Am supraviețuit de Yvonne Redgis-Klug recomandare lectură

9

Am supraviețuit de Yvonne Redgis-Klug

amintirile unei foste deținute de la Auschwitz

Am supraviețuit de Yvonne Redgis-Klug este o carte de doar 170 de pagini. Însă povestea ar avea nevoie de peste 1000 de pagini. Tare mi-aș fi dorit ca povestea să fie mai lungă. Pasionată de acest subiect, lecturez cu mare drag cărțile care abordează subiectul trist. Este o realitate de care nu putem fugi. Este de datoria noastră să știm prin ce chinuri au trecut alții, nevinovați fiind.

Multe cărți despre Auschwitz am comandat de pe Libris. O mare parte, unde se încadrează și această carte, le-am găsit în categoria Biografii, memorii și jurnale.

Am supraviețuit de Yvonne Redgis-Klug – o poveste din iadul lagărului

Am citit multe cărți despre evrei și viața lor în lagăr. De data aceasta, povestea este spusă de o franțuzoaică. Aflăm astfel despre abuzurile făcute de nemți. Orice persoană care părea suspectă, era arestată și trimisă în lagăr. Apoi i se dădea dreptul să aducă acte prin care să-și dovedească nevinovația. Ironie, nu? Cum să aduci probe când tu ești închis, iar scrisorile trimise către familie, sunt oprite.

Yvonne vede multe atrocități. Este decisă să înfrunte orice neajuns pentru a supraviețui. Când soțul ei este eliberat, fiind considerat nevinovat, este ca o rază de speranță. El va pleca în Franța, cu ajutorul prietenilor, promite să o elibereze și pe ea. Doar că lucrurile nu sunt cum ne dorim. Sau cum e corect.

Am supraviețuit de Yvonne Redgis-Klug

Yvonne va trece prin nenumărate situații limită. Va fi surprinsă de cât de puternică este. Deși traiul în lagărele este dificil, va rezista. De fiecare dată când speră că va merge acasă, este trimisă în alt lagăr.

Eliberată de Armata Roșie

Nu își pierde speranța și supraviețuiește până va fi eliberată de ruși. Cel mai mult își dorește să spună lumii întregi prin ce a trecut. De multe ori, povestind sau scriind, i se pare ireal. Și iată un motiv în plus de a povesti! Ca oamenii să afle ce s-a întâmplat cu adevărat în lagăre. Uneori, i se pare că totul a fost un coșmar. Însă e un coșmar pe care a fost nevoită să-l trăiască. Însă a supraviețuit! Suficient cât să-și scrie memoriile. Însă nu suficient pentru a reuși să fie publicate.

Nu ratați o lecție de istorie frumos spusă. Nu evitați să citiți cărți despre acest subiect, chiar dacă e dureros, e o realitate. O realitate pe care trebuie să ne bucurăm că nu am trăit-o.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

9 Comments

  1. Am citit si eu doua carti despre lagare si despre chinurile prin care au trecut evreii si chiar daca mi-a fost foarte greu sa le citesc si mai ales sa inteleg de ce a trebuit sa se intample asa ceva, e bine sa stim ca sa nu se mai repete niciodata.

  2. Secretele frumusetii on

    Cartea aceasta chiar mi-o doresc . Sunt extrem de pasionata de tot ce înseamnă naziști, lagăre și aceea vreme. Super recenzie🤗

  3. Mi-am notat titlul cartii pentru ca eu citesc cam tot ce gasesc cu si despre Razboiul Mondial si despre lagarele pe care le-am si vazut in urma cu cativa ani. Chiar am avut ocazia sa stau de vorba cu cineva care a supravietuit unui astfel de lagar si povestile spuse au avut un efect extrem de impactant.

  4. Este un subiect care doare, dar de care ma simt totusi atrasa Si eu tot ceva cu nazisti si evrei citesc acum – Hotul de carti, care ma tot asteapta de mai bine de un an. Prea mult rau pot face oamenii altor oameni si pentru nimic.

  5. Copila cu zambete on

    Cartea aceasta mi-o doresc de cateva săptămâni, recenzia ta m-a convins și mai mult ca merita citita!

  6. Cred ca am citit o singura carte despre naziști și tot timpul ceea ce mai citesc o compar cu aia. As fi curioasa sa încerc și aceasta carte

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
reducerea de toamnă Notino
Cumpără noutățile anului cu reducerea de toamnă Notino

Noutățile anului - accesibile cu reducerea de toamnă Notino Reducerea de toamnă Notino vine la momentul potrivit. Anul acesta a...

Close