Arta de a-ți crea amintiri de Meik Wiking recomandare lectură

18

Arta de a-ți crea amintiri de Meik Wiking

autorul bestsellerului internațional Mica Enciclopedie Hygge

Arta de a-ți crea amintiri de Meik Wiking completează seria Hygge și Lykke. Iată trei cărți minunate care nu ar trebui să ne lipsească din biblioteacă. Serie de citit, serie de făcut cadou oamenilor dragi. Despre cât de important e să fii fericit și să te simți bine în căminul propriu, v-am povestit în celălalte două recenzii. De data aceasta, autorul ne povestește despre amintiri.

Mă veți întreba de ce să discutăm despre amintiri, poate puține sunt frumoase. Cum ne pot ajuta ele să avem o viață mai bună în prezent și în viitor. Ei bine, cartea aceasta vă dă răspunsul la aceste întrebări. Minunata carte poate fi comandată de pe site-ul Cartepedia.

Arta de a-ți crea amintiri – cum să colecționezi

și să-ți amintești momentele fericite

Amintirile fericite sunt benefice sănătății. E bine să trăim gândind pozitiv, chiar dacă uneori poate fi greu. Ideal ar fi să reușim să ne amintim doar acele amintiri care ne-au făcut fericiți. Și care ne pot umple sufletul și mintea de bucurie.

Arta de a-ți crea amintiri

Un parfum, o aromă, câteva cuvinte, un peisaj, ne pot duce înapoi în timp, când am trăit o amintire fericită. Supuși unui test, oamenii și-au amintit diferite momente din viață de care își amintesc cu bucurie. Unii au spus despre animalul de companie, alții și-au amintit despre evenimente importante din viață, nuntă, botez, aniversări, împliniri în carieră. Și totuși, pentru unii, amintirile fericite au însemnat lucruri pe care le-au văzut/simțit/testat pentru prima dată.

Arta de a-ți crea amintiri

8 ingrediente pentru amintiri fericite

 • Începuturile sunt extraordinare. Ai nevoie mereu de experiențe noi în viața ta.
 • Experiențe multisenzoriale. Amintirile nu înseamnă doar experiențe trăite, ci și arome, sunete, culori, mirosuri.
 • Acordă atenție. În nebunia rutinei de zi cu zi, nu uita să acorzi atenție celor din jurul tău. Partenerului de viață, familiei, dar și prietenilor. Crează momente fericite împreună pentru a avea amintiri frumoase.
 • Clipe memorabile. E greu să faci din ceva comun, ceva extraordinar, dar tocmai aceasta este provocarea vieții. Și chiar merită.
 • Trăiește la intensitate maximă. Evită lucrurile banale, comode. Experimentează totul cu multă emoție, pune sângele în mișcare, fii dornic de adrenalină.
 • Amintește-ți mereu de efortul depus pentru a ajunge undeva sau a realiza ce îți dorești. Este foarte important să ajungem unde ne dorim și ne bucurăm nespus când suntem pe culme. Dar cel mai palpitant a fost drumul până acolo. Nu uita de el.
 • Împărtășește povești, aventuri. Trecutul nostru sigur are si momente frumoase. Trecem de-a lungul vieții prin diverse experiențe. E bine să le împărtășim cu ceilalți.
 • Memoria externă. Sună ciudat, nu-i așa? Dar e un detaliu important. Fă cât mai multe poze. Colecționează mici obiecte care îți pot aduce aminte de momentele frumoase, fericite.

Friedrich Nietzsche spunea ”Avantajul unei memorii slabe este că se bucură de mai multe ori de aceleași lucruri frumoase de parcă ar fi prima oară.” Lasă loc în mintea ta și în sufletul tău pentru cele mai frumoase amintiri din viața ta. Păstrează doar acele amintiri care te pot încărca cu energie pozitivă de fiecare dată când ai nevoie. Discută cu cei din jurul tău despre amintirile și experiențele tale. Ascultă ce au trăit alții. Bucură-te de viață și adună cât mai multe amintiri frumoase de care să-ți amintești tot timpul.

Arta de a-ți crea amintiri

Tu cât preț pui pe amintiri? Faci tot ce îți stă în putere pentru a crea și aduna amintiri minunate? Care este cea mai frumoasă amintire a ta?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

 1. Si eu cred ca cel mai important in viata este sa ne creem cat mai multe amintiri frumoase, pentru ca banii si timpul trec dar amintirile raman si ne ajuta atunci cand ne este greu.

 2. Foarte frumos si captivant! Presupun ca toti avem amintiri frumoase, chiar si cei mai putin norocosi dintre noi. Caci in lipsa amintirilor frumoase nu am mai avea de ce sa ne prindem cand am da de o greutate.
  Consider ca este foarte important, asa cum ai precizat si tu in articol, sa ne facem amintiri cat mai frumoase!

 3. Amintirile sunt cele mai prețioase în viața unui om iar dacă le putem păstra și scoate ca pe niște cărți din bibliotecă este perfect.
  Nu am citit nimic din această serie dar mi-am amintit prin intermediul articolului să-mi reactualizez lista.
  Mulțumesc!

 4. Am amintiri si le pretuiesc, dar as zice ca mai demult imi placea sa le adun intr-un caiet sau album, dar in ultimii ani, de cand cu internetul si calculatorul, nu mai fac asta si nu stiu daca e neaparat bine…

 5. Alexandroaia Cristina on

  Primele doua carti erau pe wishlist-ul meu de ceva timp, cred ca o mai adaug si pe aceasta recomandata de tine si plasez o comanda cu prima ocazie.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
idei de vacanță
Idei de vacanță în siguranță

Idei de vacanță pe timpul pandemiei Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Însă omul este capabil să se adapteze...

Close