Casa ideală: reguli de bază în iluminat și cromatică

Ai reflectat, cel puțin o dată în viață, la modelul ideal de locuință și la ce pași ai de urmat pentru a obține casa visurilor tale.

Atunci când te regăsești foarte aproape de începutul acestei experiențe, deși o mare parte din proiectul de construire al unei case depinde de bugetul de care dispui la momentul respectiv, mai exact, cat de mult ți-ai propus să investești în acest scop, totuși acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți complet la dorințele tale, chiar dacă nu dispui de buget nelimitat. Din acest motiv, îți lăsăm mai jos, câteva informații despre cum să obții casa ideală în…buget calculat.

Formează-ți o perspectivă în detaliu asupra design-ului interior

Pentru a materializa cu succes ideile de amenajare stabilite inițial, este foarte important să acorzi atenție tuturor detaliilor. Lumina naturală este un factor important, de aceea este indicat sa alegi ferestre cât mai voluminoase. Pentru o îmbinare armonioasă a ferestrelor cu pereții, ai nevoie de un pervaz geam, o piesă de decor necesară integrării estetice. Fiind acoperit cu rășină minerală specială, pervazul este protejat împotriva condițiilor meteorologice și climatice nefavorabile, ceea ce atestă rezistența durabilă a acestuia.  

Un factor la fel de important în amenajarea casei tale este limbajul cromatic al spațiilor. De exemplu, non-culoarea alb, care denotă concentrare și atenție, este aleasă deseori de persoane precaute și receptive. Odată ce ai ales aceasta culoare, camera va dobândi un ambient cald, încărcat cu energie pozitivă. Culoarea gri este potrivită pentru renovarea birourilor și a spațiilor destinate în scop educativ deoarece această nuanță induce o atmosferă de concentrare. Poate fi folosită, de asemenea, în sufragerie sau în dormitor pe peretele din zona televizorului, astfel încât să se diminueze pe cât posibil oboseala vizuală.  În schimb, dacă ești o persoană îndrăzneață și ambițioasă, poți opta pentru o nuanță de roșu, culoare ideală pentru amenajarea spațiilor cu multă activitate (spre exemplu, bucatarie).

Trece în revistă aspectul general al camerelor

Dormitor

În funcție de mărime și formă, alege să aranjezi mobilierul pe unul sau doi dintre pereți, astfel încât să îți rămână suficient spațiu pentru pat și sursele de căldură. În dreptul ferestrelor, poți să completezi decorul camerei cu plante și flori de sezon, ceea ce ajută și la oxigenarea constantă a încăperii.

Bucătărie

Dacă alegi un spațiu foarte mare pentru bucătărie, poți la fel de ușor să completezi pereții cu ferestre mari, care să permită o iluminare naturală și consistentă a camerei. Tot pentru pereți apar variantele de a folosi tapet, faianță sau piese decorative din polistiren.

Dressing

În ceea ce privește amplasarea dressing-ului, alege să îl pui într-o zonă cât mai accesibilă (spre exemplu în dormitor, hol, balcon sau debara). De asemenea, poți opta pentru compartimentare dressing în funcție de categorie, culori și sezon. Încearcă să îți organizezi minuțios obiectele vestimentare și articolele accesorii, în așa fel încât să ai mereu acces la ceea ce îți propui să îmbraci.

Foto

8 thoughts on “Casa ideală: reguli de bază în iluminat și cromatică”

  1. Cum lumea sta mai mult la bloc, e complicat sa ai bucataria foarte mare sau vreun dressing. Da, mi-as dori, dar până una-alta ma mulțumesc asa. Oricum, ferestrele mari si lumina naturala sunt un must have!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.