Beneficiază de avantajele instalării de panouri solare

Ce sunt panourile solare?

Consumăm tot mai mută energie și facturile sunt tot mai mari. Ne dorim și să ajutăm la protecția mediului înconjurător. O bună soluție, care să le îmbine pe toate, este instalarea de panouri solare fotovoltaice. Tehnologia implementată în aceste panouri solare ne ajută să consumăm energie electrică în mod econom și eficient, zi de zi. Consumatorii care optează pentru un upgrade al locuinței, achiziționează astfel de sisteme de panouri solare sau panouri fotovoltaice, pentru o viață mai bună.

Panourile solare, prin tehnologia de celule fotovoltaice, captează radiațiile emise de soare și le transformă în energie electrică. Avantajul acestui sistem de panouri este că imediat după instalare și punere în funcțiune, investiția se amortizează rapid, datorită sursei de energie inepuizabilă.

Avantajele instalării unui sistem de panouri solare

Înainte de a lua decizia dacă merită să ne instalăm un astfel de sistem, e bine să ne informăm. Trebuie să știm ce implică montarea sistemului, care sunt beneficiile lui, dacă se pliază cu nevoile noastre.

**Reducerea facturii de energie electrică

Cu toții ne dorim facturi la utilități mai mici. Mereu suntem în căutare de soluții pentru a economisi. Se justifică investiția într-un astfel de sistem indiferent de anotimp și de zona în care locuiți. În zilele însorite, se generează mai multă energie solară, dar și în zilele înnorate, panourile solare vor asimila energie. Lumina indirectă, cât și cea difuză a soarelui, ajută la alimentarea casei voastre cu energie electrică. Zilele însorite produc de la 10 până la 20% din energia generată în zilele însorite.

**Beneficiezi de reduceri și scutiri de taxe

În funcție de țară, se primește un procent din costurile totale ale sistemului, echipamente și instalare, dar și scutiri de impozit sau reduceri substanțiale. Cu timpul, dacă veți genera foarte multă energie electrică, ea va putea fi vândută companiilor de utilități, ceea ce va genera o rentabilitate impresionantă a investiției inițiale.

Sistemul de panouri solare are o garanție de 10 ani, o durată de viață utilă de 25 ani, ceea ce poate înseamnă electricitate gratuită pentru peste 20 ani. Este un punct de vedere economic extrem de convingător. Încă există subvenții de la stat, trebuie să profităm de ele cât mai sunt disponibile.

**Economie din prima zi de instalare a sistemului de panouri solare

Costurile anuale ale energiei sunt tot mai ridicate. Energia solară poate reduce sau elimina aceste costuri de îndată ce sistemul este instalat. Oferă economii pe termen lung, fiind practic gratuit să captezi puterea soarelui.

Panourile solare ridică și prețul de vânzare a locuinței. O mare parte din cumpărătorii de locuințe înțeleg pe deplin ce înseamnă o casă cu un sistem de panouri solare pus la punct. În plus, aceste panoui prelungesc durata de viață a unui acoperiș, protejându-l de ploaie, zăpadă, praf. Ele fac casa mai eficientă energetic pe timp de vară deoarece razele solare fierbinți nu bat direct pe acoperiș, ci este absorbit de panourile solare. Astfel se menține temperatura casei mai scăzută.

**Ajută la protecția mediului, dar și a noastră, a tuturor

Sistemele de energie solară obțin energie curată, pură de la soare. Instalarea unui sistem de panouri solare ajută la combaterea emisiilor de gaze cu efect de seră. Se reduce și dependența noastră legată de combustibili diverși. Electricitatea tradițională se obținută din cărbuni și gaze naturale. Arderea lor pentru a produse electricitate emite gaze nocive care sunt principala cauză a poluării aerului și a schimbărilor climatice globale. Să nu uităm că totuși combustibilii fosili sunt o resursă limitată. Prețul este în continuă fluctuație, poate crește într-o perioadă scurtă de timp.

Înlocuirea combustibililor fosili cu surse de energie regenerabilă, cum e energia solară, poate reduce mortalitatea prematură, dar și costurile generale de îngrijire a sănătății. Comparativ cu producția de combustibili folosi care necesită apă, energia solară necesită mult mai puțină apă, spre deloc. Energia solară nu poluează resursele de apă și nici nu pune presiune asupra aprovizionării cu apă a lumii.

Panourile solare aduc multe beneficii

Este important că energia solară nu poluează și nu provoacă emisii de gaze cu efect de seră. Oferă o dependență redusă de combustibili fosili sau importați. Energia este curată, regenerabilă, disponibilă în fiecare zi a anului. Rentabilitatea investiției este dovedită de specialiști. Costuri minime, aproape zero cu întreținerea panourilor.

Energia electrică în exces poate fi vândută companiei electrice, dacă este legătură cu rețeaua. Pot fi instalate oriunde, pe acoperiș cel mai adesea, dar și pe un câmp. Puteți folosi baterii pentru a stoca energia suplimentară pentru utilizare pe timp de noapte a energiei generate.

Nu-i așa că e tentant un sistem de panouri solare având atât de multe beneficii?

7 thoughts on “Beneficiază de avantajele instalării de panouri solare”

  1. Sunt incredibil de bune; și noi am vrea sa ne instalam — o sa ne ajute tare mult la reducerea energiei electrice.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.