Aspirator perfect. Criterii de alegere

20

Aspirator – de nelipsit dintr-o casă

Ne place sau nu, curățenia casei este obligatorie. Depinde de noi să facem această activitate ușoară și rapidă. La început, ne ajutam de mătură și de perie.

aspiratorAcum avem la dispoziție aspiratoare. Și nu orice fel de aspiratoare. Varietatea e atât de mare încât nu mai știm ce să alegem. Aspiratorul perfect e cel care face singur treaba. Adică acesta. Ce poate fi mai frumos decât să vii de la job și casa să fie deja curată?

Cum alegem aspiratorul perfect?

Găsim pe piață numeroase modele. Însă cum știm care e cel mai potrivit aspirator pentru noi? Iată pe ce criterii am ales noi un aspirator!

Aspirator fără sac

Un astfel de aspirator e mult mai economic. Și mult mai practic. De ce? Pentru că trebuie doar să golești și să speli compartimentul în care se adună praful. Nu mai trebuie să cumperi mereu saci. Nu trebuie să te umpli de praf în timp ce cureți sacul refolosibil. Aspiratorul rămâne curat în interior. Praful se adună doar în recipient.

aspirator

Accesorii multiple + bară telescopică lungă

Avem nevoie de diferite accesorii. Eu folosesc mult peria pentru parchet pentru că nu avem covoare. Pentru locurile mai puțin accesabile, înalte, folosesc un accesoriu cu cap reglabil și bară telescopică. Pentru aspirarea prafului și a canapelelor, există o perie subțire, moale. Iar pentru colțuri și colțare de parchet, folosesc accesoriul sub formă de triunghi mic. Am ales  un aspirator care să aibă accesoriile atașate astfel încât să le am la îndemână și să nu se piardă.

Putere de aspirare

Eu am ales un aspirator cu putere mare de curățare. Cu cât puterea e mai mare, cu atât praful este aspirat mai rapid și mai eficient. Nu mai trebuie să treci de două ori prin acelaș loc. Chiar dacă are putere mare de aspirare, el NU trebuie să zgomotos. Al meu deși e silențios, are puterea de aspirare de 800 watt.

Cablu lung și furtun flexibil

Cablul de alimentare trebuie să fie lung. Asftel veți putea aspira cu ușurință casa fără să fie nevoie să îl mutați în altă priză. Sistemul de rulare automată a cablului e deja ceva normal. Furtunul să fie flexibil și rezistent. Când am cumpărat noi aspiratorul, reprezentanta de vânzări a făcut un nod din tubul flexibil. Nu vă spun ce ochi am căscat. Când l-a desfăcut era impecabil.

Greutate mică – dacă aveți scări

Trebuie să aveți în vedere greutatea aspiratorului, mai ales dacă aveți casă cu etaj. Al nostru cântărește doar 5 kg și e ok. Cred că aceasta ar fi greutatea ideală a unui aspirator.

Garanție și service

Eu am ales un brand în care am mare încredere. Mi-au răsplătit încrederea cu 10 de ani garanție și service în maxim 48 ore. Știu că multă multe se plânge că perioada de service poate dura pâna la 30 de zile. Mi se par mult și nejustificat. Din nou, o garanție de 2 ani mie îmi spune multe despre calitatea acelui produs.

 

Alegeți cu grijă doar după ce ați studiat bine caracteristicile! Voi pe ce criterii alegeți un aspirator?

Foto Pinterest

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

 1. Cel pe care l-am ales este cu apa si e senzatie. Eu am alergie la praf si fiecare curatenie era un semi chin pana la minunatia aceasta. De asemenea, datorita faptului ca aspira foarte eficient, am marit si intervalul intre doua curatenii ? Curatenia e acest love hate relationship: detest sa o prestez, dar ma simt minunat intr-o casa curata ☺️

  • Te înțeleg perfect. Nici eu nu sunt mare fan curățenie, dar e un must. Cu noul meu aspirator, curățenia e o joacă, datorită puterii mari de aspirație îmi face treaba mult mai ușoară. Deci cu electrocasnicele bune treaba se face mai rapid.

 2. Popescu Ionela Mihaela on

  Imi aduc si acum aminte cate aspiratoare am schimbat pana sa il gasim pe cel din prezent. Deci am reusit performanta de a strica 5 aspiratoare in 2 ani. Acesta are 5 ani, dar nu am avut probleme cu el. Eu cred ca si firma trebuie sa fie un criteriu in alegerea aspiratorului perfect,

 3. N-ai idee de cat timp vreau un astfel de aspirator!
  Sau unul mic, de mana. Nu m-am decis inca. Eu am pisici si trebuie sa aspir foarte des asa ca unul masiv, greu sau greu de montat nu ma avantajeaza

 4. Mmmm … sincera sa fiu am un aspirator bunicel acasa de care sunt multumita pentru ca indeplineste majoritatea caracteristicilor mentionate de tine. In plus, mai am unul la garaj. Deci unul nou nu-mi trebuie, chef de munca sa fie ca aspiratoare am pentru fiecare membru al familiei

 5. Eu am doua aspiratoare in casa, unul scump si unul ieftin si il folosesc pe cel ieftin pana se strica pentru ca e mai mic si mai usor de manevrat prin casa, chiar daca are putere mai mica de aspirare.

 6. Si eu am trecut de jumatate de an la un aspirator fara sac si pot sa spun ca e cu totul alta viata. Mai ales ca am caine, sacul trebuia spalat sa schimbat odata pe saptamana ca sa nu apara mirosul neplacut. Acum e mai simplu si mai igienic.

 7. Eu imi doresc un aspirator robot. Sa ii dau drumul prin casa sa aspire singur. Am mult spatiu si se pune praful repede. Daca ar si spala pe jos dupa, ar fi perfect

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close