Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 3

3. Principiul consumului corect de fructe Fructele sunt alcătuite din celuloza, fiind considerate în acelaşi timp glucide, deoarece conţin “zahăr” sub forma fructozei; aceasta din urma se transformă în glicogen (energie disponibilă rapid). Din fericire, cantitatea de zahăr din fructe nu este mare şi, în plus, este eliberată într-o mică măsură datorită fibrelor pe care le conţin acestea. Important de reţinut şi respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, nici cu …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 1

Avem la dispoziţie patru principii uşor de înţeles şi de urmat, ce pot deveni unelte valoroase în scopul reducerii greutăţii şi reenergizării corpului tău : 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă. 2. Principiul combinării corecte a alimentelor. 3. Principiul consumului corect de fructe. 4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime. 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă Corpul nostru este format în proporţie de 70% din apă, însă din clipa în …

Citeste tot

Meniu pentru masa de Paşti!

Cu fiecare sărbătoare, gospodinele încearcă să pregătească preparate deosebite, tradiţionale zonei natale. Masa de Paşti trebuie să cuprindă atât preparate pe bază de carne de miel cât şi ouă roşii. Nu sunt o mare consumatoare de carne de miel, dar am spus întotdeauna că dacă e bine preparată, şi gospodinele folosesc condimente speciale pentru carnea de miel, preparatul nu are cum să nu fie delicios. Atunci când prepari carne de miel, nu te sfii să …

Citeste tot

Savureaza o salata!

Atunci cand vine vorba de salate, le gasim in formele cele mai variate, de la salate simple de legume, pana la combinatiile cele mai inedite, cu carne, fructe de mare, paste, chiar si salate de fructe. Salatele se pot servi la orice ora, cu diferite sosuri, pot fi salate light pentru a stimula apetitul, salate care insotesc felul principal, salate care reprezinta preparatul de baza, asa cum sunt salatele cu carne de pui, bucati de …

Citeste tot

Parul tau merita un tratament special!

“Frumusetea este primul dar pe care natura îl face femeii si tot primul pe care il cere.” Tot timpul ne dorim sa fim frumoase, ingrijte si sa ne simtim bine cand vedem ceea ce reflecta chipul nostru in oglinda. Frumusetea de obicei inseamna timp, bani si dispozitia necesara. O crema scumpa sau un sampon din salon, nu reprezinta intotdeauna si cea mai buna solutie . Parul este una din podoabele pretioase ale femeilor si merita …

Citeste tot

Scortisoara, o aroma deosebita

Probabil nici nu stiai cat de buna este scortisoara pentru sanatatea ta. Scortisoara este un copac mic care creste in India, Sri Lanka, Indonesia, Brasil, Vietnam si Egipt. Este unul dintre cele mai vechi specii. Pentru a o prepara, coaja de la copacul de scortisoara se usuca si se ruleaza in batoane de scortisoara. Scortisoara se mai poate usca, iar apoi macina pentru a obtine un praf. Inafara de faptul ca ea se foloseste foarte …

Citeste tot

Cosmetica fetei – I

Din timpuri stravechi, pe langa alte produse naturale, in special unele fructe si legume, au fost utilizate sub diferite forme pentru intretinerea pielii, indeosebi a tenului. Odata cu aparitia industriei cosmetice, bazata in special pe chimicale, cosmetica naturala a fost data uitarii. Abia in ultimele decenii s-a revenit la produsele naturale, dar prelucrate prin diferite procedee care nu protejeaza intotdeauna structurile chimice cu adevarat naturale. Anumite substante importante, cum sunt vitaminele, enzimele, fitohormonii, factorii biotici, …

Citeste tot

Fructele – modul corect de a le consuma

Mananca fructe proaspete – toti credem ca a consuma fructe inseamna doar sa le cumperi, sa le tai si sa le mananci. Oare nu vei fi mult mai castigat daca ai stii cum sa le mananci ? Cum sa mancam corect fructele ? Fructele trebuie consumate pe stomacul gol si, nu ca desert, asa cum se obisnuieste. Fructele consumate pe stomacul gol au rolul de a ajuta la detoxifierea organismului, va aduce un plus de …

Citeste tot

10 motive de ce sa consumam avocado

Unul dintre cele mai neobisnuite fructe cunoscute, avocado este o sursa de hrana pentru multe culturi din intreaga lume si contine un nivel ridicat de grasimi monosaturate si numeroase vitamine si minerale. Fructul avocado a castigat popularitate in SUA, peste 40% din populatia Americii achizitioneaza zilnic acest fruct. Avocado da un plus de savoare aproape oricarui preparat culinar. Istorie : copacul de avocado este originar din America de Sud si Centrala. Artefactele gasite in Mexic …

Citeste tot

Sfecla rosie si beneficiile asupra sanatatii

Sfecla rosie este o leguma de la care se poate folosi atat radacina cat si frunzele pentru gatit. Cei mai multi suntem obisnuiti la sfecla cu aceea culoare rosie – purpurie a radacinilor sfeclei. Aceste radacini sunt atat dulci cat si sarate in acelasi timp. Atat frunzele cat si radacina sunt bogate in nutrienti si au proprietati medicinale foarte bune. In secolul al XIX lea s-a descoperit ca din sfecla se poate extrage zahar, si …

Citeste tot

Meniu de Revelion

Anul acesta am hotarat sa petrecem noaptea dintre ani in familie si voi reusi astfel sa imi etalez talentele de bucatareasa, si sa decorez cum am invatat la cursul de bucatari. Si cum meniul trebuie sa fie complet si sa cuprinda de toate, iata ce iti propun: rosii umplute cu crema de branza, ciuperci umplute, salata de cartofi cu peste (reteta o gasiti aici), bulete de cascaval (preferatele mele), ciorba de burta la miezul noptii, …

Citeste tot