Chifteluțe de zucchini cu ricotta – chifteluțe delicioase
Dieta Montignac m-a ajutat să descopăr zucchini. Mi se pare gustos. Are un gust fresh. Cu puține calorii, îl putem combina cu orice. Recent am văzut această rețetă. Chifteluțele de zucchini mi s-au părut aspectuoase. Combinația de legumă verde, fresh cu ricotta e preferata mea. Eram curioasă ce gust vor avea. Dar eram sigură că doar minunate pot să fie.
Ingrediente necesare chifteluțe de zucchini cu ricotta:
- un zucchini,
- un ou de casă,
- ceapă verde,
- usturoi,
- 100 grame pesmet,
- 200 grame ricotta,
- sare, piper,
- ulei de măsline,
- pătrunjel verde,
- busuioc frunze,
- puțin unt.
Mod de preparare chifteluțe de zucchini cu ricotta:
Etapa 1
Spălăm bine zucchini. Îi tăiem capetele. Dăm zucchini pe răzătoarea mijlocie cu tot cu coajă. Punem puțină sare. Lăsăm să stea 20 de minute ca să lase apa. Eu între timp, mi-am udat florile. Ca să îmi treacă timpul mai ușor. Punem zucchini într-un prosop curat. Strângem bine ca să se stoarcă toată zeama.
Etapa 2
Punem zucchini într-un bol de inox. Adăugăm ceapa tăiată mărunt. Amestecăm și adăugăm treptat pesmetul. Punem și usturoiul, oul întreg, ricotta și condimentele. Mixăm bine până obținem o pastă omogenă.
Etapa 3
Ungem cu unt o formă de ceramică. Eu am folosit o tavă de brioșe. Am uns cu puțin unt moale. Am format biluțe de aluat și le-am pus în formă. Mie mi-au ieșit 12 chifteluțe mai mari. Dar dacă doriți, ele se pot face mai mici și vor fi mai multe.
Etapa 4
Dăm tava la cuptor. Cuptorul e bine să fie preîncălzit la 190°C. Lăsăm la copt 50 de minute. Eu am folosit opțiunea căldură de sus și jos. La sfârșit, am pus gril pentru 3 minute. Astfel ele s-au rumenit puțin deasupra.
Chifteluțe de zucchini cu ricotta – o nebunie de arome!
Recunosc! Am așteptat cu sufletul la gură să gust. Ele s-au umflat puțin. S-au copt bine în interior. Au un gust delicios, aromate și gustoase. Ele pot fi servite cu paste sau pe bază de garnitură. Reci sau calde sunt la fel de gustoase. Pot fi luate la picnic, servite ca și aperitiv.
trebuie sa o incerc si eu arata tare bine!
Eu fac ceva asemanator, dar cu branza sarata. Cred ca mi-ar placea si aceasta.
Sigur sunt bune și cele cu brânză.
Arata delicios!!! Nu am mai facut de cativa ani si mi-ai facut o pofta nebuna!
Eu nu mananc legume mai deloc si nici nu pot spune ca imi plac. Nu am incercat zucchinii.
Hmm suna interesant ,desi nu ma dau in vant nici dupa ricotta si nici dupa dovlecei in orice forma parca mi-ai facut pofta, mai ales ca sunt si la cuptor
Eu fac ceva asemanator dar cu dovlecei si cu branza obisnuita dar pare mai interesanta reteta asta si mai dietetica, in sensul ca nu sunt prajite in ulei. Nu am pus busuioc ci marar, dar merita incercata aceasta.
M-ai făcut să salivez pe tastatură. Abia aștept să încerc și eu rețeta. E foarte ușoară, de vară și sigur și foarte delicioasă.
Zucchini chiar nu e pe lista preferatelor mele. Eu fac in schimb chiftelute de dovlecel si temea si le coc tot in cuptor, dar pe hartie de copt. Alea chiar imi plac foarte mult.
Eu zic să încerci și zucchini, au un gust mult mai fresh.
mama..ce bine arata! Au crecsut atat de frumos ca niste briose 🙂
Am fost și eu surprinsă cât de mult au crescut.
imi plac tare mult aceste chiftelute de legume, cu branza ricotta nu am facut inca dar nu e timpul trecut!
Arata delicios si cred ca sunt si foarte gustoase
trebuie s-o incerc si eu, de regua fac chiftelele de dovlecei cu cas de capra