Recomandări cărți de vacanță I

1

Și dacă tot vine perioada de vară, vacanță și concediu, vă recomand să nu neglijați cultura. Teatrele și Casele de Cultură au intrat și ele în vacanță, și nu ne mai putem lua porția de cultură de acolo, așa că vă sugerez să nu neglijați cărțile. E o perioadă mai liniștită în care ne deconectăm de la problemele de la job, e perioada ideală pentru a ne delecta cu o carte bună.

Eu de fiecare dată când plec în vacanță, în funcție de durata concediului, îmi iau o carte sau două cu mine.

Și cum urmează să plecați în vacanță, m-am gândit să vă recomand niște titluri de cărți ce merită citite și recitite.

Jane Eyre – Charlotte Bronte – După o copilărie sumbră și tristă, departe de familie și fără dragoste părintească, Jane ajunge într-o școală de fete unde mai târziu va deveni și profesoară. Își găsește de lucru ca și guvernantă la castelul Thornfield Hall, și pleacă sperând la o viață mai bună. Aici pe lângă un job își găsește liniște și mai apoi marea dragoste. La început, proprietarul castelului, domnul Rochester se prezintă ca un om rece, dur, lipsit de orice sentiment, indiferent. Cu timpul, Jane și dl Rochester încep să povestească, se împrietenesc, iar de aici până la dragoste este un pas scurt. Se pare că în sfârșit Jane și-a găsit liniștea și fericirea, dar oare secretul domnului Rochester va putea să le distrugă relația sau îi va uni?

Înăuntrul Regatului – Viața mea în Arabia Saudită – Carmen bin Laden – povestea uneia dintre cumnatele lui Bin Laden. Carmen, soția lui Yeslam Bin Laden, unul dintre cei 54 de frați ai lui Osama, povestește viața sa alături de Yeslam, în perioada de ascensiune a familiei.

Yeslam Bin Laden, un saudit frumos, isteț și bogat o cucerește repede pe Carmen, de naționalitate iraniană, dar europeană după tată și crescută în Elveția. Îndrăgostită de el, Carmen îl urmează în SUA și mai apoi în Arabia Saudită. Deși peste tot în lume, femeile luptau pentru emancipare și independeță, ea decide să plece în Arabia Saudită, una dintre țările cele mai conservatoare și bine cunoscută pentru fanatismul religios.

Cartea memorii a lui Carmen prezintă șocul pe care îl resimte un european căruia îi sunt îngrădite toate libertățile cu care este obișnuit și cu care a crescut. Carmen nu poate accepta și înțelege de ce nu are voie să meargă la cumpărături, de ce toată lumea s-a mirat peste măsură și au criticat-o când a organizat o petrecere aniversară pentru fiica sa.

11 septembrie 20o1 o surprinde pe Carmen în SUA pe drumul spre casă, alături de fiica sa. Află vestea prăbușirii turnurilor gemene de la șiti și înțelege pe loc că cel care poartă vina atentatului este chiar cumnatul ei, Osama Bin Laden. Prin carte, Carmen dorește să facă cunoscut fiicelor sale, care încă poartă numele teroristului, viața pe care au avut-o în Arabia Saudită.

Ce cărți luați cu voi în vacanță?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

1 Comment

  1. Eu sunt tot cu Anna Gavalda, Cea care alina. In schimb mi-am cumparat un Vogue Sua si unul Italia, si le citesc pt improspatarea vocabularului 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ciobănesc german
Kira, puiul meu de ciobănesc german

Kira, câinele care mi-a schimbat viața Eu am avut întotdeauna acasă cățel și pisică. Dar nu mi-am putut imagina că...

Close