Beneficii vacanță cu cortul

21

Vacanță cu cortul – soluția pentru această perioadă

O vacanță cu cortul reprezintă o bună soluție în această perioadă. Ne ferim de aglomerație pentru că ne dorim să ne știm în siguranță. După multe zile petrecute în izolare, în casă, apreciem mai mult natura. Niciodată nu mi-a fost mai dor de liniștea și frumusețea naturii. Pentru relaxare, dar și pentru reîncărcarea bateriilor, natura este întotdeauna cea mai bună soluție. Vacanța înseamnă pentru toți, evadare. Și avem atât de multă nevoie de ea.

Veștile proaste tot vin. Concediul este tot mai aproape, iar alternativele par tot mai puține. Să nu uităm adevărată idee de vacanță. Natură, familia aproape, deconectare.

Beneficii pentru o vacanță cu cortul

Ne place să avem totul la îndemână. Considerăm că nu ne putem adapta unor condiții mai simple de trai. Dar aceasta poate fi adevărata provocare. Vacanța cu cortul trebuie privită ca o aventură pentru copii și adulți. Să ne dovedim că viața simplă, în natură, are farmecul ei. Atâta timp cât ne îngrijim să avem condiții bune de trai și odihnă, putem avea o vacanță pe cinste. Confortul în putem crea chiar noi, dacă suntem atenți la detalii, cum ar fi acesta.

 • liniște

Destinațiile de vacanță sunt toate în zone aglomerate. În această perioadă, avem nevoie de liniște. Aglomerația înseamnă agitație. Vacanța este despre liniștea minunată oferită de natură.

 • frumusețea naturii

Natura este minunată, dar nu avem niciodată timp să o admirăm. Concediul cu cortul înseamnă campare oriunde descoperim un loc minunat. Putem admira natura la orice oră din zi și din noapte. Răsăritul ne oferă o paletă de culori, nu mai zic de apus. Dar admirați natura după ploaie. Atunci parcă e mai frumoasă.

 • timp în familie

Putem petrece mai mult timp în familie. Cei mici pot fi implicați în pregătirea mesei și adunarea ei. Avem posibilitatea de a comunica mai mult. Dar avem și timp pentru a-i asculta. Timpul în familie este prețios. Serile petrecute la gura cortului, lângă un foc de tabără, cântând și spunând povești, sunt adevăratele comori.

vacanță cu cortul

 • departe de tehnologie

Ne place sau nu să recunoaștem, rețelele de socializare ne ocupă mult timp. O vacanță petrecută cu cortul în mijlocul naturii va înseamna mai puțin timp pe telefon. Mintea noastră are nevoie de limpezire. Deconectarea o putem face doar atunci când e impusă. Lipsa internetului ne va determina să verificăm mai puțin, spre deloc, notificările. O gură de aer proaspăt ne va ajuta mult.

 • descoperirea de locuri minunate

Avantajul unei vacanțe cu cortul înseamnă posibilitatea de a campa oriunde, oricând. Îți poți pune cortul într-o poieniță de unde priveliștea e de vis. De ce mai poți avea nevoie? Liniște, frumusețea naturii, familia.

Vă tentează o vacanță cu cortul? Care considerați că sunt beneficiile unei astfel de vacanțe? Vă place să mergeți cu cortul?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. Îmi doresc foarte mult să ajung și eu într-o vacanță cu cortul, atât la mare, cât și la munte. Mi se pare un prilej potrivit ca să te apropii de natură, așa cum ai menționat, plus în toată nebunia asta cu aglomerația, e o metodă bună de distanțare socială!

 2. O buna variantă pentru vacantele de anul ăsta! Mi-ar plăcea o asemenea experienta, cel mai mult pentru natură.

 3. Nu am mai fost cu cortul de cand eram mica si imi doresc sa merg, dar nu pe perioade lungi, cel mult o noapte, doua, fiindca imi lipseste baia.

 4. Am si fost cateva zile cu cortul pe malul unei ape, undeva in munti, acum niste ani. Intr-adevar, sunt foarte multe beneficii, dar pentru mine dormitul pe jos, aproape pe pietre si iarba mi s-a parut un chin extrem. Nu as mai repeta. La o pensiune, oricand, insa. Sau sa pot lua cu mine un pat pliant, tip sport.

 5. Citind articolul tău, mi-am amintit toate escapadele pe care le făceam cu cortul. Numai la mare nu am fost cu cortul, în rest, prin toată țara. Indiferent câte zile stăteam, ne luam cortul și cele de trebuință și porneam la drum.
  Este minunat să petreci timp la cort, dar din păcate, sănătatea nu-mi mai permite. 🙂

 6. Ai mare dreptate, o vacanta cu cortul este cea mai buna opțiune pentru timpurile care sunt. Și eu as opta pentru ea, dar Derek este încă mic…
  Pupici

 7. Intr-un timp mergeam des cu cortul, dar am cativa ani de cand nu am mai fost. De cand cu copiii, am ales mai la sigur. Dar acum ca au mai crescut, cred ca am putea reveni si la vechiurile obiceiuri.

 8. De 2 ori am fost însă era mica – mi-ai stârnit dorința de a repeta experienta 💞💞💞💞💞

 9. Cristina Dragomir on

  cu atat mai mult in plina pandemie, vacanta cu cortul mi se pare cea mai buna varianta. nu mai intri in contact cu atata lume, nu mai pui mana pe clante si butoane de lift care tocmai au fost atinse de altii, etc. Mi se pare mai sigur. Ca sa nu mai zic ca e si mai ieftin!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
machiajul de vară
Produse Notino necesare pentru machiajul de vară

Bucură-te de vară prin machiaj natural Minunata și mult așteptata vară este aici. Ne bucurăm enorm de zilele fierbinți de...

Close