4 cărți noi Cartemma pentru lectura cu cei mici

19

Bucuria unor cărți noi Cartemma

Aștept cu nerăbdare de copil, cărți noi Cartemma. De ce? Iată două motive. Sunt povești minunate care mă ajută să mă deconectez de la lecturile cu teme mai grele. Este momentul când citesc alături de Karina (7 ani). Ea mă ajută, de fiecare dată, să văd povestea cu alți ochi. Întrebările pe care mi le pune sunt interesante. Modul ei de a percepe povestea și ilustrațiile îmi deschid și mie ochii. Și mintea.

cărți noi Cartemma

Vă recomand să comandați cărțile de la Editura Cartemma. Să le citiți în liniște. Apoi încercați să le citiți alături de cei mici. Oferiți-le cărți cu orice ocazie. Doar așa vor învăța să iubească lectura și cărțile. Vocabularul se va îmbogăți și mintea le va fi mai deschisă.

cărți noi Cartemma

Povestea unei micuțe căprioare de Rodoula Pappa și Célia Chauffrey

Despre un pui de căprioară adus la Grădina Zoologică. Ea găsește la un moment dat ușa de la cușcă, deschisă. Curiozitatea o împinge să vadă ce e dincolo de captivitate. Descoperă orașul, niște cuști în care stau oamenii. Apoi pădurea…minunata pădure unde a fost captivată.

Citește povestea și află ce a găsit puiul de căprioară în pădure. Dacă se va mai întoarce la Zoo și cu ce gânduri.

Această micuță căprioară ne învață că e bine să îți dorești mai mult. Curiozitatea e bună, dar trebuie să-ți asumi și riscuri. Nu întotdeauna ceilalți vor rezona cu dorința ta de libertate.

Povestea regelui care avea prea mult din toate de Maria Papayanni și Effie Lada

Un rege care avea prea mult din toate e cuprins de vise înspăimântătoare. De frică să nu piardă tot, își adună averile. Poartă totul cu el. Interzice supușilor chiar și să se privească în ochi. Lumea devine tristă, speriată. Unde e regatul frumos și înfloritor?

Când ai prea mult din toate, ai impresia că toată lumea îți dorește răul. Gânduri negre îți întunecă judecata. Iată de ce e bine să împărți totul cu toți din jur.

Povestea unei colivii de Rodoula Pappa și Célia Chauffrey

O colivie cu de toate, dar fără o pasăre. Cum să fii singur când poți să oferi condiții bune? Colivia a plecat în căutarea unei păsări. Însă niciuna nu a dorit să intre înăuntru. Libertatea e mai bună, chiar dacă are și mici inconveniențe în funcție de anotimp. Colivia primește un sfat de la o bufniță bătrână, dar înțeleaptă. Aplică sfatul primit și de atunci nu a mai fost singură. Din contră, a avut cele mai frumoase și cele mai multe păsări pe care le poate avea o colivie.

Povestea băiețelului care trăia pe Lună de Maria Papayanni și Effie Lada

O poveste minunată care ne învață că în doi totul e mai ușor și mai frumos. Povestea este despre un băiețel prea plin de el. Nu considera pe nimeni de nasul lui. Primește o lecție de la un licurici, lecție pe care o poate înțelege mai bine, doar fiind departe de casă. O poveste și pentru adulți, și pentru copii. Cu multe învățături în puținele linii de poveste.

Cărți noi Cartemma – ilustrații unice, învățături noi

Fiecare carte reprezintă o poveste. Povestea este plină de învățături și sfaturi. Ar fi bine să le explicăm celor mici și să le punem în aplicare, noi, cei mari. Copiii învață totul de la adulți. Ar fi bine să vadă la noi doar exemple pozitive.

Oferă cărți copilului tău cât de des e posibil. Alege cărți de calitate, cu ilustrații potrivite lor. Citiți împreună, analizați povestea. Nu este timp mai frumos petrecut împreună. Oriunde mergeți, luați și o carte cu voi. Lectura unește oamenii și poți fi un bun exemplu pentru cei din jur.

cărți noi Cartemma

cărți noi Cartemma

cărți noi Cartemma

cărți noi Cartemma

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

  1. Ce cărți frumoase! Ai venit la momentul potrivit cu articolul, deoarece nepoțelul meu își va serba în curând ziua de naștere și eram în căutarea unor cărți pentru cadou.
    Mulțumesc!

  2. Cărțile pentru copii nu sunt pentru mine, dar m-am șocat când am realizat ca au trecut 2 luni din acest an și nu am pus mana pe o carte… Impact cu siguranță a avut articolul tău, poate nu în direcția dorită (în cazul meu) dar a fost unul puternic.

  3. Si mie imi place sa ii citesc celei mici in fiecare seara. Acum isi formeaza propriile povesti pe baza imaginilor. Orice propunere noua de carte este binevenita 🙂

  4. Ador sa citesc din cand in cand o carte pentru copii. Ai dreptate, trebuie să îi învățăm cu lectura de mici, astfel vor invata sa iubească cititul pe viitor.

  5. Cristina Dragomir on

    timpul petrecut cu cei mici, in compania cartilor, este timp castigat intotdeauna. Si eu astept cu nerabdare ora la care nepoata vine la mine in fiecare zi si citim si ne jucam impreuna.

  6. Ma bucur sa vad ca indemni pe toata lumea la lectura si mi-as dori ca mesajul tau sa ajunge la cat mai multe persoane. Chiar este de un real ajutor cititul

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
lapte animal sau vegetal
Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente!

 Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente! Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare...

Close