Bird Box Orbește de Josh Malerman recomandare lectură

10

Bird Box Orbește de Josh Malerman cartea sau filmul?

Bird Box Orbește de Josh Malerman mi-a ținut companie ultimele seri. Deși văzusem filmul în decembrie, m-am bucurat când Editura Corint mi-a trimis cartea. De prea multe ori, mi s-a dovedit că filmul nu are legătură cu cartea.

Povestea este spusă diferit în carte. Lectura ne ajută să simțim mai bine ce e în sufletul personajelor. Unele scene sunt atât de bine descrise încât simți că faci parte din ele. Așa că un mare DA pentru carte și lectură. Și după ce carte, merită văzut și filmul!

Bird Box Orbește

Bird Box Orbește – nu pierde din vedere supraviețuirea

O poveste despre lupta unei mame care își dorește doar supraviețuirea copiilor. Patru ani s-a concentrat pe educația lor. Dar nu orice educație. Timp de patru ani, copiii au învățat să audă perfect orice zgomot. Pentru că doar așa vor putea supraviețui călătoriei.

Când Malorie află că este însărcinată, singurul gând era dacă să-i spună viitorului tată. Însă, în mai puțin de câteva luni, toată viața avea să ia altă turnură. Avea să stea închisă într-o casă cu oameni necunoscuți, diferiți. Și să mănânce cu porția. Să ducă grija zilei de mâine. Fără să aibă posibilitatea de a se plimba în voie pe stradă. Mulți ani, lumina zilei va fi doar un vis frumos.

Bird Box Orbește

Și totuși, în aceste condiții, Malorie aduce pe lume un copil.

Are în grijă doi copii. E responsabilă de hrana lor, de educația lor, de salvarea lor. Fiecare zi înseamnă o nouă provocare. Salvarea pare să nu mai vină de nicăieri. Așa că trebuie să se descurce singură. Își adună tot curajul și toate proviziile și pornește pe râu. Râul este singura lor salvare. Știe exact unde trebuie să ajungă, Însă cât de ușor e când ești legat la ochi? Când doar vâslești și stai cu urechile ciulite la fiecare zgomot?

Destinația nu e departe. Doar câțiva km pe râu. Însă pericolele sunt la tot pasul. Speră să ajungă la destinație. Speră ca acolo cineva să o aștepte.

Bird Box Orbește este despre supraviețurie

Este o poveste menită să ne învețe despre supraviețuire. Suntem obișnuiți să le avem pe toate. Apă, lumină, internet, mâncare. Cât de greu e să trăiești cu necunoscuți? Cât de greu e să te obișnuiești cu frica de a rămâne fără alimente? Apa este adusă de la fântână. Schimbi toaleta cu o găleată. În plus, lipsa luminii naturale, lipsa mișcării în natură, te pot înnebuni.

Bird Box Orbește

Tu crezi că ai putea să supraviețuiești în astfel de condiții? Ți-a plăcea să citești cartea, Bird Box Orbește? Sfatul meu: citește cartea, lasă filmul pe locul doi!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Inca o data cartea bate filmul, Mihaela. Ma asteptam eu sa imi placa mai mult romanul, dar nu chiar asa mult. Si nu mi se pare la fel de horror ca filmul. Bine, nu ca ar fi un basm, dar cred ca intelegi ce zic, de vreme ce ai vazut si ecranizarea.

  2. Mi-ar plăcea să citesc cartea dacă este vorba despre lecții de supraviețuire.
    Chiar dacă am trecut prin multe experiențe, sunt convinsă că mai am multe de învățat, prin urmare o lecție în plus nu strică.

  3. Nu sunt obișnuita unui asemenea ritm de viața di nu cred ca as putea face fata! Din păcate am văzut filmul și eram curioasa sa aflu părerea ta despre carte! Observ ca este interesantă și ca ți-a lăsat o impresie buna

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
city break în Sibiu
Ai nevoie de o pauză? Alege un city break în Sibiu!

Nevoie de o pauză? Alege city break în Sibiu! City break în Sibiu poate fi o bună alegere dacă simți...

Close