Găsirea unui apartament de închiriat: sfaturi pentru potențialii chiriași

Provocarea de a găsi un bun

apartament de închiriat

În calitate de viitor chiriaș, trebuie să acorzi atenție la multe detalii. Se oferă spre închiriere diferite tipuri de proprietăți asociate cu diferite probleme, dar și oportunități. Proprietarii tind să scoată în evidență avantajele apartamentului. Însă uită să menționeze câteva mici detalii, dezavantajele.

Unele apartamente nu au spațiu de depozitare. Alții nu oferă loc de parcare, și nici în apropiere nu există posibilități. Cei care doresc să închirieze, se pot lovi de numeroase reguli și condiții impuse de proprietar. Înainte de a închiria, e bine să știi toate detaliile legate de închirierea acelui apartament.

Stabilește un buget și rămâi la el

Nu dorești să pierzi timp în căutarea unui apartament de închiriat. Stabilește un buget și astfel și căutarea se va restrânge mult. Ceea ce înseamnă că vei economisi timp și efort. Nu știi cum să stabilești bugetul pentru chirie? Se recomandă ca plata chiriei să reprezinte o treime din venitul brut.

Bugetul stabilit trebuie să fie unul realist și în funcție de oraș/țară. Dacă ești în căutare de chirii Iași, bugetul trebuie să fie unul pe măsura prețurilor dictate de piață. Într-un oraș mai mic, veni plăti mult mai puțin. Dar nici nu vei avea posibilitățile dintr-un oraș mare.

Caută informații despre complexul de apartamente sau despre clădire

Este important să închiriezi o proprietate fără probleme. Așa că îți sugerez să cauți informații despre complexul unde se află apartamentul, sau despre blocul în sine. Agentul imobiliar sau proprietarul vor evita să menționeze micile probleme. Dar Google nu minte niciodată și nu ascunde informații.

Să presupunem că există o problemă cu presiunea apei sau cu diferențe de tensiune ale curentului electric. Mi se pare corect, chiriașul să știe de la început despre aceste probleme. E alegerea lui dacă îl deranjează sau nu. Acestea sunt des întâlnite în complexele mari de blocuri, din zonele mai aglomerate.

Spațiu de stocare disponibil

Nu-i așa că ai senzația că în casa ta nu este suficient spațiu de stocare? Indiferent cât de mare e locuința, mereu ai vrea mai mult spațiu de depozitare. De admirat, că unele apartamente 3 camere sunt extrem de bine compartimentate pentru a oferi spațiu de stocare suficient.

Asigurați-vă de potențialul apartamentului când inspectați locația. De multe ori, casele, duplexurile, apartamentele, nu au holuri sau dulapuri suplimentare.

Asigurarea unui loc de parcare permanent

De cele mai multe, spațiul alocat parcărilor din jurul unui bloc, este limitat. Locatarii permanenți își achiziționează de la bun început. Poți să găsești cu ușurință un loc de parcare când vii să vezi apartamentul. Însă acest lucru nu înseamnă că este liber mereu și poți beneficia de el.

Dacă ești proprietar de mașină, trebuie să te asiguri că ai loc de parcare. Întreabă proprietarul despre loc de parcare, garaj sau parcare în apropiere.

Verifică izolarea fonică din apartament

Vei avea vecini stânga dreapta care au diverse activități, poate chiar copil sau animal de companie. E bine să te asiguri că apartamentul este bine izolat fonic, pereții nu sunt prea subțiri. Și că zgomotul vecinilor nu te va deranja. În situația actuală, când nu știi când și cât va trebui să lucrezi de acasă, e un detaliu important.

Întreabă dacă utilitățile sunt incluse

Este un trend mai nou ca utilitățile să fie incluse în plata chiriei. Astfel economisești bani, efort și timp. Nu mai trebuie să-și faci griji în privința bugetului lunar. Întreabă proprietarul dacă utilitățile sunt calculate ca parte a chiriei lunare. Dacă nu, întreabă fără rețineri la ce sumă ajung acestea.

Răbdare și vei găsi un bun apartament de închiriat

A căuta un apartament ideal de închiriat poate fi o adevărată provocare. Răbdarea trebuie să te însoțească. Urmând sfaturile menționate mai sus, vei găsi apartamentul potrivit pentru tine. Dar vei evita capcanele și nu riști să faci o alegere greșită. Cu răbdare și atenție, vei ajunge să-ți găsești apartamentul visurilor!

La ce detalii ești atent când cauți un apartament de închiriat? Ce criterii trebuie să îndeplinească apartamentul căutat?

Foto

12 comentarii la „Găsirea unui apartament de închiriat: sfaturi pentru potențialii chiriași”

  1. Nu am stat niciodata cu chirie pentru ca nu a fost cazul, dar informatiile sunt foarte bune, mai ales in aceasta perioada cand studentii (si nu numai) isi cauta chirie.

    Răspunde
  2. Un articol foarte bun si complet, ne am mutat cat am stat in chirie de 3 ori, usor usor le descoperi si odata ce stai in ele, te lovesti de chestii pe care nu le banuiai, tevi/vecini etc si cumva esti fortat sa pleci mai departe.

    Răspunde
  3. Sunt multe criterii de care sa tii cont. Pe mine ma intereseaza musai sa fie incalzirea buna, apa calda (gaze) si aer conditionat pentru vara. Gradul de curatenie e si el f important si desigur zona in care se gaseste (sa am market in zona spre exemplu).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.