Când am încetat să fim optimiști?

fly

Văd atât de puțini oameni zâmbind și bucurându-se de viață. Am ajuns să ne plângem mereu și să găsim motive de nemulțumire. Dacă plouă, de ce plouă? Dacă e cald, e prea cald. Dacă ninge, de ce nu vine vara?  Oare când am uitat să ne bucurăm de lucrurile mărunte și să luăm lucrurile așa cum vin? Există lucruri pe care nu le putem schimba, nu ne putem pune cu anotimpurile, nu putem spune norilor să plece sau să vină după bunul plac.

Mie îmi place când plouă, ador furtunile, nu știu de ce, dar pe mine mă liniștesc, ador să citesc când plouă sau să gătesc, sunt mai inspirată când lucrez pe ritmul picăturilor de ploaie.  Mereu am considerat că ploaia are darul de a curăța praful, de a ne liniști, de a ne ajuta să ne limpezim gândurile.

Ador soarele chiar și când arde, ador soarele pentru că datorită lui curtea e plină de flori primăvară, vara ajută ca roadele pământului să fie bogate, iar toamna și iarna ne ajută să ne amintim că întotdeauna după ploaie sau frig, iese soarele.

Exact așa e și în viață! Problemele se rezolvă cu răbdare și încredere, nu vom obține nimic dacă mereu ne vom gândi la ce e mai rău. Dacă nu reușim să fim optimiști, de ce mai sperăm la ceva mai bun? Dacă mereu punem răul în față, cum credem că vom putea trece peste probleme? Dacă noi nu încercăm să facem ceva bun pentru noi, de ce așteptăm ca altcineva să facă ceva mai mult pentru noi?

Trebuie să ne trăim viața frumos, trebuie să gândim limpede și să ne pătrăm optimiști în orice situație. Oricât pare de greu, e mai util să fim optimiști decât pesimiști. Cu toții avem momente când problemele ne copleșesc, dar trebuie să încercăm să găsim cel mai ușor mod de a le rezolva. De cele mai multe ori, decât să pierdem timp lamentându-ne, ar fi mai bine să ne canalizăm energia încercând să găsim o soluție pentru problemele noastre.

Ne-am obișnuit să așteptăm ca cineva să știe că avem probleme și să ne sară în ajutor, avem pretenția ca oamenii să ne ajute, noi suntem cei care avem o problemă, e datoria noastră să încercăm să o rezolvăm.

Indiferent cât de gravă vi se pare problema voastră, nu uitați că toate problemele au o rezolvare. Mai devreme sau mai târziu, lucrurile se așează, nu are rost să le grăbim, trebuie doar să avem încredere și să ne păstrăm speranța.

Nu uitați să zâmbiți, ignorați lucrurile negative și fiți optimiști, totul va fi bine! Trebuie doar să credeți!

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.