Cadou de 8 Martie

Cadou de 8 Martie

Am vrut de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii, să fac un cadou frumos și util,  unei persoane care îmi devine tot mai dragă, Touchofadream.

Zi de zi, articolele ei mă fac să râd și să zâmbesc. M-am gândit că ar fi frumos să mă revanșez. Așa că, draga mea, iată câteva rețete de preparate ce nu necesită coacere. Aceste rețete le-am ”furat” și experimentat în timpul practicii mele la un restaurant faimos din Cluj, în timpul cursului de bucătari!

Tocana 7 crai

Ingrediente necesare:

  • 3 cepe,
  • 2 foi de dafin,
  • bucăți de carne crudă de trei feluri, vită, porc, piept de pui,
  • supă de pui,
  • piper alb,
  • sare.

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt și se pune la prăjit, se lasă doar până când capătă luciu, apoi se adaugă bucățile de carne tăiate fâșii și se lasă puțin până când carnea își schimbă culoarea, apoi se pun foile de dafin, puțină sare și supă de pui cât să acopere carnea și se lasă la fiert, la foc mic. Când carnea este fiartă separat se face un amestec din gem de măceșe, smântână și o lingură de făină și se toarnă peste carne. Se amestecă bine și se mai adaugă sare și piper alb atât cât este necesar. Această tocană se poate servi cu garnitură de orez, cartofi natur.

Pui cu coniac și măr

Cum procedăm:

Avem nevoie de un piept de pui, care se taie fâșii de un cm grosime, se condimentează cu puțin sare și piper, se dă prin făină. Fâșiile de pui se pun în ulei  să se prăjească puțin și se adaugă coniac, se lasă să fiarbă puțin. Scoatem puiul din tigaie, adaugăm un sos realizat din supă de pui și făină sau amidon, se amestecă bine și apoi se pun înapoi bucățile de pui. Spălăm două mere cu coajă roșie și potrivite ca mărime, scoatem miezul și le tăiem rondele, și le adăugăm în sos peste bucățile de carne. Se lasă maxim 2 minute, altfel merele se vor înmuia prea tare.

Se servește cu garnitură de orez sau pireu.

Şalău în crustă condimentată

Ingrediente necesare:

  • miez de pâine mărunt,
  • coaja de la lămâie,
  • pătrunjel verde,
  • caşcaval ras,
  • sare şi piper alb.

Mod de preparare:

Şalăul se dă prin ou bătut bine cu puţină sare şi apoi se dă prin amestecul de mai sus, şi se prăjeşte în ulei fierbinte.  Se serveşte cu sos alb, iar ca şi garnitură putem opta pentru legume.

Sote de vită Stroganoff

Ingrediente necesare:

  • muşchi de vită,
  • ceapă,
  • unt,
  • ciuperci proaspete,
  • smântână,
  • muştar,
  • usturoi,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin,
  • vin alb.

Mod de preparare:

Carnea se taie fâşii, se înăbuşe în ulei. Separat se înăbuşe ceapa, apoi se pun ciupercuţele, se adaugă carnea, puţină boia şi pastă de roşii, supa de pui. La final se adaugă puţin muştar şi un pahar de vin alb. Dacă vi se pare că e prea subţire, se poate face îngroşală din apă şi făină/amidon.

Putem servi sote-ul de vită Stroganoff cu garnitură de orez, cartofi natur.

Urmează un articol, tot pentru tine,  Touchofadream, cu rețete de desert ce nu necesită coacere!

9 thoughts on “Cadou de 8 Martie”

  1. Inca privesc articolul si nu imi vine sa cred ca ai pregatit articolul gandindu-te la mine si la teama mea de cuptor. 😀 Iti multumesc!!! Toate suna atat de placut si atat de delicioase incat mai mult ca sigur cand pe rand le voi gati.
    Iti multumesc din nou, iar si iar. Mi-ai pus un zambet pe mecluta!!
    La multi ani si tie si nu doar pentru astazi! :*

    Reply
  2. Și asta nu e tot, mai am un articol în Draft care e tot pentru tine pregătit! Mă bucur că ți-am adus zâmbetul pe buze, și, da, tot cu gândul la tine am fost când am realizat acest articol.
    Eu am noroc că sunt foarte pasionată de gătit și că am avut timp și energie pentru a face acel curs de bucătări, 480 de ore de practică. Nu a fost ușor, dar a meritat, am învățat multe trucuri și am ”furat” meserie!

    Reply
  3. Este un norocos, și acum luptă cu kg în plus! Poate ai văzut albumul de pe FB, toate creațiile mele, care au apucat să fie pozate!

    Reply
  4. Buna Mihaela, si la multi ani!

    Foarte interesanta Tocanita 7 crai :)… o sa o incerc azi pentru mama copilului meu.

    Ar fi totusi interesant sa “te aud” cum pregatesti un BALMOŞ cu CIULAMA de PUI.

    Multumesc!

    Reply
    • Mulțumesc! După ce savurați tocana, să ne spuneți și nouă cum a fost, și dacă soția a fost mulțumită de cadou! Cât despre balmoș cu ciulama de pui, o să-l trec pe listă pentru următoarele articole!

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.