7 sfaturi pentru sănătatea ta

Sănătatea noastră trebuie să fie pe primul plan și să-i acordăm atenție sporită. Suntem mereu obosiți, pe fugă, stresați și ne neglijăm. Corpul folosește din resurse, însă din păcate, la un moment dat i se termină resursele și ne dă semne. Aceste semne nu trebuie ignorate, ci luate în serios de la bun început.

E mult mai ușor să ne îngrijim din timp și ar trebui să înțelegem acest lucru, mai ales în aceste timpuri. Știu că de multe ori, nici nu mai știi de unde și cu ce să începi, deși dorință există. Prin urmare, vin cu șapte sfaturi pentru sănătatea ta de care e bine să ții cont.

Prima bogăție a omului este sănătatea,

să nu o neglijăm

Sfaturi găsim peste tot, dar e bine ca unele să ne fie reamintite. Ideal ar fi să ținem cont de ele, să le punem în aplicare. Noi putem fi cel mai bun exemplu pentru cei din jur.

**atenție la greutate

Ni se pare că e ușor să dăm jos câteva kilograme, însă nu e chiar așa simplu. Vârsta poate fi factor care îngreunează procesul de slăbire. Ambiția este tot mai puțină, motivația aproape deloc. Este important să ne dăm seama că trebuie să avem o greutate potrivită nouă, iar când se acumulează kilogramele, să recunoaștem că e o problemă și să trecem la treabă.

Alege metoda potrivită ție și stilului tău de viață pentru a scăpa de kilogramele în plus. Poți alege Dieta Dukan și să te bucuri de rezultate sigure, poți alege să renunți la anumite alimente sau obiceiuri nesănătoase. Important este să te informezi bine înainte și să ți se potrivească metoda aleasă.

**vitamine și suplimente alese cu grijă

Au fost atât de blamate până acum și nu înțeleg de ce. Vitaminele, suplimentele sunt de mare ajutor pentru corp, ne ajută să ne menținem mai sănătoși. Eu am optat pentru Vitamina C în perioadele foarte aglomerate, Magneziu când mă simțeam obosită și irascibilă. Vitaminele pentru păr, piele, unghii nu îmi lipsesc.

Problemele de sănătate ne pot afecta viața de zi cu zi, viața de cuplu. Există suplimente pentru el care pot reda armonia și să îi dea o stare de bine, recomandarea mea este Maxistim. Îmi vei mulțumi mai târziu.

**odihna este baza sănătății noastre

Se recomandă minim 8 ore de somn, și nu degeaba. Corpul nostru are nevoie de odihnă, de somn profund. Mintea este necesar să se deconecteze de la toate gândurile. Nu degeaba după orice intervenție sau episod de boală, se recomandă repaos la pat.

**nu uita de hidratare

Până de ceva timp, nu prea beam apă, cel puțin nu cantitatea necesară. Se recomandă 2 l de apă pe zi și este important să consumăm lichide. Apa este baza, trebuie să ne facem un obicei în a bea constant câteva guri de apă. Important este să avem o sticlă de apă cu noi, astfel nu vom uita de hidratare.

**mai multă mișcare

Ideal ar fi să facem un sport constant și exerciții fizice. Știu că nu întotdeauna e o plăcere, dar poate deveni când simțim beneficiile. Dacă timpul nu ne permite, important este să facem minim 10.000 de pași pe zi. Evită liftul, urcă și coboară pe scări, parchează mașina mai departe de locul unde nevoie să ajungi. Coboară cu o stație mai repede decât e nevoie.

**analize periodice

Chiar dacă te simți bine, e important să-ți faci analize periodic. Solicită medicului de familie recomandări în funcție de vârstă, sex, perioadă. Chiar dacă sistemul medical din România e mai rigid, e important să faci analize.

**relaxare, pasiuni pentru suflet

Nu doar corpul, și mintea noastră trebuie să fie sănătoasă. Încearcă să ai cât mai multe activități care te relaxează. Citește mult, desenează, colorează, joacă diverse jocuri. Ascultă muzică, podcasturi, gătește, ieși cu prietenii, socializează. Un animal de companie te poate ajuta extrem de mult. Te va bucura prin simpla prezență, te va iubi necondiționat și te va determina să faci mai multă mișcare, dar te va încărca cu energie pozitivă.

Tu câtă grijă ai de tine? Pe câte dintre aceste sfaturi pentru sănătatea ta le urmezi? Ce ai alte sfaturi ai mai avea de adăugat?

8 comentarii la „7 sfaturi pentru sănătatea ta”

  1. Foarte adevărat, sănătatea este cea mai prețioasă bogăție. Din păcate însă, nu -i acordăm atenția cuvenită, nu investim în ea decât atunci când apar problemele. Încerc să am grijă de mine cât pot, iar primăvara acaeasta am început dieta, de fapt un stil alimentar sănătos.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.