2 cărți Cartemma pentru seri de lectură

30

Cărți Cartemma pentru seri liniștite

Mă veți întreba de ce citesc cărți Cartemma pentru copii. Din două motive: poveștile merg direct la inimă. Le citesc împreună cu nepoțica mea. E interesant de aflat cum cei mici percep poveștile și învățăturile din povești. Ei știu să pună cele mai simple și totuși, cele mai complexe întrebări.

Mă amuză întrebările pe care mi le pune, dar mă și uimesc. Observă cele mai mici detalii în ilustrații, semn că fiecare detaliu contează. Sărbătorile se apropie. Vă recomand ca din cadouri, cărțile Cartemma să nu lipsească. Iarna și frigul ne vor ține în casă. Va fi momentul ideal pentru lecturi alături de copii.

Mă faci să zâmbesc – An Swerts, Jenny Bakker

cărți Cartemma

Iubirea e atât de simplă și totuși atât de complicată. Ne este atât de greu să le explicăm celor mici ce este iubirea. Cred că această carte îi poate ajuta să înțeleagă ce este iubirea. Și poate să o manifeste mai ușor față de ceilalți, fără jenă.

Sofia este o fetiță care descoperă dragostea într-un mod ciudat. Nu îi mai este foame sau poftă de dulce. Bunica o scoate la o plimbare și află astfel că ea este îndrăgostită de un băiat de la școală. Întrebată cum simte acest lucru, Sofia spune lucruri minunate despre băiat pe care le face pentru ea. Cât de simplă e dragostea, nu-i așa?

Bunica îi spune povestea ei de dragoste cu bunicul. La final, o sfătuiește pe Sofia să-și deschidă sufletul și să vorbească deschis cu băiatul. Sofia analizează sfatul bunicii și îi spune că îi va mărturisi că îi place de el. Bunica e curioasă și întreabă, cum vei face acest lucru. Îi voi spune că Mă faci să zâmbesc! Cât de simplu și cât de complex, nu-i așa?

Biblioburro și cărțile călătoare – Monica Brown, John Parra

cărți Cartemma

Din păcate, nu toți copiii au acces la cărți după bunul plac. Exact acest lucru ne arată cartea, Biblioburro și cărțile călătoare. Într-un sat, o fetiță își dorește doar să citească și să meargă la școală. Însă învățătoarea a plecat din sat. Acces la cărți nu mai are, iar cărțile avute le tot recitește.

Bucuria Anei este nemărginită când în sat apare un bibliotecar ambulant. Aduce cărți copiilor cu ajutorul a doi măgăruși. Le citește celor mici povești, îi lasă să-și aleagă câteva titluri și promite să revină cu titluri noi. Ana alege cu grijă cărțile. Savurează fiecare poveste și așteaptă cu nerăbdare întoarcerea bibliotecarului. Fiindcă el întârzie, decide să scrie chiar ea o poveste.

Bibliotecarul revine și este extrem de fericit când află că Ana a scris o poveste deosebită. Va purta cu grijă povestea ei și alți copii se vor bucura de această carte. Speranța există, sper cât mai mulți copii să ajungă să citească cărți!

Cărțile Cartemma trebuie să se regăsească în biblioteca tuturor, copii și adulți. Trebuie să ne facem timp să citim și să le citim. Nu uitați să discutați despre poveste!

cărți Cartemma

cărți Cartemma

cărți Cartemma

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

30 Comments

  1. Foarte frumos! Mereu am iubit cărțile pentru copii și adulții care, deși trăim în aceasta era digitalizată, își fac timp pentru a învăța copiii niște obiceiuri sănătoase precum cititul! Dacă un copil ne va vedea citind cu siguranță va citi și el. Iar dacă vom și lectura împreună, va deveni un adult cu niște amintiri frumoase legate atât de cărți cât și de noi!
    Felicitări!

  2. Cristina Dragomir on

    si eu citesc carti de povesti mai des, doar ca nepoata nu are inca rabdare sa i le citesc ei. Eu le lecturez inainte si apoi, cu cartea langa noi, ne uitam la ilustratii si ii povestesc. Ii place tare mult.

  3. Ma bucur ca ati avut parte de lecturare asa faina! Sunt superbe aceste carti. Ma faci sa zambesc o am si eu si mi s-a parut o povestioara tare simpatica. 😊😘😘

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice naturale Noah
Răsfață-ți părul cu cosmetice naturale Noah BioCart

Îngrijirea părului cu cosmetice naturale Noah BioCart oferă cosmetice naturale pentru îngrijirea părului, tenului, pielii. Sunt atrasă de brandurile noi...

Close