3 beneficii pentru jocuri de puzzle

21

Jocuri de puzzle – activitate antiplictiseală

Te plictisești în aceste zile de izolare? Apelează la jocuri de puzzle cât mai complicate. Există motive întemeiate pentru care oamenii aleg să realizeze un puzzle. Fiecare joc are rolul lui pentru fiecare dintre noi. Alege să joci jocuri și care nu îți sunt printre preferate. S-ar putea să le redescoperi în aceste zile și să-și placă tot mai mult.

În funcție de starea de spirit, ne alegem jocurile de societate. Avantajul acestuia este că poate fi jucat și singur, dar și în echipă. Jocurile de puzzle au multe beneficii. Joaca este necesară pentru relaxare, însă puzzle-urile au ceva aparte.

3 beneficii pentru jocuri de puzzle

Timpul investit în realizarea unui puzzle are un efect pozitiv asupra noastră. Rezolvarea enigmei, potrivirea perfectă a pieselor și a culorilor ne poate ajuta mai mult decât credem.

 • ajută la concentrare

Gândurile noastre zboară în toate părțile. Uneori avem nevoie de o pauză de la griji. Cea mai bună metodă este joaca. Trebuie să alegi un joc care să-ți placă și care să îți solicite toată atenția. Lasă baltă tot și deschide un puzzle adulți. În funcție de preferințe și pasiuni, optează pentru unul cu mașini sau peisaje exotice.

Este nevoie de concentrare pentru a putea rezolva un puzzle. În funcție de nivelul de dificultate, îl vom finaliza mai repede sau mai greu. Este nevoie de o persoană cu abilități de concentrare peste medie pentru a-l întocmi rapid. Iată de ce puzzle-urile se recomandă mult copiilor. De aici, puteți alege o mulțime de variante pentru ei.

jocuri de puzzle

 • stimulează răbdarea

Dacă ești o persoană agitată, un puzzle te poate învăța mult despre răbdare. Prin răbdare, vei reuși să găsești piesele potrivite și să termini mai repede jocul. Eu sunt o persoană destul de agitată. Nu am răbdare niciodată și îmi doresc ca totul să meargă mai repede. Un joc de puzzle m-a ajutat să înțeleg cât de importantă e răbdarea în momentele principale. Aleg cu atenție fiecare piesă și memorez locul unde ar fi necesară.

 • petreci timp de calitate

Dacă alegi să faci singur un puzzle, înseamnă că ai nevoie de timp pentru tine. Te vei deconecta de la grijile zilnice. Te vei concentra pe joc și vei uita de restul, știri negative.

Dacă vrei să petreci timp de calitate cu cei dragi, rezolvați un puzzle împreună. Împarte jocul pe grade de dificultate. Sortează piesele pe categorii. Explică-le celor mici cât de important e un joc de puzzle, dar și timpul petrecut împreună.

Voi apelați la jocuri de puzzle? Care este cel mai dificil puzzle jucat și cel mai mare, ca număr de piese? Vi se par relevante aceste beneficii pentru a vă determina să faceți puzzle mai des?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. Îmi plac încă de când eram mica, pe mine ma ajuta și sa ma relaxez dar și sa exersez la concentrare asa cum ai spus și tu în articol!

 2. Romina Talpos on

  Noroc ca fac puzzle-uri cu copiii la job. Nu am facut un puzzle de placere de mult timp dar acum ma bate gandul sa imi iau unul cu 1000 de piese si sa ne relaxam.

 3. Si acum as face puzzle-uri daca as avea prin casa, mie mi se pare ca ascut mintea si te ajuta sa faci legaturi intre anumite replici-persoane-situatii separate ca sa obtii tabloul intreg!

 4. Obisuniam sa fac puzzels in copilarie. Chiar ne-am comand niste puzzels faine, dar inca asteptam comanda. Cred ca o sa iesim din carantina, si tot nu o aa le primim…

 5. Scot puzzle când vine nepoțelul în vizită de obicei, dar de când cu virusul, am constatat că ne lipsește și el și activitatea asta. Poate fac unul de sărbători.

 6. Imi plac si nu prea puzzlele, la fel stau si eu prost cu rabdarea si nu imi place sa caut,daca nu gasesc ceva las pe mai tarziu sigur apare singur :))

 7. Și eu am două puzzleuri neeîncepute, dar sunt cam mari și nu știu dacă am loc unde să le fac. Mi se pare o activitate foarte frumoasă.

 8. Cristina Dragomir on

  eu ador sa fac puzzle-uri si mai nou l-am corupt si pe sotul meu sa ma ajute si am luat unele mai mari, cu 1000 de piese. E relaxant si antrenant in acelasi timp. Eu fac si din cele pentru copii cu nepoata.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close