Blestemul regelui de Philippa Gregory – recomandare lectură

36

Blestemul regelui de Philippa Gregory – lecția de istorie

Blestemul regelui a fost provocarea de 600 de pagini. Numărul mare de pagini nu mă mai sperie. Știu că ele ascund povești minunate. Deși pare o carte grea, este una care se citește ușor. Frumos scrisă, evenimentele se succed rapid, fără prea multe amănunte. Îmi place  că nu se pierde în descrieri inutile doar cât e necesar.

Mulțumesc Târgul Cărții pentru această carte. O găsiți pe site la un preț bun, alături de alte cărți de valoare. Nu mi-a plăcut istoria. Dar am descoperit-o pe Philippa Gregory. Fiecare carte a ei o lecție de istorie. Una plăcută, una amuzantă pe alocuri.

blestemul regelui

Blestemul regelui de Philippa Gregory – lecție de diplomație

Cartea ne prezintă viața tumultoasă a doamnei Margaret  de York, născută Plantagenet, căsătorită Pole. Dincolo de povestea ei și a familiei ei, e o carte despre diplomație. Multă diplomație. Diplomație în momentul în care fratele tău este ucis fiind nevinovat. Diplomația de a accepta situația și a spune ucigașului că înțelegi decizia.

Nu încetează să mă uimească viața din spatele marilor regi, marilor dinastii care au condus lumea. Cel puțin, povestea din spatele unui conducător ascunde multe secrete, multe crime din ambiție.

Margaret este căsătorită cu Sir Richard Pole. Lui i-a fost încredințată tutela prințului de Wales. Acesta se va căsători cu Caterina, infanta Spaniei. Din păcate, căsnicia se termină brusc. Prințul Wales moare. Caterina e văduvă înainte de a fi rămas însărcinată. Însă ea a fost crescută pentru a deveni regina Angliei. După moartea soțului, ea susține neconsumarea căsătoriei. Astfel primește dispensă de la Papă să se recăsătorească cu … socrul ei, iar mai târziu cu cumnatul ei.

blestemul regelui

Margaret va trece de la agonie la extaz. Ea are o căsnicie frumoasă, copii sănătoși. Însă moartea soțului, o lasă săracă. Își împarte copiii pe la rude și mănăstiri. Însă roata este mereu rotundă. Ajunge, din nou, la putere. Ajunge să recupereze toată averea familie, renumele și emblema.

Care va fi destinul ei? Ce viață va avea în calitate de prima doamnă a reginei? Cum o va ajuta Margareta pe Caterina să treacă peste toate problemele? Vă invit să aflați citind cartea.

De ce merită să citești Blestemul regelui de Philippa Gregory?

Philippa Gregory m-a ajutat să înțeleg istoria Angliei. A făcut din fiecare carte, o lecție plăcută de istorie. Ne-a dezvăluit secrete din viața regilor. Ne-a învățat că întotdeauna cuvântul regelui este sfânt. Orice hotărâre luată de un rege este bună și benefică poporului.

Vă recomand să citiți toate cărțile Philippei Gregory! Veți descoperi lecții de istorie interesante!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

36 Comments

 1. Am mai citit recomandari pentru cartile scrise de aceasta autoare, dar recunosc ca nu am timp deloc de lectura. Este prima data dupa multa vreme cand nu reusesc sa ma eliberez de treburi ca sa pot citi.

 2. Nu am auzit de acesta carte, chiar m-ai facut curioasa si imi doresc acum sa o citesc si eu. ps: Imiplace foarte mult cum ai povestit despre ea 🙂

 3. Imi plac mult povestile cu regi si regine si cam tot ce inseamna istorie adevarata, nu SF, dar recunosc ca le prefer sub format video. Ma misc greu cu cititul, abia abia gasesc timp pentru asta.

 4. La primele randuri, cum am dat de “lectii de istorie”, imi spuneam in gand ca nu m-ar tenta sa citesc o carte din categoria asta, dar apoi, pe masura ce ai mai descris franturi din actiunea sa, mi-am schimbat parerea. Chiar o s-o trec pe lista de lectura!

 5. Barascu Violeta Ramona on

  Foarte interesanta aceasta carte, pentru mine istoria inseamna o eterna fascinatie, sper sa o citesc cat mai curand.

 6. Sunt de acord cu ce a scris Cristina, in spatele datelor cu multe cifre pe care nu le reuseam sa le retin deloc la orele de istorie, pot fi povesti frumoase. Despre curaj, viata, dinastii regale. N-am mai citit de mult o carte cu dimensiuni asa mari!

 7. Pe mine ma sperie o carte asa mare…imi amintesc cand am citit Shogun ca aveam impresia ca nu o mai termin :)) dar daca este o lectura placuta se termina imediat.

 8. Andreea Voivozeanu on

  Pare asa interesanta cartea, mai ales ca eu am indragit mereu istoria si am vrut sa aflu cat mai multe lucruri. Iar daca e despre regi, cu atat mai bine. 🙂

 9. Doar Regina alba imi facuse cu ochiul, dar in timp recomandarile legate de Philippa G. au tot venit valuri…valuri.
  Sa-mi fie rusinica pentru ca nu-mi gasesc timp pentru toate cartile care imi fac cu ochiul.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
vin roșu
Consumi vin roșu? Cunoști și beneficiile consumului de vin?

Îți place să consumi un pahar de vin roșu? În ultimul timp, tot mai mulți prieteni, au devenit iubitori de...

Close