Jurnalul Annei Frank recomandare lectură

Jurnalul Annei Frank – carte document

Probabil ați auzit despre cartea, Jurnalul Annei Frank. Poate puțini știați despre faptul că e o carte document. Mă bucur că s-a tradus și în română versiunea definitivă a Jurnalului Annei Frank tradusă după originalul neerlandez.

Căutam cărți pentru noua comandă de pe Libris când am dat peste acest titlu. Caut mereu în categoria Biografii, Memorii, Jurnale. Aici găsesc titluri pe gustul meu. Aici găsesc titluri care îmi satisfac curiozitatea.

Jurnalul Annei Frank – o carte de avut în bibliotecă

Îmi place să am în bibliotecă diverse titluri. Jurnalul Annei Frank este o carte care trebuie citită. Spun asta mai ales dacă sunteți fani povești din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Dacă vă plac poveștile despre evrei și viața lor în acea perioadă. Am trăit cu impresia că această carte este scrisă de o femeie matură. Mai mult mi-am dorit să o citesc când am aflat că era scrisă de o fetiță.

Cartea este o colecție de scrisori din jurnal. Anna Frank primește cadou de ziua ei un jurnalul. Printre multe alte cadouri minunate, jurnalul a fost cel mai prețios cadou. Nu știa de ce, însă simțea acest lucru. Primul gând a fost că va scrie amintiri și întâmplări frumoase din copilăria ei. Însă destinul a fost de altă părere.

Scrisori pentru Kitty – scrisori pentru Jurnalul Annei Frank

Anna începe să scrie în jurnal scrisori către prietena imaginară, Kitty. Primele pagini sunt completate în casa părintească. Următoarele pagini vor fi scrise într-o ascunzătoare. Din păcate, Anna este evreică și ea trebuie să se ascundă împreună cu familia. Ei duc mobilă, haine, provizii în anexa unei clădiri. Iar la momentul potrivit pleacă definitiv din casă în anexă. La început, totul pare o joacă. Chiar dacă e înghesuit și locuiesc cu alte persoane, pare a fi ok. Timpul trece, trebuie să vorbească puțin, să facă minim de zgomot, mâncarea e tot mai raționalizată. Toți sunt obosiți și stresați. Devin irascibili și cu nervii întinși la maxim. Își dau seama că dacă vor fi descoperiți, nu vor avea un final fericit.

Jurnalul Annei Frank

E interesantă povestea prin ochii unui copil. Un copil care ar trebui să se joacă, să aibă alimentație bună, acces la educație. În anexă, ea citește, învăță cu tatăl ei pentru a nu pierde ritmul școlii. Tensiunea plutește în aer. Toți speră în sufletul lor că războiul se va sfârși curând. Însă cine putea estima când…

O carte de citit în liniște

Jurnalul Annei Frank este o carte ușor de parcurs. Fiind pagini din jurnalul unei adolescnte este frumos scris, amuzant pe alocuri. Se citește lejer. Fiecare scrisoare ne dezvăluie ce e în sufletul unui copil ascuns departe de război.

Cât timp va sta ascunsă Anna în anexă împreună cu familia și prietenii? Ce secrete și trăiri mai împărtășește cu Kitty? Vă invit să aflați citind minunata carte!

22 de comentarii la „Jurnalul Annei Frank recomandare lectură”

  1. Cred ca mi-ar placea sa citesc aceasta cartem cu toate ca nu sunt eu cu istoria, dar din cate am inteles e vorba despre un copil si tatal sau…

    Răspunde
  2. Uite ca de data asta mi-am luat teapa cand am judecat cartea dupa coperta. Ma gandeam ca e jurnalul romantic al vreunei tipe si nu m-a atras deloc. Daca e vorba de un jurnal dintr-o perioada zbuciumata, un jurnal al unei fetite evreice mai ales, se schimba datele problemei.

    Răspunde

Lasă un comentariu