor fi niciodată apreciate sau valorificate.

Părinții sunt tot părinți. Și chiar dacă nu le înțelegem acțiunile, nu încetăm să îi iubim și să le găsim scuze pentru promisiunile neîndeplinite. 

O carte care te va marca mult timp. Îți vei pune multe semne de întrebare, dar vei reuși să privești totul prin ochi nevinovați de copil. Dincolo de lipsa hainelor și a hranei, contează că părinții îi țin aproape și le arată dragoste și afecțiune, chiar dacă într-un mod mai bizar.

Castelul de sticlă de Jeannette Walls

Castelul de sticlă de Jeannette Walls

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. Am trecut cartea pe lista cu carti pentru vacanta de iarna! Abia astept sa ma apuc sa le citesc, am cateva titluri foarte interesante! Ai citit The Silver Star !?
    Lecturi placute si tie, in continuare!

  2. Vreau sa citesc cartea doar ca sa aflu cum e sa traiesti o astfel de viata. Eu nu cred ca mi s-ar potrivi si in nici un caz nu mi-as dori ca fiul meu sa traiasca asa dar cu un lucru sunt de acord: nu lucrurile materiale primeaza ci relatia dintre parinti si copii si dragostea.

  3. Cred ca teoriile despre parinti le avem cu totii si multi nu constientizam daca ceea ce-si doresc ei este sau nu real. Initial ii sustinem pana cand realizam ca planurile lor nu sunt concrete. Imi place teoria cartii

  4. Eu nu stiu daca as putea gasi scuze unor parinti care se comporta precum cei din cartea ta, sincer. Trebuie sa dai dovada de multa tarie de caracter sa poti trece peste dezamagirile care vin din greselile lor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice noi Farmec
Îngrijire de vară cu cosmetice noi Farmec

Cosmetice noi Farmec - provocare de vară Îmi place să încerc produse noi de la branduri de cosmetice de încredere....

Close