Cărți minunate Cartemma pentru copii pasionați de lectură

15

Cărți minunate Cartemma pentru copii

Am ales cărți minunate Cartemma pentru lectura de relaxare. Îmi place mult să citesc. Mi se pare o formă de relaxare. Dar este și o sursă bună de informații. În biblioteca mea, se regăsesc cărți foarte variate. De cele vechi, adunate de la bunici și părinți, până la cele mai noi și renumite.

Cărțile pentru copii nu puteau să lipsească. Am câteva primite premiu de când eram elevă. Acum există pe piață multe cărți frumoase pentru copii. Așa că m-am gândit că ele trebuie să facă parte din biblioteca mea. Îmi plac mult cărțile pentru copii. De multe ori, mă ajută să privesc lucrurile mult mai simplu, dar mai clar.

Ce cărți minunate Cartemma pentru copii am citit eu?

Cărțile Cartemma le-am văzut pentru prima data la Karina, nepoțica mea. Apoi le-am zărit la Podul cu Jucării căutând cadou pentru ziua ei. M-au atras tare mult și le-am căutat pe internet. Culorile vii, coperțile, temele alese m-au acaparat. Mi-am dorit mult să fie ale mele. Iată ce titluri am citit eu și pe care trebuie să le aveți și voi!

cărți minunate Cartemma

Cartea face parte din seria Oameni ca noi și spune povestea unei fete din Africa. Wangari este printre puținele fete cu acces la educație. Iubește natura, dar și școala. Iar când coloniștii și președintele decid să se îmbogățească distrugând natura, ea nu poate tăcea. Încearcă să salveze cât poate din natură, pădure, animale. Îi învață și pe alții să prețuiască copacii, viața verde.

cărți minunate Cartemma

Povestea îi învăță pe copii despre importanța educației și a naturii. Cum trebuie să protejăm natura, și cum natura ne răsplătește dacă o îngrijim.

cărți minunate Cartemma

Malala este povestea de viață a unei fetițe care cere dreptul la educația fetelor. Din păcate, în multe țări fetele sunt doar pentru munca în casă. Iar apoi devin soții și mame la vârste prea mici. Malala a avut un tată care a susținut educația. Un tată care deși a respectat religia, nu a putut accepta interpretările talibanilor. Astfel el a susținut mereu că Malala trebuie să studieze.

Malala învață copiii să prețuiască libertatea, dreptul la școală și la educație. Ea a înțeles că un popor needucat e mai ușor de condus. Și asta promovează tot mai mult. Cu cât înveți mai mult, cu atât lumea ta va fi mai liberă, mai frumoasă.

cărți minunate Cartemma

Povestea prieteniei dintre elefantul Gerlad și șoricica Patricia îți va aduce zâmbetul pe buze. Am citit povestea și am admirat ilustrațiile cu un zâmbet pe buze. Și mă gândeam cât de simplă trebuie să fie o prietenie. Și totuși cât de minunată.

cărți minunate Cartemma

Cei doi se înțeleg de minune. Se ajută reciproc, ea îl scarpină unde el nu ajunge. El îi face vânt cu urechile în zilele toride vară. Iar uneori stropește cu trompa pentru a avea un curcubeu frumos. Cât de frumoasă este prietenia dintre cei doi!

cărți minunate Cartemma

Tocmai am citit povestea… Încă stau și mă gândesc la cât de simplă poate fi fericirea.

cărți minunate Cartemma

Paul este un copil care locuiește cu părinții într-o casă, în copac, într-un parc. Viața lui este destul de simplă până întâlnește vulpea. O vulpe frumoasă și isteață care îl va învăța multe lucruri utile. Paul va învăța de la ea:

 • despre generozitate,

 • despre prietenia adevărată care durează în timp,

 • despre răbdare și speranță.

cărți minunate Cartemma

Încă o poveste minunată. Termini de citit povestea, ai un zâmbet pe buze și un singur gând: Fericirea este o vulpe!

 Primele mele cărți minunate Cartemma – sursă de informații, sursă de zâmbete

Acestea au fost primele mele cărți de la Cartemma. Cărți pentru copii, dar și pentru adulți. Citite alături de copii, au un farmec aparte. Eu am citit cu nepoțica mea. Le voi relua de fiecare dată când voi avea nevoie să zâmbesc și să-mi aduc aminte despre ce este prietenia și de ce fericirea este o vulpe!

cărți minunate Cartemma

cărți minunate Cartemma

cărți minunate Cartemma

Voi obișnuiți să citiți cărți pentru copii. Vă plac aceste cărți minunate Cartemma? Nu-i așa că ilustrațiile sunt deosebite și temele abordate sunt simpatice?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

 1. Ma bucur tare mult ca apar din ce in ce mai multe carti pentru copii, care mai de care mai atragatoare ca si continut. Pe cand eram eu mica, nu existau decat cateva.

 2. se vede ca simtiti foarte bine la ora de lectura si trebuie sa aiba un merit si cartile astea care, strict judecand dupa coperti si dupa ilustratii, nu au cum sa nu atraga un copil de varsta Karinei. Eu te admir pentru ca ii oferi carti, nu tableta.

 3. Îți seamănă nepoțica 🙂 de parcă ar fi fetița ta.
  Iubesc cărțile, cred că mi se trage din copilărie când îmi găseam refugiul și răspunsurile în ele. Am atât de multe cărți, de la cele mai vechi până la cele mai noi și totuși nu mă pot opri să nu cumpăr.
  Citesc și eu nepoțelului meu dar nu atât cât mi-aș dori, din cauza timpului. Voi căuta cărțile de la Cartemma.

 4. Pingback: Descoperă colecția, Copiii din lumea noastră, de la Cartemma - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close