10 idei pentru a amenaja ingenios o terasă

20

Terasa – locul ideal pentru relaxare

Locul ideal de relaxare este în aer liber. Balcon, terasă, foișorul din curte. Ne petrecem timp acolo pentru a fi mai aproape de natură. A ne petrece timpul afară este o metodă bună de reîncărcare a bateriilor. De câte ori vreau să fac o pauză, ies pe terasă. Privind în depărtare, îmi odihnesc ochii. Pe terasă, îmi place seara să savurez un pahar de prosecco.

Am gândit terasa foarte bine. Mi-am dorit un loc unde să pot fi aproape de natură, iarnă, vară, soare, ploaie. Am beneficiat de spațiu suficient. Apoi a trebuit să gândesc amenajarea terasei. Bineînțeles că am avut nenumărate idei. Unele s-au potrivit, altele nu. Unele le-am pus pe practică și mă bucur enorm.

10 idei pentru a amenaja ingenios o terasă

Ideile pe care vi le propun se aplică pentru balcon, terasă, pergolă. Sunt idei ce pot fi ușor puse în practică. Nu vă grăbiți niciodată să amenajați un spațiu. Dacă simțiți că aveți nevoie de spațiu și timp, nu e nicio grabă. Am pățit și eu să fiu în lipsă de idei când a venit vorba de amenajare. Am lăsat timpul să treacă. M-am acomodat cu spațiul, am căutat idei. Când am fost sigură că știu ce vreau, am trecut la treabă!

Sugestii pentru a amenaja ingenios o terasă:

1. Scaune, balansoare, fotolii comode

Spuneam că statul pe terasă trebuie să fie de relaxare. Prin urmare, mobilierul trebuie să fie comod. Scaune tapițate, cu poziții ușor de modificat. Fotolii comode, pufoase, în care să te aduni seara. Balansoare spațioase, colorate, comode. S-a dovedit faptul că legănatul ajută la liniștire. Prin urmare, legănatul într-un balansoar te poate ajuta să închei cu bine o zi grea.

a amenaja ingenios o terasă

2. Ghivece decorative, vesele cu plante și flori colorate

Niciun spațiu fără plante. Aceasta este premisa de la care plec eu. Ne place să avem flori în casă pentru a înveseli încăperile. Ei bine, la fel trebuie să înfrumusețăm și terasa. Ghivecele de ceramică, frumos colorate vor face terasa mai veselă. Stând pe terasă, vei putea admira florile și plantele cum cresc și se dezvoltă. În plus, micii arbuști absorb praful și zgomotul.

a amenaja ingenios o terasă

3. Alege fototapet pentru a masca un perete neplăcut

De multe ori aud oameni plângându-se de un perete neplăcut, nelalocul lui. Un perete despărțitor nu poate fi întotdeauna aspectuos. Avem diferite posibilități pentru a-l face frumos. Fie suspendăm câteva ghivece cu flori curgătoare, fie îl mascăm cu fototapet. Ce bine că există și fototapet de exterior. Cu ajutorul lui, un perete neplăcut poate deveni cel mai vesel loc. Poți alege fototapet colorat, cu diverse modele pentru a fi în ton cu restul terasei.

4. Folosește perne și covoare colorate

E nevoie de culoare pe terasă. Folosește perne mari și mici pentru a înfrumuseța terasa. Le poți așeza pe balansoar sau pe scaune. Se pot schimba husele în funcție de anotimp. Vei fi surprins cât de mult pot înveseli terasa câteva perne colorate!

a amenaja ingenios o terasă

5. Improvizează mobilier

Pentru terasă, căutăm mobilier cât mai mic. Cum rar găsim ceva pe placul nostru, putem improviza. O ladă veche poate fi folosită pe post de măsuță. O cutie mare de carton sau din placaj poate servi drept masă.

Folosește paleți pentru băncuțe practice și mese mai înalte sau mai joase. Cu puțină imaginație, găsim lucruri ieftine/gratis de care ne putem folosi pentru a amenaja ingenios terasa.

6. Pune accentul pe corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat trebuie alese cu grijă. Trebuie să fie neapărat de exterior pentru a rezista la diferențe de temperatură, dar și la umezeală, ploaie, căldură.

De corpurile de iluminat perfecte te poți folosi pentru a amenaja ingenios terasa. Poți folosi lămpi suspendate cu lumânări pentru un plus de romantism. Mi se par mai potrivite cele cu lumină caldă. Creează ambianța necesară relaxării.

7. Îmbracă balustrada cu decorațiuni în funcție de sezon

Balustrada și panourile care delimitează terasa pot fi înfrumusețate. În funcție de sezon/sărbătoare le poți decora cu ghirlande de flori sau brad, diferite mici decorațiuni. De Crăciun, poți pune crenguțe de brad cu globuri colorate. Vara, poți pune coronițe de flori de câmp.

