Cum alegem cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă?

12

În căutarea celui mai bun aspirator cu filtrare prin apă

Cauți și tu cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă? Atunci acest articol îți va fi de folos. Pentru că zilele acestea am făcut puțină cercetare. Și voi împărtăși cu voi ce am aflat. Când aleg electronice și electrocasnice, îmi aloc timp pentru documentare. Există o mare varietate de modele pe piață. Iar eu îmi doresc să aleg cea mai bună variantă.

Pun preț pe calitate, brand și funcții. Trebuie să fie un ajutor de nădejde în casă. Să facă o treabă bună și în cel mai scurt timp.

Cum alegem cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă?

Prima dată ne-am cumpărat un aspirator clasic. Suntem foarte mulțumiți de el. Dar acum parcă ne dorim ceva mai mult pe partea de curățenie. Așa se face că am ajuns să citesc acest review http://www.onlinereview.ro/cel-mai-bun-aspirator-cu-filtrare-prin-apa-top-5/M-am convins că avem nevoie de un aspirator cu filtrare prin apă. Dar cum îl aleg pe cel mai potrivit?

Principalele avantaje ale unui astfel de aspirator sunt:

 • nu va aspira doar praful și impuritățile, ci ca curăța inclusiv petele în același timp,
 • poate curăța orice tip de suprafață: parchet, covoare, gresie, scări,
 • poate aspira apă sau lichid scăpat pe jos,
 • te protejează de alergii.

Acest tip de aspirator este o bună alegere. Trebuie să ținem cont de câteva detalii:

 • Puterea de aspirare

Fie că vorbim de un aspirator clasic sau de unui cu filtrare cu apă, puterea de aspirare este un detaliu important. El determină performanța aparatului. Puterea aspiratorului și puterea de aspirare a periei ajută la aspirarea celor mai mici particule de praf. Cu cât este mai mare puterea de aspirare a aparatului, cu atât va curăța mai eficient.

 • Sistemul de filtrare

Aspiratorul cu filtrare prin apă are două sisteme diferite de filtrare: unul principal sau dublu. Aceste tipuri de aspiratoare funcționează pe un principiu simplu. Aerul murdar este aspirat, filtrat în rezervorul cu apă, iar aerul eliminat este mult mai curat. Cele mai bune filtre pot aspira chiar și cele mai fine particule de praf, de 0,3 microni. Aerul eliminat fiind cu 99% mai curat.

Cel mai eficient aspirator este cel cu filtru dublu. Acesta aspiră aerul, îl trece printr-un filtru și abia apoi prin filtrul de apă. Astfel aerul reîntors în cameră este mult mai curat. Praful și impuritățile nu mai sunt recirculate în aer. Nu vei mai fi expus riscului de a dezvolta alergii.

 • Capacitatea rezervorului

Capacitatea rezervorului va influența dimensiunea aspiratorului. Rezervorul poate varia între 1,5 l până la 8 l pentru aspiratoarele mai mari. Vă recomandăm să alegeți un aspirator în funcție de mărimea suprafaței de curățat. Dacă dețineți un apartament mic, vă recomand un aspirator cu rezevor mic. Va fi mai ușor de manevrat și va ocupa mai puțin spațiu. Dacă locuiți într-o casă mare, cu covoare, cea mai bună variantă petrnu voi este un aspirator cu rezervor mare.

 • Dimensiunea și greutatea aspiratorului

Acestea sunt două aspecte de luat în considerare. Cu cât aspiratorul va fi mai mare, cu atât va fi mai greu și va fi necesita spațiu de depozitare. Dacă persoana care îl va folosi este mai în vârstă, aceste detalii sunt importante.

 • Zgomotul pe durata funcționării

Confortul familiei este influențat de nivelul de zgomot din casă. E important ca aspiratorul să nu fie gălăgios. Astfel vei putea aspira fără a deranja membrii familiei care citesc, învață sau se uită la TV.

 • Multifuncțional

Aspiratorul cu filtrare prin apă trebuie să poată fi folosit pe diverse suprafețe. El trebuie să se comporte exemplar fie că are de curățat gresie, parchet, piatră, linoleu, covoare, mochetă. El trebuie să aibă și funcția de a aspira lichidele vărsate pe jos.

 • Curățarea regulată a aspiratorului

Trebuie să fii atent la întreținerea aspiratorului. Rezervorul de apă se va murdări destul de repede. El trebuie curățat după fiecare folosire. Dacă îl vei curăța mai rar, noroiul se va sedimenta, iar bacteriile vor găsi locul perfect pentru dezvoltare.

Tu ce fel de aspirator folosești pentru igienizarea casei? Te tentează un aspirator cu filtrare prin apă? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

12 Comments

 1. Hm, am auzit de astfel de aspiratoare, dar din pacate nu am reusit sa-mi achizitionez unul! Cred ca cel mai interesanta chestie la el, e faptul ca si spala in acelas timp cat aspira suprafetele. Bun articol!

 2. sunt scumpicele aspiratoarele astea cu filtrare prin apa, dar sigur sunt mai eficiente si respiri un aer mai curat dupa o tura de aspirat casa cu ele. Daca vreodata am bani suficienti ca sa imi cumpar unul, voi reveni la acest articol pentru a fi sigura ca il aleg pe cel mai bun.

 3. Mi se pare cel mai bun și eficient aspirator acesta cu filtrare prin apă.
  Ultimul pe care l-am luat, din nefericire, am luat o mare plasă.
  Prin urmare, trebuie să caut altul.
  Mulțam de sfaturi!

 4. Si eu as avea nevoie de un aspirator nou si am sa analizez si eu ofetele la aspiratoarele cu filtrare. Am auzit ca sunt cele mai eficiente in momentul de fata

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close