Beneficii pentru consum moderat de alcool

23

Consum moderat de alcool pentru o stare de bine

Va exista mereu o polemică când e vorba de consum de alcool. Tocmai de aceea specific că se recomandă un consum moderat de alcool. Orice exces este dăunător și nu trebuie să confundăm situațiile.

Un consum moderat de alcool poate avea beneficii asupra sănătății noastre, dar și asupra stării de spirit. Probabil, unii nu vor înțelege. Alții sigur îmi vor da dreptate. Cei care au consumat alcool la petreceri, cei care sunt mai timizi, știu că alcoolul poate ajuta la relaxare. Nu judecați oamenii care consumă alcool.

Beneficii pentru consum moderat de alcool

Consum destul de rar alcool. De cele mai multe ori, la ocazii deosebite unde se impune. Atunci servesc cu mare plăcere acest tip de alcool. Mi se pare cel mai potrivit la petreceri alături de tort!

 • Te ajută să te detensionezi

Probabil, este cel mai bun remediu de a scăpa de stres. Te revigorează și te ajută să gândești mai limpede. Pentru moment, uiți de griji, de stres și poți să vezi lucrurile mult mai clar.

 • Alcoolul te energizează

Unele băuturi alcoolice sunt menite să te energizeze. Când te simți obosit, trebuie doar să savurezi un pahar de vodka belvedere. Poți savura vodka cu gheață sau cu suc natural de mere. După prima gură, vei simți cum energia îți revine.

 • Alcoolul te ajută să adormi

Când suferi de insomnie, nu apela la pastile. O gură de alcool mai dulce te va ajuta să adormi mai repede și să dormi bine.

 • Libidou ridicat

Stresul, oboseala, problemele de peste zi, ne împiedică să avem poftă de a face dragoste. S-a dovedit că alcoolul este cel mai bun ajutor în creșterea libidoului. Uiți de frustrări și inhibiții, te simți mai încrezător și lași deoparte complexele. Așa ajungi să te bucuri la maxim de o partidă de amor.

 • Alcoolul consumat cu moderație poate prelungi viața

18% din persoanele care au consumat alcool, în special, în timpul meselor, au avut o viață mai lungă. Alcoolul ajută digestia. Și tot alcoolul ne ajută să ne relaxăm, îndepărtând stresul.

 • Reduce riscul apariției diabetului de tip 2

Studiile au arătat că persoanele care consumă alcool cu moderație prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2.

Consumul de alcool instigă la distracție și relaxare!

Da, ne putem distra și fără alcool. Dar parcă după un pahar cu tărie, reușim să ne relaxăm și să ne distrăm cu adevărat. Chiar se recomandă un pahar de vin la mesele principale.

Tu obișnuiești să consumi alcool la petreceri? Care este băutura alcoolică preferată? Un consum moderat de alcool îți poate da o stare de bine? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

23 Comments

 1. Cristina Dragomir on

  Alcoolul stiu ca ajuta la digestie si la problemele cu insomnia, dar si la o mai buna circulatie. Treaba e sa fie de calitate si consumat moderat, asa cum ai zis si tu. Pana si berea, pe care multi o pun la zid, are beneficiile ei.

 2. Noi mai bem seara la cina un pahar de vin cateodata, sau bere. Si vara mai merge seara un cocktail cu gheata. Atata vreme cat este consumat moderat e in regula. Echilibrul.

 3. Am fondat acum patru ani un ONG, Asociatia Bloggerilor Olteni si am derulat cateva proiecte. Care crezi ca au fost cele mai indragite? Degustarile de vin si branzeturi. De ce? Pentru ca puteam socializa intr-un mod mai relaxat si in acelasi timp ne si binedispunea.

 4. Nu sunt mare fana alcool dar cateva shoturi de tequilla nu refuz 😁. Eu zic ca daca bei cu limita si mai rar e ok.

 5. Stiam de mult timp, chiar si batranii recomanda sau chiar doctorul, sa bei putin alcool (vin rosu de obicei) ca sa iti ajute corpul intr-un mod pozitiv. 😘

 6. Beau la ocazii speciale, petreceri sau în vacanță, bineînțeles, foarte puțin și de calitate. Îmi place șampania, Campari-orange și afinata și vinul făcute în casă, naturale.
  Felicitări pentru articol!

 7. Nu prea obisnuiesc sa consum alcool. In cel mai bun caz, mai beau cate un cocktail la un party, dar in rest nu consum. Oricum, nu stiam ca are atatea beneficii😁

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close