Amenajare baie între estetic și practic
Amenajarea casei este partea cea mai frumoasă. Avem o mulțime de idei în gând. Ne dorim o amenajare ca în reviste, însă totul trebuie adaptat în funcție de ce e posibil și ce avem cu adevărat nevoie. Încăperea care va fi baia primește tot mai multă atenție în ultimul timp. Este locul unde petrecem timp pentru îngrijire și înfrumusețare, chiar și relaxare.
Indiferent de dimensiunile spațiului unde va fi baia, există posibilități nenumărate pentru amenajarea ideală. Cu răbdare, atenție la detalii, vei avea baia mult visată, de care să te bucuri mult timp. Adună informații, trucuri și tipsuri pentru amenajare, îți vor fi de real folos. Urmărește promoțiile și profită de ele pentru a achiziționa ce îți dorești, dar la un preț mai bun.
Atenția la detalii când amenajezi baia
Pentru fiecare dintre noi, contează alte detalii când vine vorba de amenajare. Este recomandat să mergi în vizită și să analizezi cum au amenajat alții. Așa poți să-ți faci o idee despre ce anume îți dorești și tu, sau din contră, ce nu îți dorești.
* Confort mai presus de orice
Dacă ești genul de persoană, care petrece mult timp în baie, confortul va fi pe primul plan. Dușurile lungi, cu apă caldă spre fierbinte, sunt plăcerea ta, modul de relaxare? Pentru a evita diferența de temperatură a apei, fluctuațiile de temperatură, vei opta pentru încălzitor instant apă.
Ești o persoană friguroasă? Ar fi bine să optezi pentru încălzire în pardoseală, gresie. Vei avea un plus de confort. Suplimentează numărul de calorifere sau de elemenți pentru a avea căldură mereu în baie. Baia nu trebuie să aibă un aer rece. Din contră, trebuie să fie cald pentru a-ți oferi confort.
*Design pe placul tău
În fiecare an, designerii de amenajări interioare vin cu sugestii noi. Tendințele pot fi aplicate sau nu. Dacă nu ți se potrivește, nu trebuie să ții cont de ele. Amenajarea băii o vei face după bunul plac pentru că nu o amenajare baie implică timp și bani. Nu poți să o schimbi după tendințe de fiecare dată. Studiază tendințele și aplică în baia ta doar ce îți place.
Corpurile sanitare pleacă de la modele clasice până la modele futuriste. Varietatea de vase wc, chiuvete, căzi de baie, te va surprinde în mod plăcut. Datorita ta este de a le alege pe cele potrivite stilului tău. Și nu uita, trebuie să fie modele care să-ți placă și peste ani, și să se potrivească cu restul obiectelor din baie.
*Lumină cât de multă
Dacă îți construiești propria casă, optează pentru geamuri la baie pentru a avea lumină naturală. Contează foarte mult și în zilele cu soare, dar și în zilele de iarnă sau înnorate. Lumina naturală este mult mai relaxantă, mai odihnitoare.
Dacă baia ta a fost deja proiectată și nu poți interveni cu geamuri, gândește corpuri de iluminat în zonele cheie. Neapărat lumină multă în zona chiuvetei și a oglinzii. Este locul unde ne facem rutina de îngrijire, poate chiar ne realizăm machiajul. Lumina este extrem de importantă și pentru bărbierit, pensat. Lumină ar trebui să fie și zona cabinei de duș sau a căzii de baie, dar și în centrul încăperii. De acolo se împrăștie lumina în toată baia.
*Mobilier cât este necesar
Tindem să depozităm în baie prea multe produse și atunci cumpărăm și multă mobilă. Încearcă să ții în debara produsele pentru igienizarea băii. Produsele de make up pot fi ținute pe masa de machiaj din dormitor. În baie, ar trebui să fie suficient un dulap sub chiuvetă și un dulăpior sau etajere pentru produsele esențiale.
Evită să aglomerezi baia cu mobilier. Ți se va părea mică, înghesuită și nu vei avea senzația de confort mult dorită. Produsele necesare, de zi cu zi, pot fi ținute în cabina de duș sau într-un suport cât mai aproape de cadă. Iar produsele pentru rutina de îngrijire a tenului și igienizarea dinților pe chiuvetă în mod ordonat sau într-un dulăpior chiar lângă chiuvetă pentru a fi la îndemână.
*Obiectele de decor – un must have
Dacă ai o pasiune anume, ea se poate regăsi în procesul de amenajare baie. Covoare colorate sau covoare în stil vintage, plante verzi sau mini arbuști, corpuri de iluminat cu un design aparte. Oglinda nu trebuie să fie clasică, poate avea o ramă sau o formă atipică. Faianța poate fi înlocuită cu tapet sau stickere decorative rezistente.
Amenajare baie după bunul plac
Ține doar de tine și de imaginația ta să-ți amenajezi baia pe placul tău. E bine să ceri sfaturi, e bine să asculți ideile altora, dar nu lăsa pe nimeni să se impună. Baia aceasta trebuie să fie exact cum îți dorești tu și partenerul de viață.
Îmi place să am tot confortul și de asemenea să-mi placă să intru și să petrec timp în baie. Merau mai schimb câte ceva la decor, căci dacă aș putea aș schimba mai des și mobilieru. 🙂
Baia am amenajat-o fix cu strictul necesar.
Nu imi place o baie aglomerata, sa nu ai loc nici sa te speli pe dinți.
Voi tine cont de aceste sfaturi cand vom amenaja baia… sau la casa noua. Confortul si senzatia contopire cu elemente naturale (lumina, plante) din baie sunt primordiale pentru mine.
De obicei planul tau nu prea bate cu realitatea, unele articole de mobilier arta bine in magazin, dar mai putin in caasa ta, altele sunt prea mici sau prea mari, culoarea nici ea nu se mai pastreaza, e destul de greu sa unifici totul in stilul dorit.
Designul a fost mereu pe primul plan, urmat de mobilier și lumina bună.
ce tare e ideea cu stickere sau tapet! o sa o iau in calcul!
Avem in plan amenajarea baii,insa din pacate este foarte mica si trebuie sa fim foarte atenti cum amenajam sa fie si practic si util
In descrierile tale gasesc baia ideala pe care mi-o doresc si eu. Din pacate ma multumersc cu ce am desi mi-as dori ceva schimbari