Reţetă - Prăjitură cu ciocolată!

Reţetă – Prăjitură cu ciocolată!

În weekend, încerc reţete noi, combin tot ce citesc pe net cu ceea ce ştiu, am încredere în intuiţia mea, şi aşa rezultă nişte deserturi minunate. Nu am prea încercat până acum reţete cu ciocolată, dar pentru că mi s-a cerut, m-am conformat. Tot căutând pe net, am găsit o reţetă pe blogul Dulciuri fel de fel  care nu părea prea complicată  şi am adaptat-o gusturilor noastre. Pentru blat avem nevoie de 200 grame biscuiţi …

Citeste tot

Rețetă cuib de viespe cu nucă și scorțișoară și glazură

Rețetă cuib de viespe cu nucă și scorțișoară și glazură

Mie îmi plac tare mult produsele de patiserie, dar tot mai greu găsesc produse de încredere. Cuibul de viespe cu nucă se află în topul preferințelor soțului meu, așa că m-am gândit să îi fac eu acasă. Dar pentru că mie nu îmi place nuca, am ales pentru mine să fac cu scorțișoară. Rețeta am găsit-o aici. Avem nevoie de: 25 grame drojdie proaspătă, eu am luat de la Dr. Oetker 600 grame făină 70 …

Citeste tot

Alege GreenBox !

Alege GreenBox !

Ne place să mâncăm bine, sănătos şi gustos, variat şi dacă se poate fără să depunem prea mult efort gătind și să pierdim timp gătind. S-a  dovedit că cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie, gătind şi savurând apoi preparatele. Am grijă de sănătatea mea  şi nu sar niciodată peste micul-dejun, ştiu cât e de important şi am mereu pachet pentru prânz pentru a nu fi nevoită să ronţăi mereu ceva nesănătos ca să-mi …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Vara găsim pe piaţă absolut tot ce ne dorim, legume şi fructe proaspete, româneşti, gustoase. Marea provocare pentru acest weekend o reprezintă galuştele cu prune. Dar mă gândeam să facem nişte frigărui cu legume şi piept de pui, vinete şi roşii la cuptor, ciuperci umplute cu brânză burduf şi salam de Sibiu, chec aperitiv, găluşte cu prune. Frigărui cu legume şi piept de pui – avem nevoie de un piept de pui, câteva ciuperci mici, …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Vara e o adevărată provocare să găteşti, e un fel de saună gratuită. Dar pentru că trebuie să mâncăm, trebuie neapărat să şi gătim. Pentru că aveam destul de multe ouă de casă, m-am gândit să fac în acest weekend ouă umplute cu brânză Philadelphia şi prosciutto crudo, supă cremă de ciuperci, mousse de ciocolată, chec cu  glazură de ciocolată. Ouă umplute cu brânză Philadelphia şi prosciutto crudo – reţeta am găsit-o la Isabela – …

Citeste tot

Macarons by Anda Călinici

Macarons by Anda Călinici

Macarons este desertul ideal pentru iubitorii de bezea și cremă cu multe arome. Mie îmi plac mult bezelele pentru că îmi amintesc de copilărie, mama le făcea diferite forme înainte de a le da la cuptor și le decora cu ciocolată sau cu mici bomboane. Primele macarons le-am savurat la nunta Ioanei  și au fost foarte bune. Macarons sunt ideale pentru petreceri pentru că sunt foarte colorate, iar variația de gust satisface și cele mai …

Citeste tot