8. Pune accentul pe pardoseală

E important să nu ne fie frig la picioare. E ideal să putem ieși în picioarele goale. Dacă aveți posibilitatea, optați pentru pardoseală din lemn, folosită la piscine sau în saună. Ea sunt special creată pentru exterior și rezistă la ploaie și soare.

Puteți opta pentru covoare mai groase sau pavaj din burete (cum găsim în spațiile de joacă pentru copii). Nu sunt scumpe, sunt colorate și țin cald.

9. Realizează o mică grădină/seră

Dacă spațiul îți permite și ești pasionat, poți improviza o mică seră, grădină de condimente. Poți avea la îndemână pătrunjel, busuioc, mentă, lămâiță, oregano. Nu necesită multă grijă și vei avea un miros deosebit pe terasă. În plus, plantele aromatice, vor ține la distanță insectele.

a amenaja ingenios o terasă

10. Înfrumusețează terasa prin mici decorațiuni hand made

Aducem din vacanțe mici decorațiuni, pietre deosebite, scoici. Cu ajutorul lor, putem înfrumuseța teresa. Scoicile și pietrele le putem pune în ghivecele cu flori. Sau le putem lipi la baza unui perete creând un desen.

a amenaja ingenios o terasă

Nu pare greu a amenaja ingenios o terasă, nu-i așa?

Mulți ar plăti pe cineva pentru a scăpa de ”corvoada” amenajării. Mie îmi place la nebunie. Încerc de fiecare dată să vin cu idei cât mai explicite. E nevoie de puțină imaginație și răbdare pentru a amenaja ingenios o terasă. Dar ce bine ce simțim când știm că noi am ales totul!

Cum ți se par aceste idei pentru a amenaja ingenios o terasă? Tu cum ți-ai amenajat terasa? Poți completa cu ideile tale, lista celor 10 propuse de mine! 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

 1. Eu nu am terasa, doar un balcon mic, care e plin de rafturi cu flori, dar daca as avea una mi-as pune acolo un balansoar, o masuta si carti.

 2. Ideile tale sunt interesante, binevenite și ușor de pus în practică.
  Îmi place să amenajez spațiile, exterior sau interior, iar când nu cumpăr ceva nou, îmi folosesc imaginația. Fac tor felul de schimbări, folosesc/fac lucruri handmade, mut ghivece…
  Felicitări pentru articol!

 3. Pentru mine, cel mai frumos mod de a decora o terasa sau orice alt loc este folosirea ghivecelor cu flori. Pe langa ele folosesc si multe pernute colorate, le ador.

 4. Ador să stau pe terasă! Din păcate nu am una, dar am să îmi fac una mare sigur când o să am casa mea!
  În schimb, mama mea are grijă să decoreze balconul așa cum știe ea mai bine… flori și alte decorațiuni!

  Îmi plac foarte mult ideile tale pentru amenajare!

 5. Singurele 2 elemente care nu pot lipsi din imaginea terasei perfecte pentru mine sunt sezlongul
  (pe care sa stau la umbra sa citesc) si plantele in ghiveci. Imi doresc o terasa ca o gradina botanica si, daca as avea loc, maine m-as apuca sa lucrez la ea.

 6. deci mi-as dori enorm o terasa, as face pe bloc daca as putea! din pacate, hidroizolatia nu prea permite. dar ma oftic cand vad terase frumos amenajate deasupra unor magazine, cu flori, cu mese, cu balansoare…

 7. Imi plac terasele la nebunie! Daca as locui la casa mi-ar placea sa imi amenajez una dupa revista! 🖤💜💛💚❤

 8. Ce idei minunate!! 😘 Mi-ar plăcea să am o terasă micuță. Cred că ar fi locul ideal pentru relaxare. Și sigur aș avea atâtea obiecte decorative pentru ea. Nu mai zic de plăntuțe și luminițe!!

 9. Eu am un balcon mic si vreau sa pun aici un dulap pentru haine, insa unele idei ale tale sunt geniale. Cu siguranta sunt excelente de aplicat, caci multe balcoane sunt lasate in paragina sau folosite strict ca spatiu de depozitare.

 10. Imi plac mult propunerile tale. Mi-ar fi placut sa am si eu un balcon mai mare ca sa pot sa-mi amenajez ceva de genul. Am sa incerc sa schimb un pic decorul, asta e clar

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Încearcă produse cosmetice Guerlain de pe Notino

Produse cosmetice Guerlain - pentru o altă experiență Am început să folosesc produse cosmetice Guerlain, în urmă cu 4 ani....

Close