Cărți de povești pentru copii – Editura Univers

12

Cărți de povești pentru copii – Editura Univers

Îmi place să citesc cărți de povești pentru copii. Zilele acestea am descoperit minunatele cărți pentru copii de la Editura Univers. Cu coperți atrăgătoare, ilustrații minunate și povești deosebite, ne relaxează și ne apropie de lectură.

Le-am citit într-o după-masă de relaxare. Făceam o pauză de la muncă și aceste povești au picat de minune. Am zâmbit cât timp le-am citit. M-am deconectat. Iar la finalul lecturii, priveam viața prin ochi de copil.

Fetița care voia să salveze cărțile

cărți de povești pentru copii

Anna este o fetiță care iubește cărțile. Descoperă povești interesante, își face mulți prieteni noi. Bine, uneori unii nu îi sunt pe plac, dar așa e e în viață. Împrumută cărți de la bibliotecă și ar citi toată ziuă. Este tare dezamăgită când află că acele cărți care nu sunt împrumutate, vor fi distruse. Cum să distrugi cărți? se întreabă ea. Aceste comori care așteaptă să fie descoperite.

Încearcă să împrumute cât mai multe cărți. Citește ziua și noaptea. Însă e prea mult pentru ea. Pentru multe personaje, prea mulți prieteni. Vrea să facă o pauză. Însă bibliotecara îi recomandă o carte. Una deosebită, diferită de ce a citit până acum.

De ce altfel această carte și ce va descoperi cu ajutorul ei, vă invit să aflați, citind povestea! Vă promit că ilustrațiile vă vor duce într-o lume de basm. Iar finalul poveștii va fi o lecție, chiar și pentru noi, adulții. 

cărți de povești pentru copii

Jup, un pisoi de soi – Volumul 1 – Jboară, Costică, jboară!

cărți de povești pentru copii

 

Jup este un pisoi dalmațian, adică alb și cu pete negre diferite. Cât e ziua de lungă, îi place să exploreze. Însă îi place și să doarmă. Iar când doarme, de multe ori, visează că zboară. Așa că aceasta este provocarea zilei. Să învețe să zboare.

Merge la prietenul lui din vecini, Jack, un dulău și îl roagă să-l învețe să zboare. Jack nu știe să zboare, dar cunoaște el un porumbel care i-ar putea ajuta.

Va învăța Jup să zboare? Dar ce lecție va învața Jup în timpul încercărilor de a zbura, vă invit să citiți în carte! Și să vă amuzați!

cărți de povești pentru copii

Jup, un pisoi de soi – Volumul 2 – Orice pentru budincă

cărți de povești pentru copii

Jup trăiește într-o casă unde familia iubește animalele. Stăpana casei e cu mama lui Jup. Stăpânul casei pictează în natură, iar tatăl lui Jup îi ține companie. Iar fetița lor se potrivește de minune cu Jup. Totul e bine și frumos până când fetița vrea să facă din Jup, păpușa ei. Îl piaptănă, îi face codițe și îi pune fundițe. Însă azi, Jup nu are chef să fie pieptănat. Maria știe cum să-l ademenească. Cu un bol plin cu budincă de lapte de nucă cu scorțișoară. Jup, pisoiașul năzdrăvan, este și tare pofticios. Însă cum să ajungă să savureze budinca fără a fi pieptănat de Maria?

Apelează la prietenul lui, Jack, câinele vecinilor. Acesta îi dă o lecție de viață despre puterea de sacrificiu. Și uite așa trece o zi în care micul Jup a mai învățat un cuvânt, dar și o noțiune importantă.

Cum va aplica termenul nou învățat în situația dată? Te invit să citești în carte!

cărți de povești pentru copii

Trei cărți de povești pentru copii, dar și pentru adulți de la Editura Univers! Te citit împreună cu cei mici, dar și ideale pentru o pauză de la cotidian!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

  1. Momentan mie imi plac mai mult povestile decat baietelului meu dar pentru asta tot ii cumpar carti cu povesti cu speranta ca le va descoperi mai tarziu.

  2. Cărticelele pentru copii sunt foarte frumoase și interesante iar pentru cei mici sunt foarte utile în dezvoltarea lor.
    Le-am notat și eu pentru nepoțelul lui.

  3. Cele 2 carti cu JUP le am si eu si sunt preferatele fetitei mele. Sunt usor de inteles si cu poze haioase. Ar trebui sa incerc si Fetita care voia sa salveze cartile

  4. Cristina Dragomir on

    toate cartile pentru copii au in ele ceva de invatat si pentru noi, adultii. Mai ales ca noi nu avut parte de asemenea carticele in copilarie!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
idei de vacanță
Idei de vacanță în siguranță

Idei de vacanță pe timpul pandemiei Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Însă omul este capabil să se adapteze...

Close