Adio, New Orleans de Ruta Sepetys recomandare lectură

29

Adio, New Orleans de Ruta Sepetys – o carte mult așteptată

Cărțile autoarei, Ruta Sepetys, mi-au plăcut tare mult. Iată de ce am așteptat atât de mult o nouă carte. Adio, New Orleans de Ruta Sepetys este bestseller New York Times. Dar și o carte nominalizată la Carnegie Medal. Povestea este tare frumoasă. Autoarea știe cum să te cucerească de la primele rânduri. O carte pe care nu o poți lăsa din mână.

Frumoasa carte poate fi comandată de pe site-ul Cartepedia. Vă recomand să o comandați împreună cu celălalte cărți ale autoarei. Cu siguranță, îi veți îndrăgi stilul de a scrie, dar și personajele vă vor cuceri.

Adio, New Orleans de Ruta Sepetys – secrete și decizii

Povestea lui Josie te impresionează cu fiecare rând citit. Te frustrează indiferența unei mame. Nu poți să înțelegi cum o mamă nu pune pe primul loc, binele copilului.

Josie este o adolescentă, fiică de prostituată. Încearcă să nu urmeze exemplul mamei, e clar că ea vrea altceva de la viață. Iubește cărțile și reușește să se mute de la  bordel, într-o camera micuță chiar în incinta librăriei unde lucrează. Citește și învață, lucrează cot la cot cu fiul proprietarului librăriei. Visează să plece departe de New Orleans. Școala este singura ei scăpare.

De la mama ei nici nu se pune problema să primească ajutor. Ea este prea dornică să fie iubită și să ajungă celebră. Iar când se ivește ocazia, fuge de la bordel cu un fost iubit problemă.

Când copilul trebuie să înțeleagă părintele

E atât de greu de înțeles cum un părinte poate fi egoist. Una e să îți neglijezi copilul și alta e să pleci pentru a fi fericit și a deveni celebru, chiar dacă șansele sunt aproape zero.

Josie încearcă să nu se lase afectată de vorbele mamei, reproșurile ei. Mama pleacă spunându-i fiicei ei să nu fie egoistă. Cei mai frumoși ani de tinerețe, din cauza ei s-au pierdut. Silueta, posibilitatea de a fi cineva, ruinate, din cauza copilului. De parcă Josie ar fi fost de vină că ea a rămas însărcinată…

Da, educația și școala sunt singurele ei soluții de a ajunge cineva. Însă e greu să se desprindă de oamenii pe care îi cunoaște. De orașul în care are un sprijin. Decizia e greu de luat, dar ar fi cea mai bună soluție pentru ea.

Va putea să se rupă de oraș și de oamenii pe care îi știe dintotdeauna? Va fi alt oraș soluția pentru o viață mai bună? În cel fel, viața ei va fi afectată de traumele copilăriei și de tot ce a văzut, zi de zi?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

29 Comments

 1. E greu să iei decizii care îţi dau cu totul peste cap existenţa. Unii oameni sa decida rapid si altii se decid greu, unii oameni iau decizii bune si altii iau decizii proaste. In contexte asemanatoare.

 2. Cristina Dragomir on

  Am citit de la aceasta autoare O mare de lacrimi si mi-a placut tare mult si ca poveste si ca stil, deci e foarte posibil sa atac si recomandarea ta de lectura.

 3. Povestea este apasatoare. Indiferenta unui parinte se simte inzecit de catre copil. Fiind o mama greu incercata si fara sprijin in afara de sot nu cred ca as putea sa citesc o carte despre o mama care se poarta precum personajul mentionat de tine.

 4. Gabriela Alexandra Andrei on

  O poveste trista dar m-aș încumetă sa o citesc doar ca să aflu ce s-a întâmplat pana la final!
  Mulțumesc pentru recomandare!

 5. O poveste impresionanta despre puterea de a te ridica si a merge mai departe. Lui Josie ii va fi mai bine in alt oras, daca va putea sa lase trecutul in urma.

 6. Copiii nu prea inteleg parintii pentru ca au propriile viziuni asupra diverselor probleme. Trebuie sa le aratam realitatea, dar daca parintele este egoist se schimba situatia. Foarte interesanta cartea

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
lapte animal sau vegetal
Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente!

 Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente! Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare...

Close