Macarons by Anda Călinici

Macarons by Anda Călinici

Macarons este desertul ideal pentru iubitorii de bezea și cremă cu multe arome. Mie îmi plac mult bezelele pentru că îmi amintesc de copilărie, mama le făcea diferite forme înainte de a le da la cuptor și le decora cu ciocolată sau cu mici bomboane. Primele macarons le-am savurat la nunta Ioanei  și au fost foarte bune. Macarons sunt ideale pentru petreceri pentru că sunt foarte colorate, iar variația de gust satisface și cele mai …

Citeste tot

Rolul unui candy bar la nuntă

Rolul unui candy bar la nuntă

Când e vorba de nunta noastră, încercăm să aducem cât mai multe lucruri noi pentru a încânta invitații. Candy bar-ul este una dintre ideile preluate de la americani, dar care prinde tot mai mult și la români. Eu am optat pentru candy bar pentru că îmi plăcea foarte mult ideea, nu am vrut să încarc prea mult mesele invitaților și am vrut să ajut invitații să se dezmorțească. Candy bar-ul e bine să fie plasat …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

În acest weekend, mi-am dorit să încerc reţete noi, nu îmi place să gătesc acelaşi fel de mâncare de prea multe ori, sau să gătesc mâncare banală. Am ales pentru acest weekend să prepar o supă cremă de cartofi, Gordon Bleu şi la desert, pentru că soţul meu insista de ceva timp, cheesecake cu afine! Supa cremă de cartofi: avem de un kg de cartofi, 200 ml smântână dulce, 500 ml lapte, sare, 6 felii …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Un nou weekend vine cu noi idei de meniu. Pentru că monotonia în viață ne plictisește, așa e și când vine vorba de mâncare. Încercați să diversificați meniul pe care îl serviți în weekend. Dacă peste săptămână dăm vina pe lipsa timpului, în weekend nu mai avem nicio scuză. Atâta timp cât nu considerați gătitul o corvoadă, totul va merge mai ușor. În timp, veți căpăta dexteritate, veți face lucrurile mai ușor, și cu mai …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Așteptăm weekend-ul la fel de mult cum așteptăm primăvara, cu mult drag și dor. Eu aștept weekend-ul pentru că e momentul când am suficient de mult timp pentru a găti. Pentru acest weekend, am ales o supă cremă de ciuperci, tocăniță 7 crai și pentru desert ciocolată de casă și cornulețe cu nucă. Supă cremă de ciuperci – avem nevoie de 500 grame ciuperci, 50 grame unt, sucul de la o jumătate de lămâie, o …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

E vineri și e timpul să ne gândim ce pregătim în acest weekend pentru cei  dragi. Ador supele cremă așa că m-am gândit să fac o supă-cremă de sfeclă roșie, ca fel principal am optat pentru sote de vită Stroganoff și la desert, salam de biscuiți, prăjitura cu brânză de vaci (preferata soțului) și prăjitura Kati (preferata cumnatului/nașului). Supa-cremă de sfeclă roșie – avem nevoie de 3 bucăți de sfeclă roșie, o ceapă, 2 căței …

Citeste tot

De ce să includem semințele în dieta zilnică?

De ce să includem semințele în dieta zilnică?

O vorbă  din bătrâni spune că “esenţele tari se ţin în sticluţe mici”, cam aşa e şi cu seminţele. Seminţele pot fi văzute ca nişte mici pacheţele, dar foarte consistente, ele conţinând numeroase vitamine, minerale. Aceste seminţe ar trebui incluse în alimentaţia noastră zilnică.  Pe lângă faptul că sunt delicioase, ele ne ajută să ne păstrăm sănătoşi! Nucile – 8 nuci pe zi mențin arterele sănătoase, previn apariția atacului vascular cerebral. Nucile sunt bogate în …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

E aproape weekend și meniul pe care vi-l recomand este unul delicios. Mie îmi plac foarte mult supele-cremă, iar mai nou și soțul meu le adoră. Așa că am ales pentru meniul din acest weekend o supă cremă de ciuperci, ruladă din piept de pui cu caise confiate și garnitură de orez cu stafide și la desert, ce ziceți de turtă dulce? Supă cremă de ciuperci – Rețeta am luat-o de la Adi Hădean și …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

E vineri și ne punem întrebarea ”Noi oare ce gătim în weekend?” Eu am ales pentru acest weekend conopidă la cuptor și pulpe de pui pe sare, budincă de macaroane și prăjitură cu mere! Conopida la cuptor – avem nevoie de o conopidă, 200 grame șuncă, 200 grame cașcaval, 150 ml smântână, un gălbenuș, 100 grame ciuperci, 2 roșii mai tari. Curățăm bine conopida și o tăiem în buchețele mai mici. Conopida fie o fierbem …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Este weekend și trebuie să ne gândim bine ce vom găti pentru cei dragi! Eu zic ca în acest weekend să fie nişte dovlecei umpluţi, să fie paste,  să fie  prăjitura Negresa şi niște lapte de pasăre! Vă sugerez să începeți cu un mic aperitiv – Dovlecel umplut la cuptor: avem nevoie de 5 bucăți de dovlecel, 500 grame piept de pui, un morcov, 100 grame orez, 200 ml bulion, o ceapă roșie, 100 grame …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Sâmbata este ziua în care o mare parte din timp o dedic gătitului. Îmi place să gătesc, îmi place să improvizez, dar îmi place să împărtăşesc reţetele mele fără secrete. În acest weekend, am ales să fac o ciorbă de perişoare, cartofi Duchesse şi şniţele din piept de pui în crustă crocantă, un chec aperitiv că ne era tare dor şi chec cu ciocolată! Ciorba de perişoare – avem nevoie de 500 grame carne tocată …

Citeste tot