Activități de iarnă în natură pentru trup și suflet

Bucură-te de sezonul rece prin activități de iarnă

Vine iarna, bine îmi pare, spun tot mai mulți oameni. Unii văd iarna ca pe anotimpul care le îngrădește libertatea de mișcare. În sezonul rece, mulți preferă să se refugieze în casă, la căldură. Dar și frigul are farmecul lui, și folosul lui pentru organism.

Se pot face o mulțime de activități de iarnă pentru trup, suflet și minte. Frigul poate fi mai ușor de îndurat când ești echipat cu salopete ski și nu mai ești descurajat să ieși din casă. Am început să iubesc iarna doar după ce mi-am găsit hainele potrivite. Nici prea groase, nici prea multe, ci cele care mă fac să mă simt confortabil și când afară temperatura scade.

Activități de iarnă pentru copii și adulți

Putem să găsim scuze pentru a nu ieși din casă, în fiecare sezon. Vara, e prea cald. Iarna, e prea frig. Primăvara și toamna, plouă, vremea este nehotărâtă. Ar fi bine să ne găsim motivație pentru a ieși în natură, cât mai des. Iată câteva recomandări!

** Sporturi de iarnă

Îți plac sporturile de iarnă? Foarte bine, practică-le cât de des poți. Indiferent că e vorba de ski, patinaj, snowboarding. Toate au farmecul lor și te ajută să faci mișcare în aer curat.

De multe ori, ai vrea să ieși, dar nu ai partener de mișcare. E o bună ocazie de a oferi cadou unui prieten bun, o pereche de patine gheață. Puteți ieși împreună la patinoar. Petreceți timp împreună, faceți mișcare, e perfect!

** Joacă în zăpadă

Sună copilăros, nu-i așa? Dar joaca în zăpadă, cu zăpadă, poate fi o activitate amuzantă, dar și benefică pentru corp. A construi oameni de zăpadă alături de cei mici sau castele de zăpadă, poate fi o adevărată bucurie. O bună ocazie pentru a antrena toți mușchii corpului. Bătaia cu bulgări de zăpadă e un bun prilej de mișcare, dar și de veselie. Joacă-te cu zăpada, fă îngerași în zăpadă, avem zăpadă atât de rar încât trebuie să ne bucurăm de ea.

activități de iarnă

** Plimbări în zăpadă

Ai un cățel și eviți să ieși la plimbare pentru că este zăpadă? Atât de greșit! Alături de patrupedul tău te poți bucura de zăpadă și mai mult. Joaca, alergatul, plimbarea prin zăpadă este mult mai energizantă. Da, este și consumatoare de energie, dar așa îți asiguri un somn bun, și ție, și cățelului.

** Datul cu sania

Săniușul este activitatea de iarnă care ne aduce aminte de copilărie. Fiecare copil se lăuda cu o sanie mai mare, mai rezistentă, cu tălpi bine lustruite, care alunecă mai ușor. De ce nu te-ai da cu sania și acum? Coborâtul pe sanie, în viteză, înseamnă adrenalină, bucurie. Urcatul cu sania după tine înseamnă mișcare, antrenarea tuturor mușchilor. Iar dacă copilul tău este prea mic sau a obosit, trebuie să tragi sania înapoi cu o greutate în plus. Nimic mai benefic pentru tine!

Și iarna avem motive de bucurie

și posibilități de mișcare

Nu mai da vina pe vreme, anotimp. Ieși în natură și fă mișcare. Bucură-te de soarele de iarnă care este atât de minunat. Profită de zilele cu zăpadă, avem parte de ea tot mai rar. Fă o plimbare când ninge, e atât de frumos! Ieși cu copilul sau cățelul. Invită și prietenii, determină-i să iubească iarna!

Cât de mult îți place sezonul rece? Ce fel de activități de iarnă te motivează să ieși din casă pentru a face mișcare?

Foto

9 thoughts on “Activități de iarnă în natură pentru trup și suflet”

  1. Eu nu schiez, dar imi place sa mă plimb prin zăpadă si chiar sa ma dau CV u sania. Sper sa ajung la munte luna viitoare si sa fie si zăpadă. Mu pentru recomandări!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.