10 beneficii ale lămpilor cu becuri LED

30

Lămpi cu becuri LED – între inovație și economie

Cu siguranță, ai auzit și ai citit despre avantajele becurilor LED. Când spunem becuri LED, ne gândim la eficiență energetică. Diferența dintre becurile tradiționale și cele LED este economisirea de energie și puterea de iluminare.

Cercetările recente în domeniul iluminării LED-urilor vor aduce o revoluție inteligentă de iluminare cu LED-uri. Astfel vom ajuta la salvarea planetei.  Alăturați-vă acum comunității și deveniți parte a reovoluției cu LED-uri! Această modalitate de iluminare este eficientă, curată și ecologică. În esență, este lumină digitală care vine cu beneficii.

10 beneficii ale becurilor LED

becuri LED

1. Durată lungă de viață

 • timp lung de viață – cel mai mare beneficiu al luminilor LED. Durata de viață e până la 100.000 ore de funcționare. Adică 11 ani de funcționare continuă sau 22 de ani de funcționare 50% din zi. Dacă folosiți becul LED 8 ore pe zi, durata de viață este de 20 ani.

2. Eficiență energetică

 • este cea mai eficientă modalitate de iluminare în prezent. Eficiența energetică estimată este de 80% -90% în comparație cu becurile tradiționale de iluminat și cu becuri convenționale. Adică circa 80% din energia electrică este convertită în lumină, în timp ce o valoare de cca. 20% se pierde și se transformă în alte forme de energie, cum ar fi căldura.
 • becurile tradiționale cu incandescență funcționează numai la 20% din eficiența energetică. Adică 80% din energie electrică este pierdută ca căldură.

3. Becurile LED sunt mult mai ecologice

 • știați că lămpile cu LED-uri nu conțin substanțe chimice toxice? Cele mai multe becuri de iluminat fluorescente obișnuite conțin o multitudine de materiale cum ar fi, de exemplu, mercurul care este periculos pentru mediu.
 • luminile LED nu conțin materiale toxice și sunt 100% reciclabile.

becuri LED

4. Calitatea durabilă

 • LED-urile sunt rezistente. Sunt construite din componente robuste pentru a rezista în condiții dificile. Rezistente la șocuri, vibrații, expunere la vânt, ploaie, vandalism extern.

5. Emisii UV zero

 • lămpile LED produc puțină lumină infraroșie. Sunt potrivite în depozitele cu bunuri și materiale sensibile la căldură datorită emisiilor reduse de căldură radiată.

6. Design inovator și flexibil

 • cu ajutorul LED-urilor, ai un control asupra luminii, culorii și distribuției.
 • sistemele de iluminare proiectate cu LED-uri pot obține efecte fantastice de iluminare, atât pentru ochi, cât și pentru starea de spirit și minte.

becuri LED

7. Bună funcționare indiferent de temperatură

 • ideale pentru exterior, sunt imune la temperaturi extreme.

 

8. Dispersarea luminii

 • becul LED este conceput pentru a-și focaliza lumina și a putea fi direcționată într-o locație specifică, dar fără reflector extern. Atinge eficiență mai mare decât becul convențional.
 • lămpile cu LED sunt concepute pentru a produce lumină eficiență în locația dorită.

9. Iluminarea instantanee și comutarea frecventă

 • aceste becuri iluminează imediat. Este un mare avantaj și faptul că pot fi închise și deschise de nenumărate ori fără a le afecta durata de viață.

 

10. Funcționare bună în caz de tensiune scăzută

 • ideale pentru zone rurale sau departe de rețeaua electrică. o sursă de alimentare de joasă tensiune este suficientă pentru LED.

Spune-mi câte becuri ai în casă, ca să îți spun câte economie poți să faci

becuri LED

Cu ajutorul acestei aplicații, am aflat câte becuri am în casă. Niciodată până acum nu am fost curioasă să le număr. Ieri mi-am dat seama că avem 60 de becuri la casă. Acum am aflat și câte beneficii au becurile LED. Unele lămpi le avem cu LED. Și se vede diferența și merită investiția. Cu timpul, ne-am propus să le schimbăm pe toate.

Lămpile cu LED au multe beneficii și avantaje. Alegându-le, veți face economie, veți salva planeta, dar vă veți bucura de o lumină mai bună! Pe voi, aceste beneficii ale iluminatului cu LED-uri v-au convins?

Foto Foto Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

30 Comments

 1. Eu mi-am schimbat in casa toate becurile si am pus din cele cu Led. Nu se compara cu cele de dinainte, mai ales ca platesc mai putin la curect si lumina este mai puternica. Stiu ca au pe termne lung si alte beneficii, ma bucur ca le-am putut citi aici, la tine 🙂

 2. De ceva vreme am inceput sa le folosesc si eu, si ma bucur ca am facut-o pentru ca sunt foarte bune. Totusi recunosc ca nu stiam ca au atat de multe beneficii

 3. Becuri cu led am pus si noi in casa. Mai avem de facut cateva schimbari ca sa fie totul bine. Nu stiam de toate aceste beneficii asa ca ma bucur ca am citit articolul tau interesant.

 4. De curand, am reusit sa schimb aproape in toata casa becurile cu filament, cu cele cu LED si nu m-as mai intoarce la cele vechi pentru nimic in lume. Spun aproape, fiindca astept sa se arda unul, ca sa-l inlocuiesc si pe ala. Parca-mi face in ciuda. 😀 Adevarul este ca nici nu are cine sa si inalte sa mi-l schimbe.

 5. Andreea Voivozeanu on

  Si eu am inlocuit toate becurile cu unele led si se vede diferenta 🙂 Nu m-as mai intoarce la unele clasice.

 6. Noi folosim de mult timp becuri LED (in toate camerele) si pot sa iti confirm ca sunt mult mai econome. In plus, ne tin o gramada de timp. E adevarat, costa ceva mai mult ca cele clasice, dar merita. Merita fiecare banut. Iar lumina conferita e mult mai placuta.

 7. Eu am un bec economic in camera…insa lumina pe care o da nu ma multumeste. Din cauza asta am dat jos si aplica pe care am luat-o special pentru camera…

 8. Imi doresc si eu sa-mi mut o mare parte din becuri si sa folosesc becuri cu led. Stiam ca au o durata de viata mai lunga si cred ca treptat voi face mutarea pentru fiecare camera in parte

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close