Cât de important e să alegem un adeziv de calitate

24

Alege un adeziv de calitate

Un adeziv de calitate te va scuti de multe cheltuieli pe viitor. În prag de construcție sau renovare, suntem atenți la detalii. De multe ori avem de ales între un produs scump și unul ieftin. În primă fază, ni se pare că nu merită să investim în unele materiale. Teoretic, toate fac același lucru. Practic, diferența se va vedea în timp.

Tindem să cumpărăm lucruri ieftine. Poate și datorită faptului că sunt multe cheltuieli și se tot adună. Însă un lucru ieftin poate da multă bătaie de cap pe viitor. Veți spune că nu tot ce e scump, e de calitate. Însă în construcții, pot să vă spun că vă înșelați.

Adeziv de calitate pentru lucrare pe termen lung

Cunoașteți zicala: ”ca pățitul nu știe nimeni”? Ei bine, vă voi povesti despre experiența noastră cu un adeziv prost. Am avut de placat cu gresie câteva scări și o terasă. Fiind tineri, am crezut că orice adeziv este bun. Întrebând pe raion un consultant, ni s-a recomandat unul care era la promoție. Ne-am făcut un calcul, suprafața fiind destul de mare, ne-am gândit că vom face o afacere bună. Însă nu a fost așa. După un timp, apa s-a infiltrat și plăcile au început să se desfacă. Am fost nevoiți să refacem toată lucrarea.

Ce am învățat?

De adeziv depinde durata de viață a suprafețelor placate cu gresie. Alegi un adeziv gresie de calitate și garantat nu vei avea probleme pe viitor.

Ce înseamnă un adeziv de calitate?

adeziv de calitate

 • adezivul trebuie să fie elastic,
 • să aibă o aderență foarte bună,
 • să aibă rezistență ridicată.

Cum este cu noul adeziv?

Un alt element important este și manopera. Însă un adeziv de calitate și o manoperă executată corect înseamnă o lucrare care va rezista în timp. Mă bucur să văd că plăcile nu se mai desprind. Nici măcar una nu mișcă. Ceea ce înseamnă că adezivul este bun, iar execuția a fost corectă. Acest lucru ne-a fost învățătură de minte.

adeziv de calitate

Când am făcut termosistemul la casă, am ales un adeziv pentru polistiren de calitate. El are rolul de a lipi placa de polistiren de zidul casei. E important să ne asigurăm că adezivul a fost ținut în condiții optime. Refuzați saci sparți, umezi sau care au fost ținuți afară.

Calitatea înainte de toate

Încă o dată mi s-a dovedit că lucrurile scumpe înseamnă calitate. Experiența mea sper să fie de folos pentru alții. Măcar pe viitor, vom ști la ce trebuie să fim atenți.

Voi veți opta pe viitor pentru un adeziv de calitate?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

 1. Consider ca ar trebui sa primeze calitatea peste tot. Ca sa faci o munca care sa fie rezistenta in ani, trebuie sa folosesti cele mai bune produse. Nu stiam de calitatile adezivului, dar ma bucur ca am invatat chestii noi

 2. Aluculesei Brindusa on

  pentru fiecare lucrare si material folosit exista un adeziv de calitate care trebuie folosit bine si in termenii necesari folosirii,nu trebuie sa ne pune pentru un banut si sa ne para rau mai tarziu,o lucrare bine facuta are nevoie de materiale bune!

 3. Cristina Dragomir on

  Cum ar fi sa dai bani seriosi pe gresie si faianta scumpa si sa te zgarcesti la adeziv, sa trezesti ca a doua zi iti pica jumatate din placi prin baie. Eu nu ma pricep la materiale, dar m-as interesa serios inainte sa iau o decizie.

 4. Postarea aceasta mi-a amintit de perioada in care am lucrat ca agent de vanzari la o firma de materiale de constructii. Visam caracteristicile produselor si noaptea si le stiam ca pe Tatal nostru… :))))

 5. Cred ca este fff foarte important sa alegi calitatea oricând. Și noi am pățit diverse ( când amă construit casa de la tara ) dar ne-am învățat lecția.

 6. Catalina Coman on

  E foarte important si aspectul asta. Multa lume nu acorda importanta si adezivului, considera ca orice este bun. Si uite-asa te trezesti ca trebuie sa renovezi in fiecare an.

 7. Da, da, m-am convins și eu de asta după ce a trebuit sa i locuiesc gresia de pe hol. Întotdeauna aleg materiale de calitate, începând de la adeziv.

 8. Si sotul meu alege doar produse de calitate, mai ales cand lucreaza pentru acasa! Nici n-ar avea incotro, acum stiu si eu ce inseamna produse de calitate! 😀

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cadouri de Ziua Îndrăgostiților
Top 7 cele mai potrivite cadouri de Ziua Îndrăgostiților

În căutarea de cadouri de Ziua Îndrăgostiților Avem mai puțin de o lună până la Ziua Îndrăgostiților. Adică, mai puțin de...

Close